כל הכבוד לצה"ל

עודד א

New member
כל הכבוד לצה"ל ../images/Emo104.gif

חברים יקרים, צה"ל קורא והחל ממחר אני אהיה חייל מילואים. אני לא ממש יודע מתי אני חוזר (מקווה שכמה שיותר מהר), אז מלאכת הניהול נשארת בידיו החסונות של יונתן. תתגאו ותהנו ונתראה. עודד

.m

New member
הרהורים...

ההודעה של עודד התחברה לי לכתבה שהופיעה היום במעריב, ושתיהן ביחד גרמו לי להרהר קצת בנושא צבא וגאווה. עכשיו, אחרי שהתקבל "חוק טל", עכשיו, אחרי שנפל חוק הנישואין האזרחיים, עכשיו, אחרי שהובהר מי מקבל זכויות יתר, וממי נמנעות זכויות בסיסיות, עכשיו - עדיין מצפים שחיילים (בכלל, אך במקרה זה ספציפית) גאים "ישרתו את המדינה"... יהיו שיגידו שבמצב מלחמה אין מקום לעניני גאווה, שהרי אם אין לנו מדינה בטח לא יוכלו לטפל בזכויות הגייז. יהיו שיגידו שגורל המדינה חשוב יותר מגורל הפרט. יהיו שיגידו שחייבים ללכת אחרת שוב יפנו אצבע מאשימה לקהילה כולה. יהיו שיגידו שזה בכלל לא קשור לנטיה מינית... ואני עדיין לא מבינה - למה אדם שזכויותיו הבסיסיות נשללות ממנו, מוכן להלחם ולהגן בגופו על קבוצה עצומה שבכלל לא נוקפת אצבע לתרום למדינה, ועל מדינה שלא נוקפת אצבע להגן על זכויותיו... אולי דווקא מחאה קהילתית בנושא זה תביא שינוי בשלל תחומים? לא מאוד פוליטקלי קורקט, לא מאוד פטריוטי, ועדיין... mai

assafcohen1

New member
the answer is simple

there are some groups in society which are "better" from other groups. some think different from other, and as we, as gays should be as a symbol. we can not do this "mathmatics"- if they don´t go, and they don´t want to give us our right, we should not protect them. these are 2 different things, need to be handle in different ways, in different place. these 2 subject can´t ever be one against the other. we love our country (i do) , and if we want to live here, we need to protect it. assaf

pomelit

New member
צעד קדימה

יומצא חוק טל לגייז: אם לחרדים מותר, גם הגייז צריכים לשבת באוהלה של תורה להתמיד בלימודיהם!

yaron4all

New member
את מעלה בי נשכחות...

לפני הכל אני יהודי. עצם העובדה הזו מחייבת אותי להגן על המולדת, גם אם אשלם על כך בחיי. רק אחר-כך אני הומו. אני לא אברח ברגע שמשהו לא מוצא חן בעיני. החרדים הם לא מדינת ישראל, המדינה היא שיקוף של אזרחיה. אם לא אברח אוכל לשנות, ולהפוך את המדינה למקום טוב יותר. ומלבד זאת, אם אשתמט, במה אהיה טוב יותר מאותן עלוקות מוצצות דם וכסף?

my self

New member
"עלוקות מוצצות דם וכסף"?

אני מניח שזה הולך יחד עם הערבים המחוספסים, גסים, ברברים וקדמונים שמה-זה מחרמנים אותי, כזה כאילו בסבבה אח שלי! (ר´ הפורום השכן)

באמת מי אתה שתקרא להם

עלוקות מוצצות דם ? הם עברו על החוק ? אם מישהו הוא עלוקה מוצצת דם זה המנהיגים שלהם, ושלך, אני רק רוצה להזכיר לך את עמדתו של ראש הממשלה שכנראה מוכן למכור את כבשת (!!!) הרש שלו (הצבא) בשביל קואליציה חזקה. My Self קבל
אח שלי

לא חביבי

אתה מממן את המדינה שלך, אותה מדינה שקובעת כמה מהכסף שלך ילך לביטחון, כמה לחרדים, כמה לנכים, וכו´. אם יש לך בעיה עם אחד או יותר מהמקומות אליהם נזרק הכסף שלך תפרוק את זעמך על הממשלה, היא האשמה לא החרדים. בדיוק כשם שאתה לא בא בתלונות ל-300,000 המובטלים שחלקם הגדול יכול לעבוד ואינו עובד כי יותר משתלם להיות מובטל ולקבל כסף מהמדינה, אזי שמור חמתך מהחרדים, הם, להבדיל מהרבה "משתמטים" אחרים, לא מסתירים דבר ואף אינם עוברים על החוק. אותי למשל מוציא מהדעת שחלק גדול (הרבה יותר גדול מהחלק שהולך על המגזר החרדי) הולך לתקציב הביטחון, ונכון להיום הביטחון קיים פחות או יותר כמו שאלוהים קיים, אז למה אלוהים לא ובוגי כן ? מדוע אינך יוצא כנגד מערכת הביטחון ? מדוע "הם" בסדר ? אולי זה בגלל "המצב".

yaron4all

New member
זה רק אני, או שאתה עושה את עצמך?

מי לדעתך אחראי על החלטות הממשלה? למגזר החרדי יש הרבה מאוד כוח, יותר ממה שמגיע לכזה מיעוט חסר תועלת. הם מנווטים את הכסף שאנחנו מרוויחים היישר לכיסם! אבל לא, למה לכעוס? הרי צריך לתת צל"ש לחרדים - הם משתמטים גאים, אינם מסתירים או מתנצלים על חטאם! ובקשר לביטחון - שטות גמורה. רק תביט ברשימת כל הפיגועים שנמנעו. מה לעשות שפה זה לא גן-עדן, אבל בלי הזרמת התקציבים לביטחון היה פה גהינום. זה קל מאוד להגיד שאין ביטחון. אולי אם תשלוף כמה אברכים מתוך הספרים ותתן להם רובים בידיים יהיה לך ביטחון.

white star

New member
בנות אני מרגישה צורך להתערב

קודם כל שנייכם טועים התקציב לחרדים כזה גדול כי אנחנו , החילוניים , לא עושים כלום בעניין למרות שדופקים אותנו חזק על יבש.עיין ערך "שינוי"אם בא לך לשנות את המצב התקציב לבטחון גדול זה נכון.יש בטחון?לא.יש פרטנר לשלום?אולי אבל בטוח שלא עראפת.מה שכן עושים טעויות.כמו לדוגמא חיסול הבכיר של החמאס בכזאת ראוותנות שגרמה לנו הרבה מאוד נזק דיפלומטי.הטעות ששרון דואג להלחם בכל מה שקשור לרשות במקום לדבר עם המתונים לדוגמת נוסייבה. ואם כבר אתם מדברים על כלכלה תיסתכלו על התקציב לשנת 2003 שפוגעים בעיקר בשכבות החלשות. אבל בחרדים ובמתנחלים חס וחלילה. מה שיקרה בסוף שיימאס ותהיה התפרצות זעם. עיינו ערך ארגנטינה שלכם...

מה אוסיף ?

ברשותך כוכב לבן, אני אשמח לקבל נתונים קצת יותר מדויקים מאשר סיסמאות טומי לפיד גזעניות וריקות מתוכן. "התקציב לחרדים כזה גדול" אפשר לדעת כמה גדול ? "יש פרטנר לשלום? בטוח שלא ערפאת" ששרון להבדיל מערפאת רב המרצחים הוא פרטנר אידאלי לשלום, ממש האיש ששלום הוא נר לרגליו, מזל שהוא שמן אחרת לא היו מבחינים בינו לבין מהטמה גנדי. "גרמה לנו הרבה מאד נזק דיפלומטי" ? כאילו סליחה ? נרצחו שם 8 ילדים, ראבק, שני תינוקות שעוד לא הספיקו להיות מחבלים, אפילו לא בפוטנציה, וכל מה שמדאיג אותך זה הנזק הדיפלומטי ? מה עם המוסר, הוא לא מציק לך מדי פעם ? לא מפריע לך בכלל שהחיילים שלנו זרקו פצצה של טון (טון זה אלף קילו) על בנין מגורים ? לא מפריע לך ש-15 אזרחים נהרגו. אני בטוח שאם ניקח את הסיפור הזה ונתרגם אותו לערבית, כבר יהיו לזה הרבה שמות, פונדמנטליזם, טרור, וכו´. ובמה בדיוק שונה התקציב לשנת 2003 משאר התקציבים של שנים עברו ? היה תקציב אחד לאורך כל שנות קיומנו שהיה בעד השכבות החלשות ? לא. ולענין המתנחלים, מספיק להטפל למתנחלים, חלקם הגדול הגיעו לשם מתוך טעמי נוחות, אבל בואי לא נשכח שכל ממשלות ישראל היו אלה שדירבנו אותם לכך, ע"י הנחות בארנונה, מיסים, והבטחה לאיכות חיים גבוה. היום שלרוב האנשים שם אין שום נכס זולת הבית שהם גרים בו, מה בדיוק את רוצה שהם יעשו. את הזעם שלך על המתנחלים הייתי מציע לך לפרוק על הממשלה הניצית, על הנהגת המתנחלים שעושה במתנחלים עצמם הון פוליטי, הרי רובם הגדול בכלל לא רוצים להיות שם, נכון שיש מיעוט קטן, פנאטי וצעקני שלא יתפנה משם, אבל המיעוט הזה לא עולה על 6% מכאן ועד לדה ליגיטימציה הזה על המתנחלים, נו באמת. המתנחלים נמצאים במצב של אין ברירה, אם הם ירצו לצאת משם זה יהיה רק בפיצוי, ולשאלת השאלות, האם הממשלה מוכנה לפצות מתנחלים שיחזרו למדינת ישראל ? התשובה היא כמובן לא, כמובן שאף אחד לא זועק שתקציבה של כל התנחלות בחישוב של 5 שנים גדול הרבה יותר מהפיצוי לתושבי כל אותה התנחלות נתונה, ולמה ? כי הרבה יותר קל לשנוא. בדיוק כמו עם החרדים, הם מקבלים מה שהמדינה נותנת להם, במקום לשפוך את כל החרא על החרדים, תפני לממשלה, היא זו שקובעת כמה כל סקטור יקבל. די כבר עם הגזענות הזו, זה דוחה.

white star

New member
רוצה פירוט תקציבי חלקי ? קיבלת

רק לפני זה הערה קטנה - אל תתרגם את הכינוי שלי לעברית.תודה -כל אברך (כאב משפחה) מקבל סל הטבות והנחות של 12,850 שקל נטו , פטורים ממס כמובן שהם שווי ערך ל23,200 שקלים ברוטו! -תלמיד כולל מקבל 8,700 שקלים לשנה כדי ללמוד (בניגוד לסטודנטים שמשלמים כ-10,000 שקלים לשנה)! -הקצבות לפנימיות חרדיות - 205 מליון שקלים! -ילדים ב"סיכון" - כמעט 40 מליון שקלים! -משרד החינוך - 36 מליון שקלים! -פנימיות תורניות 66 מליון שקלים! -ישיבות - 63 מליון שקלים! -החזרה בתשובה(ישיבות פיקטיביות שזו מטרתן) - 100 מליון שקלים! -מימון עקיף מרשויות שונות - מאות מליוני שקלים!!! וזו רק רשימה חלקית של התקציבים והיא מעודכנת ל1999 אז תיקח בחשבון שהיום הנזק לי ולך הרבה יותר גדול. לגבי הילדים בבניין - אני מאוד נגד הפעולה רק שאצלנו זו טעות ואנחנו מרגישים רע עם זה והם היו יוצאים לרחובות בשירה וריקודים לגבי המתנחלים הם כבר עולים למדינה יותר מדי בחיי חיילים ובבזבוז כסף של הצבא לשמור על כל חור שהם בו רוצים להתנחל? אין בעיה... קחו נשק , תעלו לעמדה ובהצלחה שלך... שלך... מקור לרשימה חלקית של התקציבים " חרדים בע"מ " מאת שחר אילן

yaron4all

New member
סליחה?

אם המגזר החרדי אינו עלוקה מוצצת דם וכסף, אני חושב שאין בינינו הסכמה בקשר להגדרת המילה "עלוקה"...

yaron4all

New member
לא, אני משתמש בטרמינולוגיה פרקטית

אין שום סיבה שהציבור העובד יחזיק על כתפיו את הציבור הבטלן.

באמת שזה מדהים אותי

איך לכל אחד במדינה הזו יש את הסקטור שכל שך קל לו לשנוא, אני שואל שאלה רצינית, מדוע אנחנו מתפלאים שיש הומופובים ? באמת, הרי אחרי הכל, אנחנו ההומואים שנאבקים כל כך חזק באפליה כלפנו מצד אחד, ומהצד השני כל כך חסרי סבלנות למי שטיפה נראה לנו חריג. במילים אחרות, אנחנו לו שונים משום מגזר אחר, אתה רוצה שנאהב אותך ? סבבה, לך בתלם שלנו ונאהב אותך, כל מצב אחר לא יתקבל.

yaron4all

New member
ואותי מדהים איך אתה בכלל משווה

אנחנו ציבור שתורם לחברה בדיוק כמו כל השאר. אני לא שונא את אורח החיים החרדי. אומנם אני רחוק מאוד מלהסכים איתו, אבל אני לא שונא אותו. אני שונא את הניצול המחפיר, את ההשתמטות הגועלית ואת עצימת העיניים חסרת-האחרויות.

לסיכום, דעת העם היא

מוות לדוסים ההומואים (הידועים בכינויים "העלוקות המזדיינות בתחת") בשם העם, אלאדין

למעלה