כל הכבוד לצרפתים

ALON408

New member
כל הכבוד לצרפתים

שנלחמים על יוקר המחייה וכו אצלם,ולא יאמן כמה מטומטמים כאן עם יוקר מחייה שכזה ,שדירה זוג צעיר לא יכול לקנות!אני קונה מחול בעיקר לחסוך עלויות ,נהיה עצוב מה שקורה כאן וחבל..

https://www.maariv.co.il/news/world/Article-674457

אם היית יודע מי המוחים בצרפת

או מי "התלבש" על המחאה
אני לא בטוחה כלל שהיית מתלהב מהם כל כך

היא אכן התחילה עם סיפור הדלק והעידוד לשימוש בתחבורה ציבורית, ומכוניות חשמליות--- אבל היא מזמן לא "שם".
ולעניין עובדות
אכן דיור אצלנו יקר.
ראה למשל בעיר די צדדית בנפה די צדדית בצרפת (נניח מגדל העמק או עפולה שלנו)
מחיר ממוצע של דירה בשיכון בסדר גודל של 70-80 מ"ר -3 חדרים(שזה אומר בצרפת 2 חדרי שינה וסלון)- בממוצע 160.000€-- כ700.000 ש"ח בעברית.
בעפולה דירה דומה עולה מחיר דומה
לך לפריז- ולא דווקא ברבעים הטובים של העיר- המחיר יהיה 1415.000 € בממוצע- (משהו בערך 6 מיליון ש"ח )
אפשר אבל לגור בדירה בתוך מה שהיה מחסן בחניה בפריז בגודל של 12 מ"ר ולשלם עבור זה רק 300.000 ש"ח .

גובה שכר מינימום בארץ- 5,300 ש"ח
גובה שכר מינימום בצרפת 1200€ (כ5160 ש"ח )

כך שברמת הנתונים- המצב דומה.
ותמיד בעיר הגדולה החיים (הרבה) יותר יקרים מאשר בעיר קטנה וזניחה.

SupermanZW

Well-known member
שכחת להשוות משכורות

בצרפת מרוויחים יותר מבישראל ולכן לצרפתים פחות קשה מלישראלים. אל תשווי שכר מינימום, השווי שכר חציוני, זה השכר המשמעותי ביותר.

מה שרציתי להראות (ואני לא כלכלנית)

שגם בצרפת יש פערים משמעותיים ,בכל היבט (מיוקר הדיור, מחירי תחבורה, שירותי בריאות וכו) בין הערים הגדולות לפריפראליות.

ונכון שההפגנות החלו מנושא מחירי הסולר , אבל מזמן הן כבר לא "שם" ואוכלוסיית המפגינים מורכבת במידה ניכרת מאנשים מהימין הקיצוני (ימינה מלה-פן) אנרכיסטים, שמאל קיצוני, קצת פוליטיקאים מקומיים, ולא מעט מהגרים לשעבר, תושבי "שכונות" ואחרים ששמחים קצת לשבור חלונות, לבזוז (לא מעט) ולזרוע הרס לשמו.

כל זה לא בא להצדיק את מקרון האטום, אלא רבדים נוספים של ההתקוממות הצרפתית היום
(אפשר לראות הכול בתחנה 4 שלהם).

SupermanZW

Well-known member
בדקתי את הנתונים שהצגת, הם לא נכונים

שכר המינימום בצרפת 1498.47 אירו לחודש, זה 6358.58 ש"ח לחודש.
מחיר דירת 2 חדרי שינה ממוצעת בפריז (70 עד 80 מ"ר) בין 675000 אירו ל-1685000 אירו, בקיצור, בסביבות ה-1180000 אירו - https://www.lodgis.com/en/paris,apartment-for-sale/

כדי לקבל את התוצאות שאני קיבלתי, סנני לדירות בפריז בלבד (כל פריז) 2 חדרי שינה בלבד, 70-80 מ"ר בלבד.

חביף1

New member
למה שיילחמו, שמישהו יסביר לכל הקוטרים

את ההיסטוריה היהודית ארוכת השנים, בה הצמדות לדת, ליהווה היתה הניחומים המיידיים על הסבל, העוני והרדיפות. גם ביהדות מזרח אירופה וגם ביהדות המגרב וארצות הסהר הפורה [ בבל, אירן וכו' ], שלא להזכיר את דרום אירופה ואגן הים התיכון.
כיום זה מתחלף בהערצת המנהיג, במקרה דנן ביבוש, לפניו בן-גוריון. הישראלים מעולם לא היו במהפיכה הצרפתית, לא היו חלק מהעולם התרבותי הליבראלי-משהו של הבורגנות האירופית, לא השתתפו בהתפתחות הבנת הסובייקט באשר הוא, ובטח ובטח גינו והחרימו את שפינוזה. לכן מבחינתם מי שמעניק תחושת ערך, למרות היסורים והרעב ןהבושה הוא ה"מלך משיח", את זה הבין ביביהו לבית נתניהו, בעל הקיסרית שורה לבית בן ארצי עד לעומקו של רעיון.

למעלה