כל היום הרגיש

Harrington

Well-known member
מנהל
לי שאנחנו לקראת הסוף אבל אסור להיות שאננים.
לדעתי יש עוד זמן. אם ישראל תידרש להמשיך לבדה, אנחנו מדברים לענ"ד לפחות על עוד שבוע במקרה הטוב וכנראה יותר. אם ארה"ב תצטרף זה אולי יתקצר בכמחצית. אבל אנחנו לא רגע לפני הסוף, למרות שבשבוע הבא יתחילו אט אט לשחרר את המשק כנראה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לדעתי יש עוד זמן. אם ישראל תידרש להמשיך לבדה, אנחנו מדברים לענ"ד לפחות על עוד שבוע במקרה הטוב וכנראה יותר. אם ארה"ב תצטרף זה אולי יתקצר בכמחצית. אבל אנחנו לא רגע לפני הסוף, למרות שבשבוע הבא יתחילו אט אט לשחרר את המשק כנראה.
במחצתי התחילו לשחרר
את העובדים החיונים, לא ידעתי שסבתא נחשבת לעבודה חיונית🥰

raya

Well-known member
החלו טיסות חילוץ.
יפה, אבל למה שרת התחבורה שאלה את הרב האם אפשר לטוס גם בשבת, והוא ענה חד משמעית שלא מדובר בפיקוח נפש.
לאן הגענו?

קבצים מצורפים

• Screenshot_20250617-234324_Chrome.jpg
    Screenshot_20250617-234324_Chrome.jpg
    KB 221.5 · צפיות: 3

raya

Well-known member
זו התוצאה כשחיים במדינה יהודית.
סליחה? אם היתה הפרדה של הדת מהמדינה, הכל יכול היה להיראות אחרת.
לבי עם אלה שמחכים לחזור ארצה, ונלקחת מהם אפשרות לחזור בסוף השבוע הקרוב.
והרבנים - יכולים להיות אולי גם גמישים לנוגח המצב.
לא יכולה להצדיק התנהגות כזו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
זה גם יגיע, וישראל כבר לא תהיה מדינה יהודית , אלא ככול המדינות.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אכן אין הצדקה, ואולי ההתנהגות של הרבנים משניאה את היהדות.

Harrington

Well-known member
מנהל
החלו טיסות חילוץ.
יפה, אבל למה שרת התחבורה שאלה את הרב האם אפשר לטוס גם בשבת, והוא ענה חד משמעית שלא מדובר בפיקוח נפש.
לאן הגענו?
מה לעשות, מדינה יהודית. ברור לכל בר דעת שלא מדובר בפיקוח נפש. לגבי אותם מקרים שכן יכולים להיחשב כאלה או חשש לכאלה, ברור שיש היתר. במילים פשוטות, כולם כאן פעלו בדיוק כפי שהיו צריכים לפעול על-פי חוק (אני יודע, לא באמת מעניין כשצריך לתקוף B-)) ובהתאם לזהות ומהות מדינתנו.

raya

Well-known member
מה לעשות, מדינה יהודית. ברור לכל בר דעת שלא מדובר בפיקוח נפש. לגבי אותם מקרים שכן יכולים להיחשב כאלה או חשש לכאלה, ברור שיש היתר. במילים פשוטות, כולם כאן פעלו בדיוק כפי שהיו צריכים לפעול על-פי חוק (אני יודע, לא באמת מעניין כשצריך לתקוף B-)) ובהתאם לזהות ומהות מדינתנו.
זה לא ענין של "לתקוף" , ואני לא חושבת שתקפתי משהו/מישהו.
יש מצבים שצריך לדעתי לפעול בהגיון ולא לפי חוקים נוקשים שלא תואמים את תנאי החיים כעת.
ברור שאתה מצדיק את ההחלטה של הרבנים, לי קשה לחשוב שזה מה שהיה צריך להית.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה לא ענין של "לתקוף" , ואני לא חושבת שתקפתי משהו/מישהו.
יש מצבים שצריך לדעתי לפעול בהגיון ולא לפי חוקים נוקשים שלא תואמים את תנאי החיים כעת.
ברור שאתה מצדיק את ההחלטה של הרבנים, לי קשה לחשוב שזה מה שהיה צריך להית.
עניין פשוט של הגינות בסיסית. חובת הרב ליתן את התשובה ההלכתית, לא את התשובה שיותר מוצאת חן. במקרה דנן, התשובה ההלכתית ברורה לכל יהודי. לא שאלה הלכתית סבוכה במיוחד. בכל מקרה פתרו את הבעיה בסוף, אז מה הבעיה בכלל :)?

raya

Well-known member
עניין פשוט של הגינות בסיסית. חובת הרב ליתן את התשובה ההלכתית, לא את התשובה שיותר מוצאת חן. במקרה דנן, התשובה ההלכתית ברורה לכל יהודי. לא שאלה הלכתית סבוכה במיוחד. בכל מקרה פתרו את הבעיה בסוף, אז מה הבעיה בכלל :)?
פתרו ב"כאילו", כלומר רק 3 טיסות חילוץ רפואיות. ואם יש על המטוס מושבים ריקים? לא יחזירו נוסעים "בריאים". שיישארו בניכר ויחכו לגואל.

Harrington

Well-known member
מנהל
פתרו ב"כאילו", כלומר רק 3 טיסות חילוץ רפואיות. ואם יש על המטוס מושבים ריקים? לא יחזירו נוסעים "בריאים". שיישארו בניכר ויחכו לגואל.
ואם אין על הטיסה מושבים ריקים?
יטוסו למחרת. לא יקרה כלום ולא בדיוק המתנה ארוכה במיוחד :). לחלופין ימצאו דרכים פרטיות להגיע ויש כאלו כידוע.

raya

Well-known member
ואם אין על הטיסה מושבים ריקים?
יטוסו למחרת. לא יקרה כלום ולא בדיוק המתנה ארוכה במיוחד :). לחלופין ימצאו דרכים פרטיות להגיע ויש כאלו כידוע.
איזה למחרת ואיזה נעליים. חברה שלי שהיתה אמורה לחזור ארצה ביום רביעי 18/06, הצליחה לחזור רק היום. והיא לא היחידה.
מיוון או קפריסין 0 יש אולי "דרכים פרטיים", זה לא המצב בכל אירופה.
אתה תמשיך להגן על המימסד הדתי/רבני , תקרא לזה איך שאתה רוצה. ואני אמשיך להתעצבן על חוסר ההתחשבות בציבור.
ודרך אגב - לא ברור לי על סמך מה מקבל רב את התואר שלו.
הסבא שלי - שאותו לא היכרתי - כתב עבודת מחקר על ספר קוהלת. היה לו תואר ד"ר, נפטר בשנת 1934.
יכולה לצרף סריקה של כותרת המאמר.

למעלה