כל ההתחלות קשות

zvnzvnuzr

New member
כל ההתחלות קשות

היי,
אז התחלתי את שנה א':
הגעתי ללא חברים, ות'אמת? חשבתי שיהיה קל להכיר אנשים אבל מסתבר שטעיתי.
כבר מהיום הראשון נוצרו קליקות (או שהיו קיימות קודם)
ואיכשהו יצא שעד כה לא ממש התחברתי לאף אחד. יכול להיות שאני משדר משהו סגור לסביבה, אני לא טוען משהו כנגד אף אחד..
אבל זה מרגיש לי מוזר, כי במסגרות אחרות בעבר כן הצלחתי להתיידד עם אנשים די בקלות.

האם נתקלתם במצב דומה, ומה אתם מייעצים לי לעשות?

בתודה,
איתי

cancer3009

New member
בעייתי משהו

לפעמים זה סתם עניין של מזל.
בעיקרון אני הכרתי אנשים בעיקר מישיבה לידם בהרצאות, ותוך כדי מתפתחת שיחה (כמובן שצריך ליזום). בהפסקות לשבת ליד כולם ואיכשהו להידחף לשיחה וכאלה.

מציע לך לא לדחות את זה יותר מדי, כי כשהקליקות נוצרות באמת הן די נסגרות לאנשים מבחוץ .. ומה שרואים בימים הראשונים לא באמת שורד תמיד, כי אנשים מבינים מי עומד בצד השני אחרי כמה ימים ולא תמיד רוצים להישאר לידם.

בהצלחה

לי לקח כמה שבועות עד שבכלל

תקשרתי עם מישהו...מצד שני זה לא כאילו תחילת שנה א' זה ההזדמנות היחידה להכיר אנשים. האמת אפילו בשנה ג' התחברתי לאנשים חדשים בלימודים.. כי כל חווית האונ' זה דינמי ואתה תכיר אנשים חדשים כל הזמן- בקורסים השונים ולא צריך לדאוג שתוך כמה שבועות לא התחברת... תן לזה לפחות עד תקופת המבחנים- אתה תראה שעד אז המצב ישתפר כי אנשים לחוצים מהמבחנים ביחד ומתחילים החלפות סיכומים, למידה משותפת וכו' ושם זה ההזדמנויות הנוחות והקלות להתחבר...

uIsses

New member
זה בסדר

לפעמים לוקח זמן להכיר אנשים ולהתחבר אליהם, ולפעמים גם האנשים שמתחברים אליהם בהתחלה לא נשארים קרובים אחרי זמן מה, כשמכירים אנשים נוספים מהפקולטה ומאוניברסיטה בכלל, ככה שלא צריך לדאוג בגלל זה.
אתה יכול לדבר עם אנשים שמתיישבים לידך לפני תחילת ההרצאה, ללכת למפגשים ומסיבות פקולטטיות או סתם להצטרף לחבר'ה שיושבים בדשא. עם הזמן כבר תמצא את מעגל החברים שיתאימו לך.

ואיך אפשר שלא לנצל את ההזדמנות כדי להפנות לעמוד השאלות הנפוצות בפורום:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=72&MessageId=146294063

זה בסדר, אל תתרגש.

נסה לשבת ליד סטודנטים שנראה לך שיש לכם נושאי שיחה משותפים, תגיע ליציאות ופעילויות משותפות ונסה להיות כמה שיותר מעורה.
אם אתם לומדים בקבוצות בספריה וכו' ומתאים לך ללמוד בקבוצות, זו גם אופציה.

מה שכן - לא בלחץ. גם לדחוף יותר מדיי זה לא טוב.

סע ברכה.

השני סנט שלי

1- תגיע להרצאות לפני הזמן. לי יש נטיה כבדה לאחר להרצאות, ורק מדי פעם אני מבריקה באיזו הקדמה אפנתית. אלה היו הפעמים שבהן תקשרתי עם אנשים שעד היום אני בקשר איתם (עברו שש שנים מאז שלמדתי איתם). 2- חברים של חברים של חברים. על כל אחד שהכרתי לפי סעיף 1 הכרתי עוד כמה שהתחברו איתו, ואפילו נוצרו קשרים רומנטיים. 3- יוזמה. אחת מהחברות בסעיף 1 החליטה שבא לה להזמין אותי לסיור חנוכיות ושנכיר את ירושלים יחד עם עוד חברה שלה. זו הייתה תחילתה של חברות נפלאה. וגם יוזמה מצדי של סיכומים קירבה אליי הרבה אנשים (אבל אני מודה, שלאט לאט התחברתי לחלק יותר מאשר לאחרים, וככה נוצרו לי הרבה חברויות)

קטריס

New member
תהיה הסטודנט הכי חרשן מבריק ומשקיען בכיתה

זה לא ממש יעזור לך עם הבעיה שתיארת.. אבל זה עדיין שווה את המאמץ

how's that for a useless answer?

הדרך הכי טובה

זה להתחיל לקטר על משהו שהאיש שיושב לידך יכול להזדהות איתו. למשל, אם אתה בהרצאה ב8:30 בבוקר ואתה אומר "אוף, למה יש הרצאות בשעות כאלה?" אין סיכוי שזה לא יתפתח לחברות אמת. משם תשאל אותו מה הוא לומד ומאיפה הוא.
בהצלחה!

לפעמים זה לוקח זמן.

אני חושבת שרוב הקשרים שלי עם אנשים מהלימודים נוצרו דרך זה שעשינו משהו ביחד. כלומר, ישבנו אחד ליד השני בהרצאה, עשינו פרויקט ביחד, היינו צריכים להגיש תרגיל בזוגות... דברים מהסוג הזה.
אני הייתי מאלה שהיו מבקשים מהם גם סיכומים או עזרה בתרגילים- אני מניחה שזו דרך נוספת שבה נוצרו קצת קשרים.

שיהיה בהצלחה!

למעלה