כל הזמן לא מרוצים

כל הזמן לא מרוצים

מה עושים כששני בני הזוג כל הזמן מתוסכלים אחד מהשני? משבר הילד שנולד (עוד מעט בן שנתיים) שהתגלגל ממשבר אישי שלי (חצי דכאון אחרי לידה) למשבר זוגי עמוק. + משבר כלכלי שלא נותן אופציה לרענון. לא לטיפול זוגי ולא לחופשה לבד וגם לא ליציאות בתור משפחה.
כמעט אפס פעילויות יחד מחוץ לבית, חוץ מעבודה וסידורים.
המצב כרגע שאין אוויר. מחניק ומעיק. כל הזמן מאשימים אחד את השני. התרחקנו מאד, אני לא מרוצה וגם הוא, גם כשכבר מתקרבים זה מרגיש אנמי. אבדה התקשורת הטובה, אבדה התשוקה. לפעמים יש סקס טוב ומספק, רוב הזמן בקושי מקיימים יחסי מין. עצלנות כזאת.
פעם הוא יזם כל הזמן, היה מחזר המון. היום מתלונן שאני לא יוזמת ונמאס לו ליזום... גם פעם כמעט לא יזמתי וזה לא הפריע לו.. היום זה אחרת. אני נראת טוב מאד, חזרתי למשקל של לפני הלידה, אני מקפידה על כושר, מתחילים איתי המון וכל הזמן! תמיד חושבים שהבן שלי ואני אחים. אני בת 27 עוד מעט ואנשים מתפלאים כי אני נראת בת 18-19 וכל הזמן מחמיאים לי. הוא כמעט ולא.
גם אני נהייתי מעצבנת כלפיו, לא מתנהגת בצורה אוהבת, כועסת הרבה, מסתובבת בבית עם פרצוף חמןץ.
הוא כל הזמן יורד עליי שאני לא מנקה מספיק, שלא מבשלת מספיק. זה ממש לא נכון אבל הוא כל הזמן משווה אותי לאמא שלו שהבית שלה תמיד מתוקתק.
אני מתלוננת מנגד שהוא לא עוזר בבית, ממש לא עושה כלום אלא אם כן אני מתחילה סצינה ויוצאת עליו ואז הוא עושה במרמור ועצבים.
אף פעם לא דואג לי בכלל. גם שעברתי איזשהו ניתוח קטן באצבע הוא כמעט ולא התייחס לזה ובקושי עזר לי.
עם הילד הוא מתפקד לסירוגין בימים החופשיים שלו. כן משחק איתו, או מוציא אותו מהבית שאני אנוח פה ושם. לוקח לקניות, או לאמא שלו.
אבל גם זה אחרי מאבקים...
רוב הזמן כשהכל רגוע אנחנו דיי חיים בנפרד, כל אחד והסמארטפון/אייפד שלו, הולכים לישון בשעות שונות (חוץ מפעם ב) וקמים בשעות שונות.
הוא עובד מאד קשה וממש בלחץ מהמצב הכלכלי, ולכן בשביל לחסוך בקרוב אנחנו עוברים לגור אצל חמתי. אני יודעת שזה עלול לחסל אותנו אבל אין לנו ברירות.
דיברנו מספר פעמים על גירושים, אבל זה אף פעם לא היה ברצינות.
אני מאד אוהבת אותו, אבל מתחילה לפתח מן אפטיות לגורלנו. תחושה של תבוסה, ״יהיה מה שיהיה״ ואני לא רוצה לחיות ככה.
פעם היינו זוג יונים. ואני לא רוצה לחיות כך את חיי, אני עוד צעירה, אני רוצה לחוות, להתרגש, לצחוק ולהרגיש.
ובזמן האחרון הפסקתי להרגיש. חוץ מכעס אולי. כאילו משהו בי מת. וזה מדאיג אותי כי זה ממש לא בריא, אבל זה מן מנגנון הגנה כלפיי החיים האלה שנוצרו לי.
אולי דכאון כלשהו. והבעיה הכי גדולה שלי, היא שאני יודעת שלטנגו צריך שניים. ומאד מודעת לחלק שלי במצב, אבל פשוט אין לי כוח לשנות. אין לי כוח. אני יודעת שאם אני אשתנה ואתאמץ, גם הוא יעשה שינויים. אבל כאילו ריק לי בפנים. רק בא לי איזה 3 ימים על אי בודד לנקות את הראש. כי אני מרגישה ממש מרוקנת.

הגיגים, עצות, וכו יתקבלו בברכה.

shirael

New member
תכף יבואו עוד הרבה רעיונות וניתוחים,

אני רק זורקת פה שני סנט והולכת לעשות סידורים:
&nbsp
קל להזדהות עם מה שעובר עלייך\עליכם. שני צעירים שמוצאים את עצמם במערבולת של החיים המבוגרים ופשוט מוצפים. באמת לבי עלייך.
&nbsp
הדבר הראשון שקופץ לי לראש הוא זה: גם אם אין כסף ויכולת לצאת החוצה להתאוורר (בין אם זה החוצה מהבית או החוצה לחופשה מצורת החיים הזו או לטיפול וכו') יש דבר אחד שתמיד תמיד אפשר, גם לאנשים הכי עניים, וזה ללכת פנימה. שם יש מאגרים בלתי נדלים של שלווה ואפילו אושר, רק צריך לדעת אך להתחבר אליהם.
&nbsp
אני מציעה שתקראי קצת על מדיטציה\ויפאסנה ואיך היא עובדת לשנות את כל הפיזיולוגיה של המוח (כן כן). אם תקדישי 40 דקות ביום או אפילו 20 למדיטציה במקום לאייפד למשל, את תגלי תוך שבוע שבועיים שמשהו בהסתכלות שלך משתנה. קשה מאוד להסביר את זה, אבל זה פשוט עובד. בני אדם הם בטריות עם אנרגיה אינסופית ואני בטוחה שאם תלמדי איך להתחבר ל"בטריה" שלך באמצעות מדיטציה את תמצאי את עצמך הרבה פחות מוצפת ועם הרבה יותר אפשרות בחירה במהלך היומיום, ומשם הדרך לשינוי האווירה בזוגיות קצרה. זה לא עולה כסף, תמיד אפשר לפנות לזה קצת זמן, ואת יכולה להתחיל ממש כרגע.
&nbsp
צירפתי לך נקודת פתיחה, שיחת טד שנותנת קצת מידע על מה זה ויפאסנה (לא חייבים לעשות 10 ימים, כן??) ואיזה שינויים זה מחולל בחיים של אנשים.

החיים שאחרי השמלה הלבנה

מותשת יקרה, את אמנם בחורה מאוד יפה, ועדיין צעירה, ובא לך להיות נסיכה מן המניין
, שירעיף עליך פינפונים, ושירנן רינונים בלי קץ. אבל החיים האמיתיים של הגדולים החלו, הרכבת כבר עזבה את הרציף. יש ילד, בן שנתיים, שטרם נולדה לו משפחה. יש לו זוג הורים שעדיין סוחבים שאריות של גיל ההתבגרות והמציאות כפי שהיא מרסקת אותם.
זה לגמרי הזמן להתבגר, להתלכד ולגבש תוכנית משותפת איך יוצאים מהמצב הכלכלי, ואיך חוזרים במהרה לחיים עצמאים כמשפחה גרעינית. אם הוא עובד קשה את יכולה בהחלט לפרגן לו הקלות בטיפול בבית, וגם להרעיף עלי הרבה יותר חום ואהבה. זה רק יתן לו כוח לעוף על החיים ביתר מרץ, ולהשתדל יותר להיחלץ מהמצוקה הכלכלית. בילויים ביחד שלא עולים כסף הם כירבולים, פיקניק על הדשא בפרק השכונתי, או פיקניק מושקע על השטיח בסלון - הרי לא משנה מה ואיפה עושים, העיקר להיות ביחד. כמו שציין לגמרי נכון - המפתח לשינוי הוא אצלך. ואין לך, כאמא לילד, את הפריווילגיה להרים עכשיו ידיים. ולא נשמע שיש סיבה.

אפשר דיסקליימר אחד?

"אם הוא עובד קשה, לפרגן לו הקלות?"
&nbsp
אם גיל ההתבגרות חלף, צריך להבין שגם כשאתה עובד קשה אתה יכול (וצריך) לטפל בילדים ובבית. ואם גם היא עובדת קשה? ואם היא עובדת טיפה פחות, אז גם אז עדיין תקין שיש לו פטור?
&nbsp
מאמא שעובדת קשה יותר מבעלה (או במונחים של פעם- לובשת את המכנסיים ומכניסה יותר) ועדיין אין לה פטור. לא רק שאין לה פטור, רק מכח היותה אישה ואמא צוחקים לה בפנים שלא קיים פטור כזה.

גארוטה

New member
אני ראיתי

נקודת אור מאד גדולה למרות כל מה שכתבת..."אני מאד אוהבת אותו"
כל כך חשוב וכל כך בולט בתוך כל המצב שהגעתם אליו.
דבר אחד ברור, אחד מכם חייב לשבור את המעגל שנכנסתם אליו
דמייני מעגל שמתחיל בכעס ומסתיים בכעס וכל מה שיש ביניהם אלה האשמות הדדיות, חוסר תיקשורת, משבר כללכלי, משבר אישי, יאוש, דרישות, אכזבות, עוד קצת כעס, פרצוף חמוץ שמושך ירידות הדדיות, התרחקות, עוד תלונות...עוד עצבים עוד מרמור. מעגל שנראה כי אין ממנו דרך מילוט,אבל יש.
את אוהבת אותו אבל כועסת...הוא אוהב אותך אבל כועס כי את כועסת
מה עושים? שוברים את המעגל!

נדיר לראות בחורה שכל כך מודעת לחלק שלה במצב ושלא בורחת מאחריות
ובזכות התכונה הזו אני בטוחה שאת יכולה לעשות שינוי ולהכניס אתכם למעגל אחר, נעים יותר שיכול להתחיל בפעולה נורא פשוטה..פרצוף חמוץ אאוט פרצוף מחייך אין, מילה טובה על המאמץ שלו לפרנסה, ארוחה משותפת מפנקת...אבל את יודעת את זה, את יודעת לבד שאם תעשי שינוי גם הוא ישתנה אבל את כל כך מותשת, כל כך חסרת אנרגיות כל כך מאמינה שאין בך כוחות והאמונה הזו משתלטת על הכל...אולי תאמיני שאת יכולה? שאת מסוגלת? ששווה להתאמץ כי כן יש בך כוחות, כי את חזקה...כי לפעמים שינוי קטן אחד עושה שינוי ענק אחר ואותו מעגל בלתי אפשרי שנקלעתם אליו יכול להראות אחר לגמרי בזכות פעולה קטנה אחת... תאמיני!
בהצלחה רבה

אמרלדה

Active member
יקירה,

מסכימה אתך לגמרי, הכוח בידייך.
את גם קוראת וכותבת פה מספיק כדי לדעת שמספיק שצד אחד יתחיל בשינוי...

וכיוון שאין לך כוחות, וזה גם לגיטימי וגם חלק מדיכאון, אפילו קל, מה דעתך ללכת
לקבל קצת תמיכה וכוחות מאדם מקצועי? לא מוכרחים שנים של טיפול, לא מוכרחים
הכל או לא כלום. רק אתך, כמה פגישות לחיזוק.

כי את יודעת - התשובה "לא" יכולה להוביל רק למקום אחד. לא חבל? זה הזמן לעשות מאמץ.

אז אולי באמת תקחי לך חופשה של שלושה ימים לבד

כמו שאת מפנטזת. תמצאי איזו חברה שיכולה לתת לך חדר אצלה בדירה, תקחי ספר, לפ-טופ, חוברת צביעה, פאזל 500 חלקים... ופשוט שבי ואל תעשי כלום שלושה ימים. אולי באמת כל מה שאת צריכה זה ניקוי ראש כזה. תנסי, מה כבר יכול להיות?
(ושבוע אחרי זה, תפרגני גם לו אחד כזה...)

מריוס זכריה

Member
מנהל
בנוסף לנאמר מעלי

לעבור לגור אצל חמתך במצב כזה - זה רעיון רע מאוד מאוד.
זה אכן עלול להתפרק, ועוד בצורה מכוערת. אני מקווה שלא - אבל חושש שכן.

ומה שעוד יותר מדאיג הוא שאת יודעת את זה ואפילו מצפה לזה. כאילו שאת בונה על זה שמעבר הדירה יפרק את העסק ותהיי סוף סוף חופשית. זה מנגנון נפשי מובן - הרצון לברוח - אבל מעשית זה עלול להתגלות כמכה רצינית שתגרום הרבה יותר צער.

לכן אני מציע: או שעושים שינוי במצב לפני שעוברים לשם, ונכנסים לשם כזוג מאוהב - או שלא עוברים.

ואני בעיקר מציע שתיקחי את עצמך בידיים ותצאי מהזומביות. אני מבין שקשה לקחת את הצעד הראשון, אבל אחר כך תרגישי הרבה יותר טוב.

אייבורי

New member
האמת

&nbsp
במצב שלך, כלום לא יעזור.
את עדיין תקועה בפנטזיה שאת פרינססה שנראת טוב
אין לך שום הבנה להיותך אמא, אחראית, בת זוג.
כל העיצות פה, מצויינות לאנשים אחרים.
&nbsp
בקיצור, כלכך יגמר אצלך בבכי.

האמת?

שהתגובה שלך לא לעניין. מה המטרה שלך בדיוק? מבלי להכיר אותה, אתה קובע נחרצות שהעצות פה מתאימות לאחרים. הבחורה כותבת מתוך כאב ואתה עונה לה בצורה חסרת אחריות. אם אין לך מה להגיד עדיף לפעמים לשתוק.

קודם כל תודה לכולם

לגביי המדיטציה, זו בהחלט עצה שמאד מדברת לליבי, אני מתרגלת יוגה כבר מספר שנים ומכירה קצת את התחום של המדיטציה וכבר כמה זמן מסתובבת עם רצון ללמוד להפוך את זה לסוג של דרך חיים ולא רק תרגול פיזי. הבעיה שקשה לי מאד לנתק את המחשבות בזמן האחרון.
לגביי הטיפול התרופתי, אני לא מרגישה שאני במצב עד כדי כך גרוע. יש לי שליטה על עצמי, והתפקוד שלי טוב מאד. חוצמזה שיש לי פחד מכל מני כדורים ואני אפילו נמנעת ממשככי כאבים/אנטיביוטיקה.
בכל מקרה בעיקר היה לי צורך לפרוק ולקרוא קצת דעות של אנשים.
אני יודעת שהחיים מלאים באתגרים ואני כן מוכנה להלחם למען הזוגיות שלי, פשוט בזמן האחרון מרגישה מרוקנת קצת. וקיבלתי רעיונות למילוי המצברים.

ולתגובה האחרונה, שמציינת שאני פרינססה ואין לי שום הבנה ב״חיים האמיתיים״ וכו׳, מהמכלול של ההודעה שלי ניתן אולי להסיק כך, אבל אני ממש לא באתי לטעון שאני איזו נסיכה. אני לא דוגמנית יפיפייה,אני בחורה רגילה שאוהבת להרגיש טוב עם עצמה כמו כל אישה. ואין לי שום התיימרות בחיי היום יום. ציינתי לגבי הסקס, שבעלי הפסיק ליזום כמעט למרות שאני נראת כבעבר, וכן יש לי מראה מטעה אנשים, כי אני נראת מאד צעירה ופעם זה היה מינוס אולי, בגיל 18 להראות בת 14, אבל היום כשאני קרובה לגיל 27 אני כן מקבלת את זה כמחמאה.
סך הכל הבעתי את רגשותיי במקום שבו אף אחד לא מכיר אותי באופן אישי, והרשתי לעצמי להבליג בשיתוף, כנראה בעיקר זה מה שהייתי צריכה.
חוץ מזה, שאפשר להתיימר כמה שרוצים, אבל בבסיס, כל אישה רוצה להרגיש נחשקת, מחוזרת, ואהובה. וכל אישה אוהבת תשומת לב מהגבר שהיא אוהבת.

TipTip2013

New member
יש לי רק עצה קטנה לתת

כדאי מאוד ללכת לטיפול רגשי\פסיכולוגי וגם זוגי במידה והבן זוג מסכים, דרך הקופת חולים או פרטי ולבקש עזרה מבני המשפחה(תדגישי להם שאת ממש זקוקה לזה), כיוון שזה יכול באמת להציל את המערכת יחסים.
יש תקופות קשות בחיים וזה נשמע שאת בקשיי הסתגלות, גם בנישואים וגם בכלל עם עצמך.
תקופות קשות עוברות, ובעיקר בעזרת טיפול הן עוברות יותר בקלות. מניסיון אני אומרת- לי טיפול פסיכולוגי מאוד עזר בתקופות של מעבר ושינויים מהותיים.
&nbsp

A לוןA

New member
נו? אז את נראית מצויין. אז?

הסיבה שציינו פה שאת מתנהגת כפרינססה נובעת פשוט מהסיבה הפשוטה שאת חושבת שזה שאת שם ונראית מצויין זה מספיק. אין שום צורך שתעשי מעבר. בעלך הרי הוא גבר, לא? הוא צריך להתעלף מהתרגשות רק בגלל עצם הימצאותך שם, ליזום ולחזר ולרַצות אותך בגלל עצם היותך, לא ככה?
אז זהו, שלא.
את כותבת "כל אישה רוצה להרגיש נחשקת, מחוזרת, ואהובה. וכל אישה אוהבת תשומת לב מהגבר שהיא אוהבת"
והתשובה היא- ממש לא. כל אדם רוצה להרגיש אהוב ונחשק ומחוזר, לא רק הנשים ובטח שלא רק את. גם הוא רוצה, וגם לו מגיע מישהי שתשקיע בו, תחזר אחריו ותעריך אותו.

ותתפלאי- גם הבטריה הכי חזקה בעולם נגמרת בסוף אם לא מטעינים אותה מחדש. ובעלך נתן ויזם עד שגם הבטריה שלו נגמרה, ובלי הטענה מחדש מצידך- זה גם כנראה ישאר ככה.

עמי163

New member
מזכיר לי קצת את עצמי... אבל מהצד של הבעל

אני מאד מזדהה עם מה שכתבת. אני כל הזמן חשבתי איך השמחת חיים שלי נעלמה. לי אין כבר כח שזה יצליח ולנסות וזה לא שלא ניסיתי..
אנחנו גם ממש חיים כמו שתיארת... תחושת המועקה בבית, המחנק וכל אחד מתעסק בענייניו. גם לנו יש בעיות כלכליות שלא מאפשרות יותר מדי להנות בחיים ותמיד יש לחץ. אנחנו אמנם לא יכול להגיד שהיינו תמיד זוג יונים, והיום זה מורגש פי כמה!

בתור המפרנס העיקרי אני יכול להבין את הלחץ והקושי לחזור הביתה. גם הייתי יוזם הרבה ואשתי או שלא אוהבת סקס או שאני לא מושך אותה למרות שזו לא התחושה שאני מקבל ממנה או מהסביבה. זה ממש הפריע לי שהיא לא יוזמת ואפילו לא מחבקת ובשלב מסוים אמרתי לה שאני מפסיק לחבק כל הזמן ולנסות להתקרב ומאז אנחנו בקושי נוגעים אחד בשני.

זה יצר אצלי מצב שאני מחבק כל הזמן את הילדים (לפחות בזה אני שונה) ואני בעיקר מבלה עם הילדים כשאני בבית. איך אומרים... הם הסיבה שאנחנו ביחד כנראה.

במקרה שלנו אני יזמתי הרבה שיחות ואמרתי כל הזמן כמה מפריע לי שהיא לא נוגעת ומחבקת ובכלל יוזמת ועל אף ההבטחות שום דבר לא השתנה. אני מניח שכל זוג מתנהל אחרת וההתחלה שלכם הייתה מבטיחה... אבל כמו שאמרת או רמזת, את לא בטוחה שאת רוצה להמשיך.

יכול להיות שחשבת על בחורים אחרים...? האם את נמשכת אליו או אל מישהו אחר..?
בתור אחד שכל הזמן חושב על בנות אחרות.. זה מאד קשה לחזור ככה הביתה.
אבל אולי אני לא בכיוון בכלל..

העניין של היוזמה

ציינתי את זה שבעלי התחיל להתלונן שאני לא יוזמת, אבל העובדה היא שפעם עד ממש לא מזמן (כחצי שנה) הוא היה היוזם העיקרי וזה לא הפריע לו, ופתאום זה התחיל להיות עקרוני בשבילו ואני לא מבינה מה השתנה..
הוא גם יוזם פחות מגלל שלטענתו נמאס לו להיות זה שיוזם.
כשבמשך כמה שנים הוא היה היוזם העיקרי וזה היה בסדר מבחינתו.
אני מרגישה קצת כבויה מהסיבות שציינתי, לחץ כלכלי, חוסר בזמן זוגי ובבילויים מכל סוג שהוא..
הבן שלי רק בן שנתיים אז מובן שכמעט כל האנרגיה שלי הולכת אליו, אני לא מרגישה שאני מפצה את עצמי על המחסור עם בעלי אצל התינוק, אני חושבת שאני מחבקת ומנשקת אותו בלי סוף פשוט כי הוא מתוק ואני דיי מאוהבת באיש הקטן שגדל לי בבית.
פעם הייתי לגמריי מאוהבת בבעלי, ואני עדיין מרגישה לפעמים מאוהבת. רוב הזמן האהבה שלי אליו דיי בhold מכל הסיבות שציינתי..
ברור שהשחיקה גרמה לי להיות פחות מינית ממה שהייתי..
אני עדיין מאד אוהבת את בעלי, וגם נמשכת אליו. הבעיה זו לא המשיכה כלפיו אלא העייפות הנפשית בה אנחנו נמצאים.
לא ממש ברור לי מה הכוונה בחושבת על גברים אחרים, כולם חושבים מדי פעם על אנשים אחרים לא?
אני בכלל לא במצב כזה שאני רוצה מישהו אחר כי בעלי עדיין מושך אותי ואני עדיין רוצה אותו ואת הקשר שלנו.
ואני גם מאד מקווה שלא אגיע למצב שאני כל הזמן חושבת על אחרים כי אז זה יהיה בשבילי סימן שכנראה הגחלת שלנו כבתה לגמריי.

V i n a

New member
אם לבן הזוג אין כוח לשנות, וגם לך אין כוח לשנות

סביר להניח ששום דבר לא ישתנה מעצמו, והנבואה העגומה שלך תתגשם זמן קצר לאחר שתעברו לגור אצל חמותך.. מה לעשות שזו סיטואציה מאוד לא נוחה כשזוג צעיר עובר לגור יחד עם הצאצאים אצל ההורים.. הפרטיות הולכת לעזאזל, מרחב המחיה הופך מצומצם (בד"כ לידי חדר שינה אחד בלבד) והבעיות הקיימות בקשר מקבלות זרקור גדול ובוהק.

אם את באמת לא מעוניינת לפרק את המשפחה, את חייבת למצוא את הכוח לשנות בעצמך. אם תתחילי את השינוי בעצמך, סביר להניח שמכוח האנרציה השינוי יחלחל גם לצד השני.

למעלה