כל ה

חלמתי

חלמתי שהיה לי ראיון עם אלוהים אז אתה רוצה לראיין אותי – שאל אלוהים? יש לך את הזמן בשבילי? – שאלתי חייך אלוהים , הזמן שלי הוא נצח. מה חשבת לשאול אותי ? שאל אלוהים מה מפתיע אותך בבני האדם? הם משתעממים בילדותם , וממהרים להתבגר , ואז שהם כבר מבוגרים הם מתגעגעים להיות ילדים שוב. הם הורסים את בריאותם בכדי להרוויח יותר כסף , ואז מבזבזים אותו להחזיר להם את בריאותם. הם חושבים כל הזמן על העתיד ושוכחים את ההווה , כך שבעצם הם לא חיים לא את העתיד ולא את ההווה . הם חיים כאילו לא ימותו אף פעם , ומתים כאילו לא חיו . ואז שאלתי... כהורה , איזה שיעור לחיים תלמד את ילדך? ללמדם שאין ביכולתם לגרום לכך שכולם יאהבו אותם . כל מה שביכולתם לעשות הוא לתת לעצמם להיות מאוהבים. ללמוד שזה לא נכון להשוות את עצמם לאחרים ללמוד לסלוח ע"י סלחנות כלפי אחרים. שיבינו שלפגוע במישהו אהוב לוקח מספר שניות , אך לשקם יחסים יכול לקחת שנים. לדעת שאדם עשיר הוא לא אחד שיש לו הרבה , אלא אחד שמספיק לו הכי מעט. ששני אנשים שמסתכלים על משהו מבינים כל אחד בצורה שונה את מה שהם רואים . זה לא מספיק לסלוח אחד לשני , חשוב יותר לסלוח לעצמך. תודה לך אלוהים על הזמן שהקדשת לי – אמרתי ביראת כבוד יש עוד משהו שתרצה לומר לבנך שאני קיים .... תמיד

דרושה מאהבת\מאהב

לרבים מאתנו יש מאהב ואחרים היו רוצים שיהיה להם. אבל יש גם כאלה שאין להם, או שהיה להם ואין להם עוד. דווקא משתי הקבוצות האחרונות באים אנשים לשאול לעצתי. הם מספרים לי שהם עצובים, שהדאגה מדירה שינה מעיניהם, שיש להם התפרצויות בכי, שהם פסימיים, סובלים מכאבים איומים ובבוקר קמים בלי חשק לחיות, בלי כוח ובלי מרץ. משתפים אותי בחוסר התוחלת שיש בחייהם, בשעמום ובמונוטוניות של ימיהם. עבודתם היא רק לצורך פרנסה בדוחק ואינם יודעים מה לעשות בזמן הפנוי. סרט החיים מרצד לנגד עיניהם והם לא משחקים בו. אני יודע שלפני ביקורם אצלי, הם כבר פקדו קליניקות שונות והמרפא התורן הדביק להם את התווית השחוקה של "מדוכא" וצייד אותם במטען הבטוח והבלתי מועיל של תרופות אופנתיות נגד דיכאון, עצבות ושחיקה. ואז, לאחר ששוטחים בהרחבה את תלונותיהם, אני נוהג לומר להם שאינם זקוקים לתרופה נגד דיכאון. מה שבאמת הם צריכים הוא מאהב. בנקודה זו, מעניין לראות את תגובות הנועצים - לרוב פוקחים לרווחה את עיניהם וממלמלים הברות בלתי ברורות. יש השואלים כיצד איש מדע בגילי, מציע הצעה מהסוג הזה ורבים אחרים פשוט קמים, אוספים בחופזה את מעילם ומסתלקים לבלי שוב. לאלה שלמרות ההלם מחליטים להישאר ולא נסים מבוהלים, אני מבהיר: מאהב, פירושו, מה שאנחנו אוהבים, מה שמעורר תשוקה. מאהב הוא נשוא המחשבה האחרונה לפני שפורשים לישון והדבר שלעתים גורם לנו לנדודי שינה. מאהב הוא המשהו או המישהו שגורם לנו להלך "על עננים", מה שמעניק תוכן וסיבה לחיים. קורה לא אחת שאנו מוצאים את המאהב בבן הזוג שלידינו, אך לפעמים באדם שהוא מחוץ לחלל הזוגי. אולם המאהב הנכסף יכול להסתתר גם באומנות, בחיי הקהילה, ביצירה המוסיקלית או בהתרגשות של טיול אביבי; בעבודה , אם היא יותר מאמצעי לפרנסה, בפוליטיקה, ביצירה הרוחנית ובאמונה, מסביב לשולחן עם אוכל טוב, יין וחברים. מאהב יכול להיות הרצון והסקרנות ללמוד, תחביב מרתק וכל הדברים המשכיחים מאתנו את קטנוניות היום יום, את אומללות וסופיות החיים. לשון אחרת: מאהב הוא המישהו או המשהו שגורם לנו להתאהב בחיים ומרחיק אותנו מההישרדות הסתמית והעצובה. והישרדות זו, מהי? הישרדות פרושה לפחד לחיות. הישרדות פרושה להציץ דרך תריסים מוגפים איך האחרים חיים ונושמים אוויר צח. פרוש הישרדות הוא - לשנוא את גופנו, לא ליהנות מאוכל, למדוד לחץ דם ולנדוד מרופא לדיאטנית, מגורו למגיד עתידות. להתרחק מכל הזדמנות של שמחה, לבחול ממעשה אהבה, לסבול עם כל קמט חדש שהרווחנו ביושר ולפחוד מאוויר צח, מגשם, מפריחה ולא לעצור לרגע בזמן השקיעה. הישרדות היא לחשוש מלחיות כעת כי אולי נוכל לדחות את החיים למחר. לכן, אני מנסה לשכנע את מי שפונה אלי לא להתעקש לשרוד. מנסה לשכנע שנצא לחיים ונחיה אותם במלוא חופניים, "חפשו לכם מאהב, תהיו גם אתם,ידידי, מאהבים. בחיים שלי אני מתעקש להיות השחקן הראשי!". וכל זאת, בידיעה שהחיים הם לא דבר קליל. שבמהלך הדרך יש שריטות ואכזבות, אובדן, מכאובים ולפעמים מפסידים בהימור. שהחרטות והלבטים הם לעתים כמו מאכלת נעוצה בלב. אבל, יחד עם כל הקושי, הסוף העצוב הוא איננו המוות. אין אפשרות לצאת חי מהחיים. הדבר העצוב הוא כשאין עוז לחיות. צאו לרחוב ובלי חשש, מצאו לכם מאהב! כל הידע האנושי מהרמב"ם ועד פרויד, מאסף הרופא ועד קריסטיאן ברנר ,הרופאים והמרפאים, האסטרולוגים, הכימאים , אל-כימאים והפסיכולוגים, לאחר שנים של לימוד ומחקר, הגיעו למסקנה ברורה וחדה: כדי להיות במצב של בריאות שלמה, להרגיש טוב בגוף ובנפש, כדי להיות מרוצה,פעיל ובריא, המרשם הטוב ביותר הוא להיות מאוהב בחיים. מי שמבין שהחיים הם מתנה, יודע שמתנות לא מחזירים. את החיים, פשוט חיים.

my sunshine

New member
שלום כתה א'../images/Emo100.gif

בנה של עינת ניב התחיל היום את כיתה א', וזוכה ממנה ל-30 עצות עם הרבה אהבה אוצר שלי, הבוקר אתה מתחיל כיתה א'. זה יהיה בוקר קשה, כבר מעכשיו אני יודעת. יהיה בכי, תהיה מצלמת וידאו רועדת, שתועבר עם קולות רקע של משיכות אף לאבא שלך, יהיה נפנוף מהקהל ברגע שתעבור לידי, אוחז בידה של בוגרת בית הספר. זה הנפנוף הכי מפדח בעולם, אני יודעת מתוק שלי, גם אני רציתי למות כשנופפו לי ככה. אבל עכשיו אני בתפקיד האמא שעושה בושות, וכדאי שתתחיל להתרגל. את כל החרדות שלי, ויש לי שני שקים מלאים, אני פורטת כאן לרשימת הוראות. אתה הרי לא תעשה שום דבר ממה שאמא אומרת לך, אבל לפחות בפרוטוקול האמהות מגיע לי וי קטן. ניסיתי. אז מה? אז ככה: 1. שב קרוב ללוח. לאמא יש משקפיים, לאבא יש משקפיים. אין סיכוי שתימלט מזה. אבל בינתיים, ליתר בטחון, שב קרוב. 2. אל תבעט בכיסא של זה שיושב לפניך. זה יכול להוציא מהדעת. 3. אל תיתן את הדבק שלך לאף אחד. הוא אף פעם לא יחזור. 4. זה נכון גם לגבי הטושים. 5. זה חצי נכון בנוגע לפלסטלינה. היא תחזור, אבל אף פעם לא בצבע שנתת אותה. 6. אל תצביע בנימוס כשאתה רוצה לצאת לשירותים. זה יכול להסתיים רע מאוד. פשוט קום, וצא מהכיתה. 7. אל תחליף את הסנדוויץ' שלך בסנדוויץ' של ילד אחר. אמא לא מורחת לך את הפרוסות בחלבה, וזה לא מקרי. 8. אל תצביע כל הזמן. זה יפה שאתה יודע, אבל לא כולם יודעים. 9. קניתי לך מחברות עם ציורים של מותגים. אני יודעת שזה אסור, אבל לא התאפקתי. אם יכעסו עליך, תגיד שאמא שלך אשמה. 10. אל תרביץ. 11. אל תלשין. 12. אל תשקר. 13. אבל במצבי חירום, תעשה חופשי את שלושתם. 14. תעתיק חופשי. אמא מרשה. 15. אל תישאר בכיתה בהפסקה. זה משהו שרק חנונים עושים. 16. תשתה הרבה מים. זה עוזר במלחמות, זה יעזור גם בכיתה א'. 17. אל תשכח את הילקוט, את בגדי הספורט, את המפתחות, את הטלפון הנייד שבטח לא אתאפק ואקנה לך מרוב חרדה, את הדרך הביתה. 18. אם בכל זאת תשכח משהו מהדברים האלה, תתקשר אלי מהנייד שלך וארגיע אותך. 19. אל תפליץ. בסוף תמיד מגלים ממי זה. 20. גם לחטט באף זה לא גליק כזה גדול. 21. שלא תעז להירדם בדרך לבית הספר. שחס וחלילה לא ישכחו לי אותך על ההסעה. 22. ותשאיר את הנייד פתוח. אני בטח אתקשר לוודא שירדת מהאוטובוס והגעת בשלום לכיתה. 23. אל תשב על אסלת השירותים בבית הספר. זה בית ספר מקסים, אני יודעת, אבל אסלה זו אסלה. 24. אל תגיע אחרון בשיעורי התעמלות. אם היית בת, הייתי מוותרת על הסעיף הזה, כמובן. 25. תזמין הביתה חברים חופשי. תשתדל שזה יהיה בימים שאמא לומדת בערב, ואבא נמצא איתך. 26. אל תציק לחלשים ממך. אין לך מושג באיזו מהירות העניינים האלה עשויים להתהפך. 27. אל תפטפט בשיעור. מורים נטרפים מזה, ובצדק. 28. אל תהסס להתקשר אלי בכל עניין, גם אם הוא הכי קטן. בשבילך אני זמינה תמיד. 29. אל תתבאס שאמא בוכה ככה, הבוקר. זו תכונה משותפת לכל האמהות, ואתה לא יוצא דופן עם האמא הבכיינית שלך. 30. אל תתבאס מהבכי של אבא. יש גם אבות כאלה. ועכשיו בוא נעבור יחד על הרשימה. סעיף 21 הוא קריטי, מתוק שלי. על השאר, אם תרצה, נדבר בבית. ושיהיה בקלות, חמודי. זה רק בית ספר, ותוך 12 שנה גם זה עובר. אוהבת, אמא

my sunshine

New member
מה החלק החשוב ביותר

בגוף האדם
פעם שאלה אותי אימי מהו החלק הכי חשוב בגוף האדם. במרוצת השנים ניסיתי למצוא את התשובה הנכונה. כשהייתי יותר צעירה, חשבתי שהצליל הכי חשוב עבורנו, אז עניתי: "האוזניים, אמא"… אבל היא אמרה לי: "לא בתי ,יש אנשים חרשים והם מסתדרים היטב, …אשאל אותך שוב בבוא היום." חלפו השנים מאז , ושוב הייתי בטוחה שמצאתי את התשובה הנכונה : "הראייה – הכי חשוב בגוף האדם הם העיניים שלנו." היא הסתכלה עלי ואמרה: את לומדת מהר, אבל התשובה היא לא נכונה, יש אנשים עיוורים בעולמנו והם מסתדרים מצוין . המשכתי לחשוב על התעלומה ששאלה אותי אמי. כל פעם שחשבתי שהגעתי לתשובה הנכונה, אמי לא הסכימה עם דברי. יום אחד, סבי נפטר. כולנו היינו מאד עצובים . אני זוכרת שאפילו אבא שלי בכה. באותו רגע, אמי ניגשה אלי ושאלה: את עדיין לא יודעת את התשובה בתי ? הייתי המומה מהתזמון של אמי, דווקא עכשיו ? ..."זו שאלה מאד חשובה יקירתי." היא הסתכלה עלי כמו שרק אמא יודעת לעשות, ראיתי את הדמעות בעיניה וחיבקתי אותה חזק, ואז, כשהיא נשענת על כתפי, אמרה לי : "חמודה שלי, החלק הכי חשוב בגוף האדם, היא הכתף. ...בגלל שהיא מחזיקה את הראש ? שאלתי... לא, בגלל שהכתף מחזיקה את הראש של מי שאוהבים , כשהוא בוכה ועצוב. כולנו צריכים כתף להישען עליה ברגעים מיוחדים. אני מתפללת שתמיד תהיה לך כתף מיוחדת להישען, כמו שיש לי אותך היום… שתמיד תהיה לנו כתף רכה וחזקה ובמיוחד שנדע להיות כתף למי שזקוק…

היום בתפוז אנשים ../images/Emo80.gif

אוה מדז´יבוז´, מנכ"לית רדיו תל אביב 102FM, תתארח הערב בשעה 19:00 בפורום רדיו ותענה לשאלות גולשים. ניתן לשרשר שאלות כבר עכשיו
פורום תרבות ומוזיקה ברזילאית מחלק לכם כרטיסים חינם לסרטים במסגרת פסטיבל הקולנוע הברזילאי שמוצג בסינמטקים. בכל יום תתפרסם בפורום חידה בנושא קולנוע ברזילאי, והראשונים לענות יזכו בזוג כרטיסים חינם לסרט ברזילאי בסינמטקים של ירושלים, חיפה או תל-אביב. השתתפו כעת

ב ד ר ך

New member
שיוו איזה נוסטלגיה ../images/Emo9.gif

"מה ניתן לילד שלא רוצה חלב ניתן לילד דני יאכל בעונג רב אמא אני רוצה דני !! " כמה תמימות ופשטות היו בפרסומות אז.. היום רוב הפרסומות נוטפות סקס ואלימות ובכלל קשה להבין את הקשר בין המוצר ובין דבר המפרסם. אויי ויי אני נשמעת כמו סבתא שלי

אהבתי בענק

אלא מה חושב שהכול לידנו רק אנחנו לא רואים אותם מנסה להזכר בחתימה של SHLL המקורי אני חושב ששם המפתח ולהיות מאוהב בחיים קצת קשה כי לא תמיד הם מחייכים אבל לאהוב בכל שנייה.. ואתה יודע בסוף באה הפייה...

SecondOpinion

New member
עוד לא נולדה המורה

שתעמוד בכיתה באמצע אוגוסט. בטוח שהיום הוא התחיל את כיתה א'?

my sunshine

New member
בטוחה שאם ביקשת ממנה

גם קיבלת ויותר ואת מוזמנת גם אצלי...

אני חושב שאני

נכשלתי בזה בעבר. אבל בזמן האחרון יש לי מאהבת ואני משתדל לרכב עליה לפחות פעמיים בשבוע
ומחפש מאהבות נוספות !!!

למעלה