כל החיים לפניו

איל987

New member
כל החיים לפניו

ספר שקראתי לפני כמה שנים בהודו, (אחד הטובים שיצאו אי פעם ) כתב אמיל אז'אר (רומן גארי) ספר מדהים שמתרחש בצרפת ברובע של הערבים הזונות (והיהודים כמובן) עוד אחד טוב, של אלבר קאמי "הזר" שיהיה לכם בכיף

Rivendell

New member
ואם כבר רומן גארי

אז תקרא גם את "עפיפונים" הנהדר, ואת "חרדתו של המלך סלומון". מה שתמיד מדהים אותי זה איך אף אחד לא עלה עליו. הכתיבה שלו, הדמויות והביטויים כ"כ דומים בכל הספרים - גם כשכתב תחת שמו וגם כשכתב תחת שם העט שלו (אז'אר). הרי מי עוד כותב "חלמה על עצמה"? (לילה, "עפיפונים, גארי, ושכחתי-את-שמה, "חרדתו של המלך סלומון", אז'אר). ויש עוד כמה דוגמאות. אפילו גארי בעצמו מראה דמיון אדיר ובולט לעין במאמר "חייו ומותו של אמיל אז'אר", שאפשר למצוא בסוף המהדורה החדשה של "עפיפונים".

shmuel149

New member
רומין גארי זה שמו של המחבר ומומלץ

לקרוא משלו את כלב לבן ספרו הראשון חינוך אירופאי וכן הספר שפירסם אותו הבטחה עם שחר שזה למעשה קורות חייו של גארי

holdenkolfild

New member
המלתחה הגדולה

המלתחה הגדולה-רומן גארי, הנאה רצופה הספר הכי יפה שלו בעיניי.

rannot

New member
גם

גם אחד האהובים עליי. אך אין מה לעשות ליבי נתון לעפיפונים.

אצל רומן גארי אהבתי במיוחד

את ההבטחה עם שחר: סיפור מרגש, בנוי בצורה מרתקת, מערכת יחסים מורכבת בין בן לאימו. הרקע של מלחמת העולם, והקטעים הכמעט הזויים שם, הקסים אותי. נתתי אותו במתנה פעם למישהי שרצתה "משהו שחייבים לקרוא" והיא נהנתה ממנו. וגם, כמובן את עפיפונים. היתה תקופה שזה היה ספר קריאה חובה במסגרת שעורי ספרות, בבית הספר בו לומדים ילדי. קל יותר לקריאה מהבטחה עם שחר, אבל גם הוא כתוב מצוין, מרתק, ומלא בקטעים עם נקודת המבט האירונית של גארי על החיים.

roni64

New member
וספר שונה

"ליידי ל'". כתוב בסגנון שונה מן הרגיל אצל גארי, קליל יותר ופחות ציני, אבל לא פחות שובה לב. לבני 50 - ספר מדכא במיוחד: "עצור, כאן פג תוקף כרטיסך". וכנראה כמו הרוב, גם עלי "עפיפונים" אהוב במיוחד.

Rivendell

New member
אכן, גם אצלי "עפיפונים" הוא המלך..

אולי בגלל ההקדשה הנהדרת שכתבו לי בתוכו... (קיבלתי אותו ליומולדת מאחד האנשים היחידים שאני מוכנה שיקנו לי ספרים)
אין כמו ספר עם הקדשה מוצלחת.

s i l v a

New member
גם אותי...

ריגש הספר, בו מתואר עולם עצוב כ"מלתחה גדולה ואדישה, עם כל בגדיה היפים,ובתוכה אין איש שיושיט לך יד". אהבתי נתונה גם לאדון סלומון- היתה לו זכוכית מגדלת בעין אחת וידידות בשניה...

למעלה