מה אוסיף ?
ברשותך כוכב לבן, אני אשמח לקבל נתונים קצת יותר מדויקים מאשר סיסמאות טומי לפיד גזעניות וריקות מתוכן. "התקציב לחרדים כזה גדול" אפשר לדעת כמה גדול ? "יש פרטנר לשלום? בטוח שלא ערפאת" ששרון להבדיל מערפאת רב המרצחים הוא פרטנר אידאלי לשלום, ממש האיש ששלום הוא נר לרגליו, מזל שהוא שמן אחרת לא היו מבחינים בינו לבין מהטמה גנדי. "גרמה לנו הרבה מאד נזק דיפלומטי" ? כאילו סליחה ? נרצחו שם 8 ילדים, ראבק, שני תינוקות שעוד לא הספיקו להיות מחבלים, אפילו לא בפוטנציה, וכל מה שמדאיג אותך זה הנזק הדיפלומטי ? מה עם המוסר, הוא לא מציק לך מדי פעם ? לא מפריע לך בכלל שהחיילים שלנו זרקו פצצה של טון (טון זה אלף קילו) על בנין מגורים ? לא מפריע לך ש-15 אזרחים נהרגו. אני בטוח שאם ניקח את הסיפור הזה ונתרגם אותו לערבית, כבר יהיו לזה הרבה שמות, פונדמנטליזם, טרור, וכו´. ובמה בדיוק שונה התקציב לשנת 2003 משאר התקציבים של שנים עברו ? היה תקציב אחד לאורך כל שנות קיומנו שהיה בעד השכבות החלשות ? לא. ולענין המתנחלים, מספיק להטפל למתנחלים, חלקם הגדול הגיעו לשם מתוך טעמי נוחות, אבל בואי לא נשכח שכל ממשלות ישראל היו אלה שדירבנו אותם לכך, ע"י הנחות בארנונה, מיסים, והבטחה לאיכות חיים גבוה. היום שלרוב האנשים שם אין שום נכס זולת הבית שהם גרים בו, מה בדיוק את רוצה שהם יעשו. את הזעם שלך על המתנחלים הייתי מציע לך לפרוק על הממשלה הניצית, על הנהגת המתנחלים שעושה במתנחלים עצמם הון פוליטי, הרי רובם הגדול בכלל לא רוצים להיות שם, נכון שיש מיעוט קטן, פנאטי וצעקני שלא יתפנה משם, אבל המיעוט הזה לא עולה על 6% מכאן ועד לדה ליגיטימציה הזה על המתנחלים, נו באמת. המתנחלים נמצאים במצב של אין ברירה, אם הם ירצו לצאת משם זה יהיה רק בפיצוי, ולשאלת השאלות, האם הממשלה מוכנה לפצות מתנחלים שיחזרו למדינת ישראל ? התשובה היא כמובן לא, כמובן שאף אחד לא זועק שתקציבה של כל התנחלות בחישוב של 5 שנים גדול הרבה יותר מהפיצוי לתושבי כל אותה התנחלות נתונה, ולמה ? כי הרבה יותר קל לשנוא. בדיוק כמו עם החרדים, הם מקבלים מה שהמדינה נותנת להם, במקום לשפוך את כל החרא על החרדים, תפני לממשלה, היא זו שקובעת כמה כל סקטור יקבל. די כבר עם הגזענות הזו, זה דוחה.