אני איתך- מפוזרת../images/Emo127.gif
לא משנה כמה חרא אתה מרגיש כלכלית- תמיד יהיה מישהוא מסכן ממך... ולו אתה יכול לעזור . אולי לא להפוך את עולמנו למדהים או משגע, אבל לעבור את היום, את השבוע, את החודש- ביותר שפיות... קשה לי להגיד שמצבנו מדהים אולי אפילו לא שפיר, אבל אני מנסה להנחיל לילדי שישנם אנשים שמצבם רע יותר- ואנחנו עוזרים בקטן- משחקים משומשים במצב טוב, בגדי ילדים ועוד בקטנות- ככל שידינו משגיות- "מצאתי" עובדת סוציאלית שמכירה מעון לנשים מוכות והיא מעבירה אלהם דברים- והם מקבלים דברים בשמחה... אז נכון שלא עזרתי למגר את העוני- אבל הצלחתי לשמח כמה אנשים ולעשות להם טוב על הנשמה לכמה שעות. משתדלת למחזר דברים כמה שאפשר- ותודות לורדה- מצאתי מישהיא שמוכנה לקבל בחפץ לב- גרוטאות שונות ומגוונות. בבית ספר של הילדה שלי היתה התרמה בצורת- "קופסאות חג"- שלחתי אותה עם עשרים שקלים- גם היא ואחיה יצאו מורווחים וגם ילדי איזי שפירא. אני חושבת ויודעת שאם כל אחד יסתכל סביבו הוא ימצא במה ואפשרויות למגר את העוני, אם זה עזרה "בעזר מודיעין", התנדבות ביד שרה, בביטוח לאומי, בלסעוד חולים, לעשות "שפם, גבות, צבע"- לנשים שאין באפשרותם, טיפולי שינים- חינם... אפילו במקצוע שבו הוא עובד- אם זה מחשבים, או נגרות להתחבר ללישכת הרווחה בעיר וגם אם זה מעשה חד פעמי- אני בטוחה שישנם כאלו שלא ישכחו את זה בקרוב - כלל וכלל. אני מכירה רופא משפחה שמגיעים אליו- החולים שלו הקבועים אחת לכמה זמן- עם שקית של תרופות שהן כבר לא בשימושו- והוא מעביר את התרופות האלה- לאנשים שידם לא משגת לקנות. לא, אני לא מדברת על האנשים שיכולים להשתכר משכורות יפות- אבל מעדיפים לשבת בטל- אני מדברת על האנשים שעובדים בשתי עבודות, וילדהם נימצאים במוסדות החינוך עד שעה מאוחרת- ועדין הם מתחת לקו העוני.כוון שהם עובדים בעבודה שהערך שלה לשעה הוא נמוך מאוד. אני בטוחה שיש לרובכם כאן עוזרת בית- מה דעתכם לתת לה טיפ יפה- לכבוד החנוכה? אם חושבים מספיק- אני בטוחה שכל אחד ימצא את הדרך שלו- להעלות חיוך על שפתי כמה אנשים... ולא לא צריך להיות גאון, או עשיר או... השד יודע מה , צריך לדעת לפתוח את הלב. אם ישנו רצון טוב, ישנה גם אפשרות. ולהאשים את זה או האחר- זו אפשרות- אבל לצערי היא לא מובילה לשום דבר... מעשים זה הפיתרון!!!