כל הכבוד לצה''ל!

GreatGTM

New member
בטח

למה שלא נלך למלחמת אזרחים למען השלום?! כבר עכשיו יש פילוג בעם והתהום בין שני הצדדים עמוקה ורחבה. השלב הבא הוא מלחמת אזרחים, אתה בטוח שאתה מוכן לזה?

sharonhaimov

New member
הפילוג הזה לא מסתכם בויכוח פנימי

זה סיכון רציני למלחמת אזרחים, ואני מעדיף המשך מאבק פלסטיני-ישראלי שיוכל להיפתר גם בדרכים אחרות, מאשר לקחת סיכון מטורף למלחמת אזרחים, מה שמהלך הפינוי בכלל לא יוביל לשום מו"מ או התקדמות אמיתית. התוצאות של מלחמת אזרחים כידוע הרסניים.

המאבק הישראלי פלסטיני

יכול להפתר בלי שיפנו התנחלויות אתה באמת מאמין בזה.. מה הפלסטינים יבואו ויגידו לך.. "שמע כל השנים האלו נחלחמנו על האדמות שלנו בשביל לקבל עצמאות וזה.. אז אנחנו מוותרים עזבו שמרו את ההתנחלויות.. העיקר שלא יהיה פילוג...

sharonhaimov

New member
אני נגד הפינוי בלי תמורה, פינוי חד

צדדי לא מוביל לשום מקום. רוב מפעל ההתיישבות ייעלם, את זה אני יודע, אבל צריך שזה יקרה רק במסגרת מו"מ, אז תהיה הצדקה לפינוי הזה, ותהיה תמורה לפינוי.

sharonhaimov

New member
הסיכון כמעט ולא יהיה קיים.

הרי זה במקרה שהפינוי יהיה חלק מהסכם שלום.

שמע כואב לי הראש אין לי סבלנות היום

אני באמת מתאפק לא לפתוח את הפה על השקרים שלך. ראשי הבטחון? מי בדיוק? תא"ל כוכבי? הרמטכ"ל? סגן הרמטכ"ל? אלוף שטרן? אלוף ידלין (ראש זרוע המודיעין)?אלוף שקדי (ראש זרוע האויר)? אלוף בן בעש"ט (ראש זרוע הים)? כל האלופים במיל' בעבודה? אני אחסוך לך נסיון לשקר בהודעה הבאה- הם כולם בעד יציאה מהשטחים. איזה כלכלנים? בן דוד שלי עם דוקטורט מפרינסטון ותומך בפינויים, הירשזון כלכלן ותומך בפינויים. הפרת זכויות אדם? אין בעיה, שישארו שם בלי הצבא, בלי נשק וכסף מישראל. שישארו. אני אישית ועוד רבים ואחרים יעדיפו את זה. ומי יחליט שהעם לא צודק? מי שמכה חייל וקורא לעצמו "נער גבעות"?

sharonhaimov

New member
לא זכור לי לפני ההתנתקות שהרמט"כל

בוגי יעלון תמך בתוכנית, גם השב"כ התנגד לכך, וגם עכשיו מזהירים מפני הפינוי. ותחשוב לבד, עליות הפינוי מוערכות ב28-30 מיליארד דולר במקרה הטוב, וגם זה אם מורידים את הפיצויים דרמטית. 50 מיליארד אם ניתן להם פיצוי הוגן וטיפול מצויין שיעזור להם להשתקם. זה המון כסף! וכידוע הוא לא צומח על עצים. אז מאיפה הכסף יגיע? התקציב שמפלגת העבודה והמפלגות החרדיות חוגגות עליו ברגעים אלה, ולא משאירים פרוטה, האמריקנים והאירופאים הבהירו לנו מזמן שלא נקבל אגורה על הפינוי, אז מאיפה הכסף יגיע? עשרות כלכלנים אכן מתנגדים לפינוי בגלל ההשלכות הכלכליות, כי הם מסתכלים על מצב בצורה אוביקטיבית, אבל להירשזון יש אידיאולוגיה, שהוא מאמין שהפינוי פתאום יביא לישראל גל צמיחה מטורף, ופתאום יגיע שלום, וככה נפתור את הבעיות שלנו. השאלה שאנחנו צריכים לשאול, האם הפינוי יביא שלום? האם הוא יביא להתקדמות במו"מ? הימין בישראל חושב שלא, האמריקנים, האירופאים והירדנים חושבים שלא! מבחינת הטרור מהפלסטיני זה עוד הישג של ההתנגדות שלהם, גם בהתנתקות הם חגגו, ושרפו בתי כנסת והצהירו על ניצחונם. למעשה אין שום אינדקציה שקובעת שההתכנסות תביא לשלום, ולמעשה, מערכת הבטחון (צה"ל, שב"כ, אמ"ן) חושבים אחרת. בנוגע להפרת זכיות אדם, אתה מחליט להשאיר 250 אלף בני אדם לרחמים של הפלסטינים? נפלת על הראש או משהו? הדבר הראשון שהפלסטינים יעשו זה טבח המוני, וישרפו את כולם בחיים! ואני אומר את זה ברצינות לחלוטין, אל תשכח שהפלסטינים הם סונים קיצונים, ועפ"י הקוראן חייבים לחסל כל כופר, או מוסלמי שהמיר את דתו, אתה מוזמן לפתוח את הסורה, זה מופיע כמעט כל עמוד! מאות אלפי בני אדם ימותו, ונחש מה, זה יהיה באשמת המטורפים שהחליטו על צעד כמו שאתה מציע, זה קצת יותר מהפרת זכיות אדם, זה ניסיון ממשי לרצח, כמו שגורמים במערכת הבטחון איפשרו למליציות נוצריות להיכנס למחנות הפליטים סברה ושתילה, ואז נרצחו מאות! תאר לך מה יקרה בהתנחליות? אתה לא יכול להצדיק מעשים כאלה בגלל שהרוב החליט שמשהו מוסרי, גישה כזאת של רלטיביזם מסוכנת!

שגיא 1991

New member
אני חייב להגיד משהו בנוגע

לשני ראשי הממשלה עד כה ששמם הפרטי היה אהוד. הראשון-אהוד ברק רצה להיות כמו רבין ורץ לפגוש את עראפת ואת אסד,גורלו?שנה וחצי ראש ממשלה ונפל. השני-אהוד אולמרט רוצה להיות כמו שרון ולכן רוצה לעשות עוד התנתקות. ומה יהיה גורלו?

וואלה

חילים הצליחו בגבורתם לעצור ילד בן שלוש עשרה.. כל הכבוד לצה"ל. ההפגנה היתה אלימה כי הצבא היה אלים, "לשם שינוי"...

sharonhaimov

New member
ילד בן 13 שחטף שטיפת מוח מטורפת

והוא דתי סוני קיצוני שמוכן להתאבד למען אללה, שלא בטוח עד כמה שהוא קיים.

קודם כל

בילעין באופן ספיציפי הוא כפר שברובו הוא מתון אני לא יודעת כמה ילדים משם פגשת אבל אלו שאני פגשתי מעולם לא נהיסו להתפוצץ עלי או לזרוק עלי אבנים וכאלה. חוץ מזה אתה בדיוק מראה את הנקודה שלי הילד הזה לא זורק אבנים על ילים כי הוא שונא אותם אישית ורוצה להרוג אותם אלה בגלל שהוא עבר שטיפת מוח לכן הוא לא הבן אדם שצריך לפגוע בו ויש להמנע מפגיעה בו בכל דרך אפשרית ותאמין לי שהחילים שם לא בדיוק מנסים להמנע מפגיעה מיותרת.

sharonhaimov

New member
איסלאם? מתון? אתה בכלל מקשיב לעצמך?

קהיר, שנחשבת למקום חילוני, שבו מוסלמים חיים בדמוקרטיה ושותים אלכוהול בלילות, מדינה שבה השלטון מדכא קבוצות קנאיות באופן גלוי, שם לא חסרים אנשים, שהם כיביכול חילונים ונאורים, שטוענים שהכופרים הציונים חייבים להיות מגורשים מהאיזור מזרח התיכון, ושישראל מסוכנת לעולם! אין דבר כזה מוסלמים מתונים, זה כמו שתגיד שיש פלג אתיאיסטי ערבי- לא קיים! אנחנו לא צריכים להרוג אותו, אבל האיסלאם של היום הוא כמו הכנסייה במאה ה14, רק הבעיה שיש היום נשק להשמדה המונית בידי אותם מוסלמים. ולא מדובר בבערות (למרות שיש 30 מיליון לא יודעים קרוא וכתוב בעולם המוסלמי והמספר עולה), מדובר באנשים משכילים שטוענים שצריך להשמיד את ישראל, 11 המתאבדים ב11 בספטמבר היו משכילים ובמצב כלכלי מצויין, גן בן לאדן לא נולד למשפחה ענייה, אלא משכילה, והוא עצמו משכיל, והוא לא סבל מעולם מכיבוש או פגיעה מהאיסלאם כמו שמקובל לחשוב, למעשה משפחתו מקיימת עסקים בענייני נפט עם משפחת בוש. אפשר להגיד שנפתחו שערי הזמן ונחילים של קיצונים מגיעים מן המאה ה14 וכיום הם המוסלמים.

כן אני מקשיבה לעצמי

יש פלגים אתאסטים ערבים רבים, אני מוכנה אפילו להכיר לך כמה אנשים כאלה שישמחו לנפץ את הבועה הטיפשית שלך. יש מוסלמים מתונים כמו שיש יהודים מתונים ובודהיסטים מתונים כל שאר ההודעה שלך לא ממש קשורה לשלי אז, זהו.

למה לאנשים

שהם ערביים ואתאיסטים.. מה אם המפלגה הקומוניסטית הישראלית לדוגמה? (מק"י) מפלגה שהיא יהודית ערבית לחלוטין ולא יצא לי לפגוש הרבה קומוניסטים דתיים..

sharonhaimov

New member
המרקסיזם דוגל באתיאיזם.

אין דבר כזה מרקסיסט שמאמין ביהוה. צודקת, יש ערבים אתיאיסטים, אבל אנחנו צריכים להידבר עם מוסלמים מתונים שהם חלק מזרם מרכזי מתון, אנחנו לא מדברים עם הטורקים שהם מקרה מיוחד, אנחנו צריכים להידבר עם הפלסטינים פה, והדת מהווה מכשול. ואי אפשר להשוות בין מספר אתיאיסטים בודד בעולם הערבי, לעומת מספר האתיאיסטים בישראל, שיש להם השפעה.

אם יורשה לי

לצטט אותך שניה.. "מוסלמי? מתון?" אני מסכימה איתך שאיתם צריך לדבר וזאת היתה הטענה הראשדונה שלי.. וכדוגמה נתתי את החברים מבילעין שרובם דתיים מתונים.

sharonhaimov

New member
אז יש חבורת אתיאיסטים קטנה

ששיכת לזרם המרקססטי. הדתיים המתונים, אם והם בכלל קיימים, אז הם לא משפיעים בכלל על שאר האוכלוסייה ובטוח שרוב האוכלוסייה המוסלמית היא מאמינה, ומאמינה באמת בכל מה שכתוב בקוראן, וכאן הבעיה.

למעלה