כל ילד שלישי עני...

אז הבת הקטנה שלי עניה?../images/Emo10.gif

כי היא שלישית

כמה שזה עצוב

שיש לכן כוח לצחוק על זה...... כשאני צריכה להביא בסתר אוכל למשפחה שאני מכירה מצויין מדי יומיים, אחרת לא יהיה לילדים מה לאכול, נגמר לי חוש ההומור הלקוי אולי ממילא... וזה פה, ממש לידכן, ממש בשכנות לאחת מכן.

אולי תנסי להסביר להם..

ששיטת החישוב לא בסדר, ותראי איך הכל מסתדר. אם לבוגי זה מסתדר, אז זה יכול להסתדר לכולם.

Boogi25

New member
אז זהו שלא

פשוט שיטת החישוב מטומטמת. לפי החישוב אם ביל גייטס יעלה ארצה ויחשב כתושב המדינה אוטומטית יהיו יותר עניים, נראה לך הגיוני??? ועוד לפי החישובים הללו, אם עשרת תעשיני ההיטק הגדולים במדינה ירדו מהארץ אוטומטית יהיו פחות עניים במדינה, ובקיצור שטויות. אני לא אומר שאין אנשים בקשיים, אבל עניים - הרבה פחות ממה שחושבים. מבחינתי, מי שמחזיק פלאפון הוא לא עני. מי שעושה צבעים בשיער במאות שקלים - לא עניה מי שעושה ציפורניים - לא עניה רוב האנשים שלא מוצאים פתאום כסף לאוכל צריכים לבנות להם סדר עדיפויות!

NimrodKAdim

New member
הבעיה הפערים

אני מסכים איתך לחלוטין לגבי סדק עדיפויות. ואני גם חושב שהרבה "עניים" הורגלו לקבל כספים מהמדינה והורגלו לא לעבוד ולחיות בצורת חיים של "עניים" עם זאת, הבעיה המחרידה יותר היא הפערים. ישנם אנשים עניים באמת (אמנם הרבה פחות ממה שהמדינה מגדירה כעניים) אבל שהם חיים בתנאים מאוד מאוד קשים. לאנשים כאלה נולדים ילדים שאין להם שום סיכוי שבעולם לצאת מהמעגל הזה של העוני. אני מאמין שישנם אנשים (שקולם לא נשמע) שאין להם כלום לתת לילדים, ושהם חיים ברעב. אנשים שלא יכולם לתת לילים שלהם חינוך מינימלי כבר בשלבי יסודי וחטיבה. לפערים האלה אין מקום בישראל

בוגי יקירי

קח את הספר הכי פשוט בסטטיסטיקה ואח"כ תיקרא שוב את מה שאמרת. אתה פולט את הדמגוגיה הזולה שביבי ופורז מאכילים אותך.

ע זי

New member
אופס.. המשך...

יש בעיה מובנית בצורת חישוב קו העוני. אם מחר אני מקבל העלאה במשכורת ובגלל זה קו העוני עולה (תאורטית), אז יש בעיה בחישוב. אם מחר ההיטק פורח והמשכורות בו עולות - התוצאה המיידית היא שיש יותר עניים במדינה. ולהיפך. ראה את הקובץ המצורף בפיסקה 2. כנסת ישראל מודעת לבעייתיות בחישוב הנ"ל. חישוב קו העוני אולי מציג את הפערים בחברה אבל לא יתכן שחישוב הכנסה יחסי יהיה הבסיס לקביעה מי עני ומי לא. אם יש יותר עשירים, זה לא צריך לגרום לכך שיהיו יותר עניים בגלל שיטת החישוב. ואני לא טומן את הראש בחול. יש ילדים ומשפחות עניות. גם במודיעין.

ע זי

New member
הכנסת אותי למקומות שלא מוכרים לי

אני האחרון שיתכחש לעובדה שישנם משפחות וילדים רעבים. אני גם האחרון שישב בחיבוק ידיים כאשר הם למולי. כן מציק לי ש"קו העוני" מחושב לפי הההכנסה הממוצעת במשק. אם אני מחר עוזב את עבודתי מרצוני (או שלא מרצוני), 3 ילדות נכנסות אוטומטית להגדרה של ילדים עניים למרות שלא ירעבו ללחם. איש שירויח יפה אבל שקוע מעל לראשו בחובות ומשכנתא, ילדיו אינם עניים למרות שאולי אין ביכולתו לכלכלם. לטעון שיש כך וכך ילדים רעבים רק מכיוון שההכנסה המשפחתית נמוכה מאיזשהו סכום היא בעיני זריית חול בעיניים ואולי אף דמגוגיה המשרתת את אלו המאמצים אותה כאג'נדה. ישנם ילדים אשר חיים לא רע בכלל ואפילו טוב בין אותם ילדים "עניים". ובטח ובטח שישנם ילדים רעבים אשר אינם נכנסים תחת הגדרה זאת. יש בעיה חברתית במדינה. יש פערים גדולים, גדולים מדי בין שכבות האוכלוסיה ואין ספק שפתרון למצב חייב להמצא. לא בעזרת דמגוגיה ובטח שלא ע"י אלו המשתמשים בה.

ברור שיש

אבל כשמשתמשים בסטטיסטיקה אז עושים הכללות, ככה זה עובד. ברור שיש יוצאים מן הכלל, בכל דבר, אבל בהכללה (יעני, סטטיסטית), יש מתאם גבוה בין ההכנסה ל"רמת " העוני. לדוגמא, סטטיסטית, בממוצע, הגובה של ילדים בני שמונה הוא 110 ס"מ (סתם אני ממציא, אל תתפוס אותי במילה). ברור שיש ילדים שבגיל הזה גובהם הוא 135 ס"מ וילדים שהגובה שלהם הוא 105 ס"מ.

בעצם אתה צודק

למה ללכלך על המקום הנפלא שלנו. לא חסר לנו שום דבר חוץ מעוד מליון פייגלינים כדי שנוכל לבנות את בית המקדש במהרה בימנו ולגרש מכאן את כל הערבים שהם כמובן הבעיה האמיתית (כי אנחנוף כאמור, מושלמים(אולי חוץ מזאת שצובעת את השיער)). אמן.

אולי אי אפשר, לא יודעת, אני לא הוא

אבל אפשר פשוט להתחיל להיות מעורב חברתית בעיר הזאת, ולראות שיש פה לא מעט ילדים שהוריהם נאבקים כדי שלא ירעבו ללחם. מצחיק? נשמע מופרך? תתפלא......

למעלה