כל המומחים בJAVASCRIPT לפה

selalerer

New member
אני אניח שאתה מתכוון צד לקוח...

מדובר באופן כללי ביכולת שהיא מעבר לשפת הסקריפט הזאת, אבל יש פתרונות שהן מחוץ לשפה (בעזרת שימוש ברכיבים חיצוניים לשפה), בWindows זה:
var fso=new ActiveXObject("Scripting.FileSystemObject");​
לאחר מכן בעזרת האובייקט הזה אתה יכול לעשות פעולות על קבצים במחשב הלקוח, כמובן שהיות ואתה משתמש ברכיב ActiveX מופיעה הודעה למשתמש ששואלת אותו אם הוא מסכים ליצירת האובייקט.

demultiplexer

New member
אני מתכוון צד שרת. לשנות קובץ בשרת.

אני יכול לכתוב ככה נכון:
<script runat="server"> file.open ("menu.htm","w+"); file.writeln("<html>"); file.writeln("<head></head>"); file.writeln("<body>"); file.writeln(a); file.writeln("<br>"); file.writeln(b); file.writeln("<br>"); file.writeln(c); file.writeln("<br>"); <script>​

freak2100

New member
לינק

http://www.w3schools.com/asp/asp_ref_filesystem.asp זה בעקרון בVBS אבל תוכל להמיר את מה שכתוב שם לJS בקלות. על מנת להשתמש בJS צד שרת בעמוד אתה צריך להגדיר שאתה משתמש בJS (כי ברירת המחדל היא VBS):
<%@ Language=JScript %>​
(וכדאי להוסיף גם Codepage=1255 להגדרה, אם האתר בעברית, אבל זה לפעמים גורם לבעיות על שרתים מסויימים וכל מני דברים כאלה כשמשתמשים בכתיבה קבצים, ולפעמים זה שלא רושמים Codepage=1255 גורם לבעיות בכתיבת קבצים - אז תבדוק את זה)

demultiplexer

New member
אף אחד לא יודע JAVASCRIPT צד שרת ?

כולם משתמשים בזה רק ללקוח וצד שרת בדברים אחרים ?

voguemaster

New member
כנראה שלא

ומסיבה טובה! יש פתרונות הרבה יותר מוצלחים עבור צד השרת מאשר להשתמש בשפה שנועדה בכוונה תחילה להיות שפת צד לקוח! תעבוד ב-ASP, תעבוד ב-PERL (כלומר CGIים כלשהם) או ב-PHP וכד'. בשביל מה להתעסק עם JS בכלל ?

freak2100

New member
לעבוד בJS צד שרת = ASP עם JS...

ASP אינה שפה בפני עצמה אלא סביבת עבודה. היא מכילה את האובייקטים והפונקציות, אבל הסינטקס שלה נתון לבחירה של כותב הקוד. ברירת המחדל בעבודה בASP היא VBS. הבעייה היא שהביצועים שלה מאוד לא יעילים והיא דורשת משאבים רבים, מה גם יש לה חסרונות נוספים. לעומתה, JScript (כמו JS אבל של microsoft) היא שפה יעילה בהרבה ומומלצת יותר לשימוש. עד כמה שאני מבין, זאת כוונתו, לא ככה?

galh

New member
כנראה שלא, או סתם לא מודים בזה. ../images/Emo3.gif

אתה צריך ליצור אובייקט מסוג (FileSystemObject (FSO ע"י new object. תסתכל ב- MSDN לגבי הממשק שלו. הוא יאפשר לך לכתוב לקבצים בצד השרת (יכול להיות שצריך להגדיר גם הרשאות מתאימות ב- IIS).

demultiplexer

New member
קבצים צד שרת - רק קבצי טקסט

האם ניתן ליצור ולשנות תוכן רק של קבצי טקסט עם JS צד שרת ?

selalerer

New member
אין לזה ממש משמעות, אתה יכול לעשות

מוניפלציות על כל קובץ.

freak2100

New member
אתה יכול לשנות תוכן של כל קובץ,

אבל ברמת הטקסט שבו (אם אתה פותח קובץ תמונה למשל אתה תקבל את הקוד שיוצר את התמונה או איך שלא קוראים לזה (ואל תצחקו עלי שאני לא יודע)) מה לא טוב בלינק שנתתי לך?

למעלה