כל העולם..

Im So Excited

New member
כל העולם..

אם היו נותנים לכם אפשרות לגור בכל מקום בעולם איזה מקום זה היה ולמה..? אפשר לבחור ישראל אבל נו תהיו יותר מקוריים וגם יש מדינות הרבה אבל הרבה יותר כייפיות מישראל בואו נודה

ויקוש16

New member
אממ...

הייתי בוחרת לחזור למולדת שלי, אוקראינה. הסיבה העיקרית - זו המולדת שלי ואין כמו המולדת! ‎=P אבל חוץ מזה - בגלל שקייב, עיר הבירה שלה והעיר שבה נולדתי, ממש יפה... ובהחלט יותר כיפית מישראל!

Emc2

New member
היית שם לאחרונה?

ולאחרונה אני מתכוון מאז שעלית ארצה

AnnabeI Lee

New member
../images/Emo122.gifואת חושבת שזכרונות ממקום

שעזבת בגיל 6 הם מקור מהימן להחלטות כאלה?

ציקהלה

New member
או יותר נכון לדעת שהעיר הזאת יותר

כיפית. אני הייתי בקייב, לא התרשמתי לטובה.

ויקוש16

New member
בהחלט כן.

אני אומנם לא הייתי שם לאחרונה, אבל סבתא שלי כן והיא הביאה הרבה תמונות משם. בשבילי קייב תמיד תישאר עיר יפה - לכל עיר יש את הקסם שלה, וגם לקייב. אבל לכל אחד הטעם שלו - יש אנשים שלדעתם ערים עתיקות כמו ירושלים הן הכי יפות. כל אחד והטעם שלו.

AnnabeI Lee

New member
נו אז מה אם היא יפה?

גם לברלין ב1939 היה את הקסם שלה, אבל לא הייתי רוצה לגור שם. אני לא משווה את אוקראינה עם גרמניה הנאצית, אבל אי אפשר להחליט שרוצים לגור במקום מסויים כי סבתא אמרה שהוא יפה. זה פשוט לא עובד ככה.

shirta14

New member
אני חושבת

שזה לא משנה מה הסיבה שלה.. אם היא החליטה שזה המקום שהיא רוצה לגור( אפילו אם זה בגלל שסבתא אמרה) אז שיהיה..זה התשובה שלה אני לא מבינה למה לבקר אותה.

AnnabeI Lee

New member
תראי, תאכלס לא באמת אכפת לי מה היא

תעשה. מצד שני יש כאן רמה של הגיון שגוי שרק אנשים שעברו לארץ אחרת בגיל מבוגר יחסית יכולים להבין. יופי של ארץ הוא שיקול כל כך שולי כשמסתכלים על סך הכל, הוא שיקול ללא ספק כי זה באמת יותר כיף אבל לא Deal breaker. כשהיא תהיה מדוכאת מבית הספר והחברה לא יעזור שהעצים ירוקים בחוץ. שאלי את מי שגר כאן באירופה. וכייפיות? אני גרה בלוס אנג'לס וזו עיר שמוכרת ברמה עולמית ב"כייפיות" שלה, וגם כאןת ואולי בעיקר כאן, נעשה משעמם. כייפיות זה שיקול של ביקור לשבועיים, לא שיקול גורלי למחיה. יכול להיות שזו רק דעתי, ותאכלס אם הגישה שלך נכונה אז לא באמת משנה איפה את גרה, אבל עדיין צריך להציב לה את הצד השני לפני שהיא מוותרת על האזרחות שלה...

ציקהלה

New member
גיאלי, הרבה אנשים רוצים לעשות דברים

מטורפים. הסיבה שיש ותמיד יהיה מקום בספר השיאים של גינס זה ביגלל שאנשים הם פחדנים לרוב. לדעתי היא לא תעבור לשם. בכל צורה שהיא.

ויקוש16

New member
במקום לנחש אם אני אעבור או לא,

אני פשוט רוצה שתקשיבו לי. כן, יופי זה אחד הדברים שהשפיעו על זה שהחלטתי שהכי טוב לגור באוקראינה. אבל זה לא הדבר העיקרי. תראו, לכל מדינה יש את המשברים שלה, הבעיות שלה. אבל תבינו - מולדת זאת מולדת, ולא משנה כמה קשה בה, היא תמיד תישאר המולדת שלך ותמיד יהיה קשה לעזוב אותה. האהבה למולדת תמיד נשארת, כי לא משנה אילו משברים היא עוברת, תמיד יש משהו לאהוב בה. זה כאילו... כאילו... לא יודעת... אי אפשר לתאר את זה במילים...

Emc2

New member
יקירתי

עזבת את אוקראינה בתור ילדה. לא רק שאת לא זוכרת יותר מדי מחיי היום יום חוץ מהזכרונות היותר טובים (זכרון סלקטיבי כבר אמרנו?), אלא שגרת כל חייך באוקראינה לפני שעלית ארצה. אוקראניה נראתה לך כמדינה מתוקנת, כי מעולם לא היית במדינה מתוקנת "באמת". אחרי שגרת בישראל ,התרגלת לדברים בסיסיים כמו חופש ביטוי, חופש העיתונות , שירותי תעבורה נורמליים וכו' וכו' כו', או במילים אחרות, אחרי שגרת במערב, לחזור הביתה לא יגרום לשום דבר חוץ משברון לב. הגן שלך יראה עלוב ומוזנח, הבית גם כןוככה כל העיר. אם את רוצה לשמור את הזכרונות היפים מהבית, לא הייתי מתקרב לשם.

ויקוש16

New member
אני לא מסכימה איתך.

למרות שאני חיה פה כבר 10 שנים, לא הצלחתי להתרגל לשום דבר כמעט. מערכת החינוך פה די גרועה, אין כבוד למורים, אין משמעת, אנשים מאחרים לכל מיני מקומות ומתנהגים כאילו כלום לא קרה, ילדים פונים למבוגרים (שהם לא בני משפחה) בשמם הפרטי ובגוף שני, כאילו שהם חברים שלהם... תתפלא, אבל למרות שגרתי באוקראינה זמן יחסית קצר, דווקא החינוך הראשוני שקיבלתי שם השפיע עליי לאורך כל החיים שלי, ורק שם אני ארגיש שאני באמת בבית.

אבל..

לא היית שם 10 שנים,מאיפה את יכולה לדעת שאם תגיעי לשם הכל יהיה יותר טוב ויהיה לך מעולה? אני כמעט בטוחה ב90% שלא. ואגב,אולי במקום לראות את כל הרע בישראל,תחפשי גם את הטוב? כי באמת שיש.. 10 שנים ועדין לא להתאקלם זו בעיה.. כנראה שאת לא רוצה להתאקלם.. וסתם שאלה,יש מצב שתחזרו לשם אי פעם?(את ומשפחתך..)

ויקוש16

New member
זה תלוי

במצב הכלכלי שם. הסיבה העיקרית שבגללה עברנו לפה היא בגלל המצב הכלכלי הקשה שם. אם לא זה, היינו נשארים.. אז אם בעתיד המצב הכלכלי שם ישתפר, ויהיה לנו כסף כדי לטוס לשם, אז רוב הסיכויים שנחזור.

ויקוש16

New member
זה תלוי

במצב הכלכלי שם. הסיבה העיקרית שבגללה עברנו לפה היא בגלל המצב הכלכלי הקשה שם. אם לא זה, היינו נשארים.. אז אם בעתיד המצב הכלכלי שם ישתפר, ויהיה לנו כסף כדי לטוס לשם, אז רוב הסיכויים שנחזור.

ויקוש16

New member
כן, אבל

אני לא מרגישה יהודיה. כלומר, אני לא מרגישה שייכת לדת הזו. למה השאלה הזאת?

Emc2

New member
פשוט...

היית מצליח להבין אם היית מתקשה להסתגל לתרבות הישראלית עם לא היית יהודיה. אבל עצם העובדה שעלית ארצה, ולא לארצות הברית כדוגמת יהודים רבים יוצאי ברית המועצות מראה שמשפחתך מרגישה זיקה כלשהיא לארץ... זיקה שכל הנראה פסחה עלייך. אבל עם עדיין אחרי 10 שנים לא התאקלמת בישראל, מיזוג התרבויות הגדול ביותר בעולם, או כמו שאני לקרוא לזה "הניסוי"... באמת שכבר אין לי מה להגיד

למעלה