כל הזמן עצבנית

GaliGoldBerg

New member
כל הזמן עצבנית

אני ממש כבר לא יודעת איך לצאת מזה החופש הזה פשוט מטריף אותי יש לי שלושה ילדים בבית, כל אחד מהם סרב ללכת לקייטנה כל היום מטפסים על הקירות אני חוזרת גמורה ב6 מהעבודה ואז העבודה האמיתית מתחילה בבית... לא יודעת מה לעשות אין לי כח לכלום בא לי להיעלם.

אני בטוחה

שיש בישראל אלפי אימהות שנמצאות בדיוק באותו מצב בו את נמצאת.. תתנחמי לפחות בעובדה שאת לא לבד. אני יודעת נגיד שיש לכללית שירות כזה שאת יכולה ל'השכיר' מן 'סופר נני' שכזאת, אני בטוחה שזה לא קל להכניס מישהו זר הבייתה אבל אני חושבת שדבר כזה יכול לעורר שינוי אדיר. בכל מקרה, נסי לנהל את הזמן שלך יותר טוב. לתכנן הכל, כמה זמן את מקדישה לילדים, כמה לעצמך, כמה לבעלך. תנסי לחשוב על דברים שאת יכולה לעשות ב'שעות העומס' שיכולים לגרום לך להרגיש קצת יותר טוב, מן הפסקות כאלה מהיום שיחזירו אותך בחזרה לפסים.. והיי, החופש נגמר עוד פחות מחודש!

קחי הרבה אוויר ותנסי לעשות סוויץ בראש-

אני בעיקר קוראת ולא לוקחת חלק פעיל ואני מקווה שזה בסדר שאני יוצאת מאחורי הקלעים... לא ציינת בני כמה הילדים.
ממילא רב הקייטנות מסתיימות כעת וישנן עוד אמהות במצבך. האם את יכולה להתארגן עם עוד כמה אמהות מהגן/ביה"ס/שכונה- ל"קייטנת אמהות". זה אומר שבכל יום אמא אחרת אחראית על הילדים ומפעילה אותם וכך את לוקחת חופש רק יום בשבוע. נניח תעשי זאת עם עוד אמא אחת או שתיים, ובשאר הימים הילדים יהיו לבד אבל תני להם משימה- להכין על פי האינטרנט את התוכנית של היום הבא איתך ועם החברים:
למשל- אם את גרה במרכז - יום בפארק הירקון ושיט, כניסה למרכזי מבקרים שלא כרוכה בתשלום כמו מפעל אסם בחולון ועוד. את תהיי איתם אבל שהם יבנו את התוכנית כשאת מגבילה אותם בתקציב כולל הקרטיב והפופקורן/פיצה וכיו"ב. אולי הם יגיעו למסקנה שעדיף לארוז אוכל מהבית ולחסוך על מנת לבלות עם אמא במוזיאון הילדים בחולון ב"דיאלוג באפילה" למשל.
במידה ולא יסתדר- דווקא 6 בערב זו שעה שמתחיל להיות נעים בחוץ. אני יודעת שאת עייפה אבל הם היו כל היום בבית: מחשב, טלביזיה- אולי זה הזמן שוב- שהם יפנקו וישתפו פעולה בחיתוך ירקות, הכנת פסטה ורוטב, נקניקיות, חביתות, את יודעת- משהו לא מסובך מדי ואז תצאו לטיילת חוף הים יחד, או לפארק הסמוך לבית לפיקניק. הרעיון הוא לקחת את החודש הקרוב בראש אחר, לשנס מתניים ולחשוב בקצת יצירתיות. לשבת עם הילדים לשיחה נעימה בסופשבוע רגוע ולדבר על מה עושים כעת בחופש ללא קייטנה על מנת שלא ישתעממו.

שירי ל

New member
לצאת החוצה

ללכת איתם לגינה ציבורית או למשחקיה, לתת להם להוציא אנרגיה ולשבת בשקט עם עיתון ולנקות את הראש.

אני הייתי לוקחת יום חופש

לעצמי. דואגת שהבעל/סבים או מישהו ידאג לילדים ומוציאה את עצמי מהבית. לא צריך לעשות משהו גרנדיוזי. ארוחת בוקר טובה. סרט. לשבת על ספסל ולקרוא ספר טוב בפארק. כל מה שיעזור לך להתאוורר ולמלא מצברים. ובנוגע לילדים - צריך לדאוג להם לתעסוקה, מכל סוג שהוא. שינצלו את הזמן לסדר את החדרים. לעשות מיון בבגדים. שיעזרו לך לעשות בבית דברים שאת לא מגיעה אליהם ותמיד רצית. ככה הם לא יתחרפנו ואת תרוויחי.

בני כמה הם? יש להם סדר יום? יש מטלות שהם

צריכים לעשות? אם הם ישאירו לך בית נקי ומסודר - יפריע לך שהם מתבטלים או מזמינים חברים כשאת לא בבית? תחשבי לעצמך מה הגבולות המותרים /אסורים בחופש, שבי איתם ותבהירי להם למה את מצפה מהם . לא צריך להילחם - צריך רק לדבר ולראות איך מתקדמים משם.

למעלה