לשאלתך מדוע איני מגיב, גם בגלל שבגדול ישנתי עד לא מזמן וגם בגלל שלא תמיד יש לי סבלנות לפוסטים בהם ממציאים לי דעות שלא השמעתי בשום מקום. מאחר וכך פתחת את תגובתך, לא המשכתי לקרוא מעבר לכך עד כה. מעבר לכך כפי שכתבתי לך בעבר, לפעמים ההתנסחות היהירה שלך בס"ה מצחיקה אותי ולפעמים לא בא לי עליה

. באמת די פשוט הקטע הזה. בימים בהם פחות מתחשק לי, אני בדרך כלל נמנע מלהתייחס לפוסטים כאלה (או אף לקרוא אותם מעבר להתבטאויות כאלה, בין אם אני מציין זאת ובין אם פשוט מתעלם).
לגופו כאמור, זאת כלל לא אמורה להיות החלטה אופרטיבית, אלא דקלרטיבית בלבד. לכך נועדה וזאת מטרתה ומהותה. מה יקרה בנושא הזה בעתיד? אין לי שמץ של מושג. ברור לי שאם תוכל ריבונות זה יהיה על אזורים כמו שטחי C בלבד ולא על כל השטח. אבל מעבר לזה אני באמת לא יודע מה מתוכנן או מה יוחלט בעניין.
האם ה"הצגה" הזאת כהגדרתך שווה? בהחלט, מהטעמים שהזכרתי במקומות אחרים בשרשור. היא חשובה גם אל מול הקהילייה הבינלאומית, כאשר היא מהווה מענה ברור וחד-משמעי, ביחד עם החלטת הכנסת נגד מדינה פלסטינית, לפעילות שזו נוקטת בנושא. כמו כן היא חשובה אל מול הפלסטינים, שיידעו למה לצפות ומתוך כך שיפנימו שזה פשוט לא עומד על הפרק ושאין להם מה להרוויח מעיסוק בפח"ע.
המצאות שלך על בושה שלי, כשמן כן הן. אין לי מה להתייחס לכך מעבר לזה. אם טוב לך להמציא לי כל מיני תחושות שלדעתך אני אמור לסבול מהן, שיבושם לך. ברוך ה' אין כל קשר בין המצאותיך אלה אלי ואני בכל מקרה לא לוקח עליהן אחריות.