כל הקלפים על השולחן

ה-שונית

New member
כל הקלפים על השולחן

(בהודעה חדשה, כי נמאס לחכות שיעלה כל העמוד בשביל לקרוא עוד תגובה) כשמדובר בנשים אינטליגנטיות, בעלות חוש הומור, שאפתניות, מקצועיות, מוכשרות, רגישות ויפות (כמונו), אשר מצאו לפחות פעם אחת מישהו שהצליח לכבוש את ליבן זה לא קל: הגברים שמסוגלים לזאת הם גברים אינטליגנטיים, בעלי חוש הומור, שאפתנים, מקצועיים, מוכשרים רגישים ויפים (האחרון חייב להתקיים, כי אנחנו בד``כ מסוגלות לראות מעבר לזה - אינטליגנטיות, לא?).... אז איפה הבעיה??? (או במילים אחרות: למה זה בעצם נגמר???) כי בחורים אינטליגנטיים ורגישים יש להם בעיה קשה מאד להתמודד עם אותן רגשות שמציפות אותם: הם מדחיקים, או בורחים, או הופכים ציניקנים חסרי תקנה (והכל במסגרת ``אני הגיבור, אני החזק, אני התקיף``).... גברים מהזן המדובר לא מסוגלים לדבר על דברים שבאמת בלב (אלא בשלב החיזור והרומנטיקה), לא מסוגלים להיפתח ובורחים למקומות שהיא אפשר להתמודד איתם. זהו בגדול התורה כולה. ועל כן, אשרי שעשני אישה (לפחות אני מסוגלת להתמודד עם הרגשות שלי). שונית (בהרצאת המבוא לקורס ``למה אני שוב לבד?``)

noam011

New member
אני עדיין בורר את המילים

כדי לענות בנימוס על האמור לעיל

ה-שונית

New member
תיקונים ותוספות

1. חסר שם איזה ``לא`` אחד בתוך הסוגריים. 2. נועם, אני מקווה שעניתי לך. 3. שמת לב איך חשבנו על אותה יוזמה? שונית

קימבאל

New member
יפה!!

בתור גבר שעונה על רוב הקריטריונים שציינת אני לא יכול שלא להוריד את הכובע בפני התובנה הקולעת הזאת. מה שנכון נכון! ואני גם התרשם מהסלקטיביות שלך לטובה כי אני זוכר איך בסדיר היו בנות שהתחתנו כי עם אנשים ש... איך נגדיר את זה.... היו מאותגרים במידה כזו או אחרת, רק כי גידלו אותםן בבית שהמשימה שלהן בחיים היא למצוא בעל. קימבאל

neomi

New member
ומה יוצא לנו מזה?

תמיד נשארות לבד, החברה חושבת שאנחנו מסכנות, לכי ספרי להם שקשה למצוא `` גברים`` אמיתיים שיעמדו בכל המשימות נעמי

ה-שונית

New member
אישית...

אני מעדיפה להשאר לבד, להתמודד עם שאלות ולתת הסברים, על פני להיות עם מישהו רק בשביל הייצוג ההולם... שונית (המנפנפת בעצמאותה בגאון)

קימבאל

New member
אפשר לומר..

אפשר לומר שאתן ``מסכנות`` במובן הזה שכל מי שרוצה משהו (ובטח זוגיות...) ולא מוצא אותו הוא ``מסכן`` במידה מסוימת, כי אין לו דבר שהוא מאוד רוצה. אבל אלו שהתחתנו מתוך פשרה ``מאושרות``? בואי ננסה לנחש ביחד.....

אור-לך

New member
מסכנות???????????

לא מבינה מאיפה הבאת את זה עכשיו... אם כך, כנראה שכל האנשים ביקום מסכנים...האם אתה מקבל את כל מה שאתה רוצה??? להתחתן מתוך פשרה זה דבר נורא אך פירוק הנישואים מגיע גם אל אלו שהתחתנו מתוך אהבה...

קימבאל

New member
לא שמת לב שזה היה במרכאות?

אני בפרוש לא משתמש במילה ``מסכנות`` אבל יש אנשים שמתשתמשים במילה זו כדי להביע כל מיני מצבים של חוסר נחת או מצוקה.השתמשתי בזה כאן כדי לצטט את ההודעה הקודמת. אני בפירוש לא מתאר מישהו כמסכן , אלא אם כן הוא מרגיש כך בעצמו. קימבאל

קימבאל

New member
רק הערה...

בקשר למשפט ``כי בחורים אינטליגנטיים ורגישים יש להם בעיה קשה מאד להתמודד עם אותן רגשות שמציפות אותם: הם מדחיקים, או בורחים, `` (אותם רגשות שמציפים ,כמובן.....) לפעמים, רק לפעמים, יכול להווצר מצב שבו את תזהי רגש מסוים במקום שהוא לא צץ ואותה ``הדחקה`` שכל כך תרגיז אותך, תהיה בעצם תיאור נכון יותר של המציאות הרגשית של בן זוגך. לתשומת ליבך!

ה-שונית

New member
הערה מעניינת...

אבל אני באופן אישי, מנסה לדובב את האדם שמולי, ואם הוא אומר משהו (מכחיש את הנחותיי), אני בד``כ מאמינה לו (עד, שכמובן, הוא נתפס ב``שקר``)... אני באמת משתדלת שלא לחטט בלי כיסוי. בכל מקרה, אם מצליחים ללבן הכל בצורה גלויה, מצבים כמו שתיארתי לעיל לא אמורים לקרות (היינו, אין סיבה להיפרד), אבל כמו שאמרתי (ואני תמיד צודקת... תשאל את גוגי כשישוב), אני מזהה רגש... ו`הוא` לא מסוגל לדבר עליו... ושוב חזרנו להודעת המוצא. שונית (שמתחילה להתייאש מהמעגליות הבלתי נסבלת של החיים)

קימבאל

New member
לא תמיד...

יכול להיות שההדחקה היא מנגנון הגנה של האדם מדברים שהוא עדיין לא מסוגל להתמודד אתם וא אולי כדאי להעמיד פנים שמאמינים ל``שקר`` עד שהנושא יבשיל אצל בן הזוג. מה דעתך? קימבאל

ה-שונית

New member
גם זו...

טקטיקה שאני נוקטת בה... אבל השאלה היא - עד מתי??? אם ההדחקה גוררת גילויים שפוגעים בי, אחרי תקופת מה... אין עוד טעם לחכות להבשלה שונית (שמדברת מיותר מידי ניסיון)

יערית

New member
מה אומר לך ...חכמה שלי

לקרוא אותך זו אמת לאמיתה! למרות שהכרתי בחיי גברים שענו לכל הקריטריונים הנ``ל, הם ידעו להתמודד עם הרגש,ולא דחקו דבר. אך זה באמת נדיר,אני לא חושבת שזו עמדה של ``אני גיבור`` ``אני החזק``, זה עיניין של אינטלגנציה ריגשית,אומנם אינטיליגנציה כללית לא חסר אך הם לוקים בחסר כשמדובר בפתיחות במערכת יחסים כאשר מדובר בדברים כ``כ עמוקים , ולמעה דברים שאמורים להיות כ``כ מובנים במערכת יחסים,לומר מה מרגישים, ללא ניתוחים,ללא מסיכות,נטו לזרום עם הרגש! אז אולי כדאי שאנחנו הנשים נחזיק בשוט ,ונדובב אותם להפתח לאט לאט, עיניין של עבודה לפעמים,יש מיקרים שזה מניב תוצאות טובות,ויש מיקרים שזה מדחיק אותם,וגורם להם לסגת.... אז תמיד יש את הפיתרון של... לך לאמא שלך:) יערית(שמשום מה מרגישה צורך לדבר..)

taltallim

New member
יקירתי...

ולמה את חושבת שכל הנ``ל הוא נחלתם של גברים בלבד??? ומאיפה ההנחה (אקסיומה...) שלנשים יש בלעדיות על רגשות ועל היכולת לדבר עליהם??? אנשים הם קודם כל אנשים... ולא משנה הג`נדר... וחסימות, ותקיעויות, ושימושים במנגנוני הגנה (שהם אגב, לחלוטין לא מודעים) וקונפליקטים ורגרסיות ושאר נוירוזות והפרעות אישיות (קלות ככבדות...) הם נחלתם של נשים וגברים כאחד!!! שכן, כולנו פעם היינו הילדים של ההורים שלנו וזה מסביר... לא מעט מהתיסבוכים. תלתלים (שעפ``י הבנתה... הלבד הוא מצב בסיסי, קיומי ואינהרנטי - בחיי אנוש)

ה-שונית

New member
תלתלימית

את - בעלת המקצוע אני - סתם הדיוטה את - רואה את כל מיני אני - רק את סביבתי הקרובה אז פלא שהאקסיומה היא כפי שנוסחה? שונית (שבטוחה שהפעם הבהירה עצמה, לפחות לתלתלים)

למעלה