כל הכבוד לצה''ל!

כל הכבוד לצה''ל!

19 מפגינים נפצעו בצהריים במהלך עימותים עם כוחות הביטחון בהפגנה נגד גדר ההפרדה בכפר הפלסטיני בילעין. נציגת המפגינים מסרה, כי הצבא ומג"ב ירו לעברם כדורי גומי ורימון גז והלם, ואף היכו אותם. 14 מפגינים נעצרו, בהם ילד פלסטיני בן 13. מדובר צה"ל נמסר, כי כוחות הביטחון השתמשו באמצעים לפיזור הפגנות כדי לפזר את ההפגנה האלימה, במהלכה יודו אבנים לעבר כוחות הביטחון המאבטחים את עבודות גדר ההפרדה במקום. לדברי צה"ל, המפגינים הפרו צו שטח צבאי סגור, וידו אבנים לעבר החיילים. אין נפגעים בקרב כוחות הביטחון.

באמת כל הכבוד לכוחות הבטחון

(גם למג"ב לא לצה"ל) ואני שמח שאין נפגעים ביניהם. רק חבל שלא היית כ"כ תומך בפעולה נגד המתפרעים בעמונה...

רוני13

New member
לא,אבל...

הם מפגינים על הגדר. בלי הגדר המחבלים ימשיכו לעבור בחופשיות לישראל...וזה בהחלט פוגע בביטחון! אל תהיה ראש קטן בבקשה.

נכון

ובלי מספיק חיילים ששומרים על המדינה ועל הגבול ולא על 10 ישראלים בתוך 2000 פלשתינאים המדינה נפגעת ותפגע...

Fleddermaus

New member
זו לא הנקודה.

גדר אמיתית, כזאת שתשמור על הישראלים, כזאת שאני תומך בה, עוברת כמה שיותר קרוב לקו הירוק, עם אינטרסים של הגנה על אזרחים בלבד. הגדר שמוקמת היום היא, לצערי, גדר פוליטית שנועדה לספח שטחים ולא להגן. אני בעד גדר בטחון, לא חומת סיפוח. הגדר והחומה עוברות באמצע יישובים פלסטינים ללא אבחנה, מפרידות בני אדם ממשפחתם ואדמתם, מחלקות יישובים פלסטינים (כי ברור להם שיש יותר חמאסניקים בצד אחד של בלעין מאשר בצד האחר שלו), ובקיצור-לא תורמת לישראל, אלא רק למפעל ההתנחלות. ראוי להזיז את התוואי לקו הירוק ולמנוע פגיעה באוכלוסיה למען אינטרסנטיות חסרת שחר. אם ההפגנות בבלעין היו פחות מסוכנות-הייתי משתתף בהן באופן קבוע. היחס למפגינים נגד הגדר (ולמפגינים בעמונה, לצורך העניין) הוא מחפיר ומזכיר משטרים אפלים. הבחור שאיבד עין לפני כחודש, ואני לא מסכים עם דעותיו האנרכיסטיות, נורה מטווח אסור בכדור גומי. ישנם עוד מקרים רבים של שימוש אסור בנשק לפיזור הפגנות, שלא מגיעים לתקשורת. האלימות בהפגנות הללו מתחילה ונגמרת בילדים פלסטינים קטנים שזורקים אבנים. אני חושב שהגברברים במג"ב יכולים לעמוד בזה, עם כל הכבוד. מה לעזאזל לכוחות הבטחון אם יפגינו נגד הגדר? הם לא ישברו אותה! עדיף שיתנו להפגין בשקט במקום לחפש כותרות על שמאל אלים. בקיצור, כל ההתנהלות סביב הפגנות בשטחים, מימין ומשמאל, היא בושה גדולה ואות קלון לכוחות הבטחון.

סלוניק

New member
גם התנחלויות מסכנות חיי אדם,

אז צריך להסתובב ולירות במתנחלים?

רוני13

New member
בכל מקום...

יש סכנת אדם בישראל! אז זה לא משנה איפה אתה נמצא אתה בסכנה...איפה שהגבול תמיד תהיה סכנה! ההתנחלויות האלה הם סוג של הגנה עלינו אבל יש סיכון יותר גדול לצבא נכון,אבל בלעדיהם יש סכנה יותר גדולה לנו וקטנה לצבא!

פששש סחטיין על הסלקטיביות

הרי מאחז מבודד מאוכלוסיה יהודית, באמצע אוכלוסיה פלשתינאית, שחיילים צריכים לשמור עליו במקום על הגבול, זה "לא" פגיעה בבטחון המדינה... מה פתאום?

sharonhaimov

New member
למעשה, זה יותר תירוץ של צה"ל לתפוס

עמדות, קיום האוכלוסייה היהודית במאחז לא חוקי, לפעמים זה התירוץ המושלם לצה"ל לחזק את זכות הקיום של העמדה הצהל"ית שם.

למעשה, זה נורא קל לכתוב "תירוץ"

על מה שלא מתאים לך... הרבה יותר קשה להודות שאידיאולוגיה קיצונית היא סכנה, לא משנה אם היא ימנית או שמאלנית

sharonhaimov

New member
אידיאולוגיה קיצונית היא מסוכנת

אבל שיש 250 אלף מתנחלים בנוסף למאות אלפים דתיים לאומים שתומכים בהם, בנוסף לחלק גדול מהאוכלוסיה החילונית שתומכת במפעל ההתיישבות, ואפילו אתיאיסטים הולכים ומתיישבים, זה כבר לא קיצוניות, זה זרם גדול מאוד, אז אתה רוצה להחשיב אותם כקיצונים, ביהיה לך בכיף.

דעה קיצונית היא לא נחלה של מקסימום

1000 איש. אני יכול לומר באותה מידה שהמפלגות הערביות לא קיצוניות. חוץ מזה שתי נקודות שאמורות להסביר לכל אחד, אפילו לאדם קיצוני כמוך- - לא כל המתנחלים ולא כל הדתיים תומכים במאחזים. עובדה שיש"ע מסכימים לפנות אותם במו"מ עם הממשלה. - לא אכפת לי כמה הם, מצידי שיהיו לך 2 מיליון תומכים. הבחירות הוכיחו שאין לכם רוב.

sharonhaimov

New member
תגדיר אותם כקיצונים, לי זה לא מפריע

אבל הם עדיין חלק גדול מהעם הזה, והבחירות לא קשורות לנושא, הבחירות הן בחירה של אזרחי המדינה במפלגות, וזה שהצבעת קדימה, זה לא אומר שאתה מתנגד להתיישבות, יש אנשים שהצביעו קדימה בגלל שהיא מפלגת מרכז, ולא האמינו לרגע שאולמרט באמת מסוגל לבצע מהלך שכזה (והוא לא). לכן הבחירות לא ממש קובעות, מה שקובע זה חוק בכנסת, שגם אותו אפשר לבטל. ותוצאות של בחירות משתנות, עד הבחירות הבאות הגלגל יכול להתהפך, ופתאום המשאל יתרסק, (בבחירות ב2003 קיבל הליכוד 40 מנדטים, ופתאום עכשיו הליכוד קיבל 12 מנדטים, הליכוד יכול לקבל פתאום גם 50 מנדטים), הדעות יכולות להשתנות בצורה קיצונית.

זה לא מזיז לי ולא מעניין אותי

שזה לא מפריע לך. הבחירות, לא רק קדורות לעניין, הן העניין. הבחירות נתנו רוב גורף ליציאה מהשטחים. לא לאידיאולוגיה של המתנחלים, שהנורמלים ביניהם קיבלו 9 מנדטים, הקיצוניים שלהם לא עברו את אחוז החסימה, וליברמן העוף המוזר שבעד לתת שטחים מא"י ולכן לא מתאים לנוער הגבעות, קיבל 11 מנדטים. מי שהצביע קדימה הצביע כי הוא מסכים עם דעותיה, גם שינוי וחץ הן מפלגות מרכז. בקיצור, עוד תירוצים?

sharonhaimov

New member
כבר אמרתי שתוצאות הבחירות משתנות

בקצב מהיר מבחירות לבחירות? ובוא נגיד שצדקת, ויש רוב לפינוי בעם. אז? ראשי מערכת הבטחון הרבה יותר מבינים מהעם בנוגע לענייני בטחון, וכולם מתנגדים לנסיגה הזאת בידיוק כמו לנסיגה הקודמת. כלכלנים מזהירים מפני המחיר הכלכלי הקשה של תוכניתו של אולמרט, הם מבינים יותר בכלכלה, או בניהול התקציב מאשר העם, וגם יותר מאולמרט. בנוסף לעובדה שזאת הפרת זכיות אדם נוספת שנכנסות לרשימה של הפרות זכיות אדם של ישראל, גם יש סיכונים נוספים כמו הפילוג שיחריף בעבקות הפינוי, צריכים לחשוב על דרכים למנוע ולא על דרכים להאשים אחרים במשהו. אז העם לא תמיד צודק, אחרי הכל הדמוקרטיה לא מושלמת.

אבוי הפילוג.

אם זה מה שיגרום לשלום אני מוכנה לשאת את הפילוג. גם הפלסטינים וגם האזרחים בישראל לא צריכים לשלם בחייהם כדי שאתם תוכלו לשמור על אחדות העם.

למעלה