אז ככה. אני לא יודע אם הוא נהג למכור חלקי עץ מודבקים.
אבל כשביקרתי יום אחד בנגריה שלו, מתוך סקרנות, הוא התעסק בהדבקת חלקים קטנים של עץ בטכניקה די מענינת מבחינת הקונסטרוקציה: מדביק פחות או יותר בשתי וערב, מישר פאה, ומדביק עליה חתיכה, וכך הלאה. ההדבקה נעשתה למרבה הפלא לא בדבק נגרים, אלא בדבק פלסטי. הוא הראה טכניקה פשוטה ויעילה: מצמיד שני משטחים מרוחים בדבק, ומחכך את שניהם זה בזה מעט ומניח ללא קליבה וללא לחץ. כנראה שהחיכוך שחרר בועות אויר מיקרוסקופיות מהדבק, ונוצר ריק [ואקום] חלש שהספיק להצמדת המשטחים. ממש כמו ששני לוחת זכוכית נצמדים אחד לשני כשהם רטובים. מכל מקום אני עמדתי מוקסם גם מהעבודה וגם מהסיפורים שלו על כל מה שהוא עשה בתחום הנגרות הדקורטיבית, ובעץ האהוב עליו הזית. בסוף השיחה כנראה שהוא הבין שזה מענין אותי ואני מבין דבר או שניים בעיבוד העץ, הוא הציע לי -אולי ביוזמתי, גוש מורכב מפיסות קטנות.
לעינין המחרטה: היתה זו מחרטה לעיבוד מתכת, שהיתה שיכת לבן משפחתי שהחזיק בה כתחביב לעת מצוא.
אגב מנדל כהן גם יעץ ואף הראה לי איך לתפוש את קובית העץ בפוטר של המחרטה: פשוט הדבקת חתיכת עץ על הפאה הנגדית לפאה הנחרטת, ולאחר סיום, הסרתה והחלקת הפאה.
הכלי המוגמר לאחר שעצב על גבי סרט נע של ניר זכוכית בנגריה אחרת שהיתה לי גישה אליה כשכן, נצבעה בלכה ניטרוצוללוזה, נדמה ששמה היה "דור 5"
תאר לך, סיפור בן כמעט חמישים שנה. מנדל כהן נפטר ב1970.
הנה שוב הקישור לויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/מנדל_כהן