כל היום הוא איננו

Jesse Ian

New member
כל היום הוא איננו

בבוקר מוקדם, לפני העבודה- הוא איננו, יום הולדת בלעדיו ויום שישי בלעדיו, כבר הפסקתי לספור תאריכים אם שואלים "מתי?" אני אומרת, לא מזמן. כי ככה זה מרגיש- לא מזמן. לא מזמן הייתה לי משפחה שלמה, גרתי בחו"ל וידעתי שהם בארץ מחכים שאשוב. אנשים מאחלים רק אושר וטוב, אני יודעת ששום אושר לא יהיה שלם יותר. יהיו ימים שמחים- אין לי ספק, אבל בפנים אני יודעת שהשמחה מהולה בעצב, שהחיים המשיכו- בלעדיו העולם משתנה בקצב, הקיבוץ משתנה, והוא לא פה להסביר לי ולבהר את העניינים. להוסיף קצת צחוק וציניות לבלאגן אני כועסת לפעמים, על כל מי שהמשיך. על הקיבוץ שמצא בעלי תפקידים חדשים לאלף המשימות שהוא ניהל אני עובדת בגן הילדים, בהפסקת צהריים המטפלות מדברות על הורים, על אבות אני משתתפת בשיחה, המילה "אבא" לא מצליחה לצאת לי מהפה. אני כל כך משתדלת לא לחשוב עליו, לא לתת לכאב לפרוץ החוצה אני עובדת קשה לחסום כל מחשבה שעלולה להפיל את השגרה שבנינו פה מאז שהוא נפטר. הכל קרה כל כך פתאום, רק עכשיו אני מבינה ונדמה שאין זמן להתאבל עליו. כבר אי אפשר להישבר עכשיו, צריך להמשיך הוא חסר כל כך, כל היום.

לנשום1

New member
../images/Emo65.gif

קודם כול ברוכה הבאה... לפעמים חשוב לתת לכאב ולבכי לפרוץ ולצאת אפשר לעשות את זה עם חבר טוב או בדרך של טיפול. אבא שלי נפתר לפני שנתיים והיום אחרי שפרקתי ושיתפתי אנשים אהובים בהרגשות ובתחושות שלי אני מצליח לחיות עם אבא בכול רגע גם בשמחה וגם בעצב הגעגוע לא חלף פשוט למדתי לחיות איתו.... המון המון
חמים! אם תרצי אשמח לשמוע עוד עליך...

Jesse Ian

New member
תודה..!

זה לא קל לשתף אחרים בסביבה שלי, אני לא ממש בנאדם פתוח בנושאים אישיים אולי בהמשך זה יהיה קל יותר

לנשום1

New member
../images/Emo204.gif

אז אולי טיפול? זה לא חיב להיות רק בדרך של פסיכולוג. אני למשל עברתי טיפול בדרמה-פסיכודרמה וזה עשה לי ממש ממש טוב...

eshkolit32

New member
ממש לא חייבים לחסום כל מחשבה....

אי אפשר לצפות שההתמודדות עם המוות תהיה קלה, שהיא תזרום לנו ותשתלב בלי בעיה בחיים שלנו. זה לא פשוט, מדובר בשינוי גדול בחיים שלנו, וזה הכי לגיטימי בעולם שתרגישי שהדברים הם לא אותו הדבר. זה לא בהכרח אומר שתתפרקי לחתיכות.... אם מתחמקים ממחשבות, בסוף זה מתפוצץ...מותר לחשוב, מותר ואפילו כדאי מאד להקדיש זמן מסוים לזה - כדי להיות מסוגלים לתפקד כשצריך לעבוד, ללמוד וכו'. יש לי חברה שבמשך כמה שנים בכל יום שישי היתה מסתכלת על התמונה של אבא שלה שנפטר, ובוכה. המסורת הזאת איפשרה לה לתפקד בכל שאר ימות השבוע... תמיד אפשר למצוא זמן להתאבל. אף פעם לא מאוחר מדי להתחיל. את יכולה כאן לפרוק, תמיד, וגם עם חברים וחברות, משפחה. אני בטוחה שלא רק לך קשה. תרשי לעצמך לבכות וליפול ולהשבר. רק ככה אפשר אחר כך גם לקום. מתוך ההדחקה והאיסור העצמי לטפל בזה לא יכולים לצמוח בדרך כלל דברים טובים... זו דעתי, מקווה שנתתי לך קצת חומר למחשבה.

Jesse Ian

New member
תודה לך..

זה לא ממש איסור עצמי, אבל כן הימנעות קלה מהתמודדות מדי פעם אני מנסה:)

natalieov

New member
זה כ"כ קשה, אין לי ספק בכלל אבל

תתני לקושי ולכאב לצאת החוצה... אל תחסמי את זה, אל תדחיקי את מה שקורה לך בפנים... זה שאנשים מבחוץ ממשיכים כרגיל זה הגיוני וזה אפילו בסדר, זה טבע העולם אבל את לא יכולה להמשיך כרגיל כי חווית אובדן נוראי וקשה.. את לא יכולה להתעלם מזה ולהמשיך לעבוד כרגיל... זה כואב תמיד וזה ימשיך לכאוב אבל פשוט תתני לכאב לצוף, תרשי לעצמך להתפרק, תרשי לעצמך לבכות... את צריכה להתאבל על אבא... אבא יקר שמת.... שולחת המון המון חיזוקים וחיבוקים ופה בשבילך תמיד!

shanibj

New member
אני כ"כ מבינה אותך

כשאני רואה בני גילי עם האבות שלהם אני מתפוצצת מבפנים מבכי וכאב...למה אבא שלי לא קיבל עוד כמה שנים לחיות..מה הוא עשה שזה הגיע לו.. אין לנו דרך אחרת חוץ מלהתאבל עליהם, לבכות עליהם, לחשוב עליהם..הם ההורים שלנו, וזה בלתי נמנע לא לבכות עליהם...אבל תזכרי דבר אחד, תבכי, אבל לא יותר מדי, כי הם לא היו רוצים שנשקע בכאב ובאבל

למעלה