כל הדרכים

erezsh

New member
כל הדרכים

כל הדרכים מובילות אל המוות. חלקן קצרות וחלקן ארוכות, ושונות כולן בתוכנן. אך דע, כי אין אורכן מעיד על טיבן. אל תתיימר לדעת את הדרך הטובה ביותר. בחר בזו הקוסמת לך ביותר, לך בה, ואהוב אותה בכל מקרה. אל תלך בדרך שבחרו עבורך אחרים. דרכם היא, ולא דרכך. אין דרך טובה לכולם או רעה לכולם. וזכור, בעודך הולך בדרך, להנות מכל רגע; כי זה כל מה שנותר לך לעשות.

argoBlock

New member
כל הדרכים מובילות למוות

כל הדרכים מובילות אל המוות.​
זה נכון.
חלקן קצרות וחלקן ארוכות, ושונות כולן בתוכנן. אך דע, כי אין אורכן מעיד על טיבן. אל תתיימר לדעת את הדרך הטובה ביותר.​
עם זה אני מסכים. כשאתה אומר:
אין דרך טובה לכולם או רעה לכולם​
זה כולל גם את הדרך של בחירה במה שבוחרים עבורך אחרים, אי אהבת הדרך שבחרת, אי הנעה בכל רגע? למה לבחור בדרך שקוסמת לך אם זה לא טוב ולא רע (לכולם).

erezsh

New member
הפרדה

זוהי אינה דרך אלא שיטה. השיטה הזו היא לדעתי הטובה ביותר מכיוון שהמטרה היא להשלים עם החיים שלך, לא משנה מהם (כי באמת לא משנה מהם). והרבה יותר קל להשלים עם משהו שאתה בחרת ונראה לך קוסם.

argoBlock

New member
לא מובן לי

מה ההבדל לשיטתך בין דרך לשיטה. האם בחירת שיטה אינה יכולה להיות חלק מן הדרך? אני אמנם במקרה מסכים איתך שלא משנה מהם. אבל יש לי ביקורת על העמדה הזו: אמנם זה מאוד סימטרי ואלגנטי לומר שלא משנה מה הדרך שלך, אך אתה חייב לשים לב שניתן (כלומר אתה יכול) לומר זאת רק אם הדרך שלך מאפשרת לך לומר זאת. יתר על כן, כשאתה אומר שהרבה יותר קל להשלים עם משהו שאתה בחרת, זו הצהרה שהיא אמנם נכונה עבור חלק מהאנשים (לא כולם אגב, יש כאלה שמחפשים כאלה שיבחרו עבורם), אבל היא משמעותית רק עבור כאלה שחשוב להם משהו שיהיה להם קל להשלים איתו. אם הדרך שלך היא כזו הכוללת השלמה עם כל הדברים שקשה להשלים איתם אז אתה לא תחפש אולי דרך שקל לך להשלים איתה. אני מקווה שאני מבין נכון למה אתה מתכוון בדרך ולמה בשיטה, אם אני לא, אז יעזור לי אם תגדיר אותם במדויק.

erezsh

New member
אני מבין אותך

ויש לך גם נקודה - אני סה"כ מציע תפישת עולם, רעיון. אתה לא חייב לקבל אותו. ולכן זו סוג של דרך. אבל זו אינה דרך רגילה, מכיוון שכל תפקידה הוא רק לעזור לך לבחור דרך אחרת. תוכל לקרוא לך דרך מעבר. "פורטל"
ונכון שגם אתה יכול לא לבחור בה. זה גם מה שהרוב עושים. אני רק טוען, שבהתחשב בטבע האנושי, זו כנראה טעות. הרי כמעט כל האנשים מוצאים את עצמם לקראת סוף חייהם לא מסופקים. הם מרגישים שיש דברים שהם היו צריכים לעשות. הם מתאבלים על דרך חיים שהם רצו לקחת, אבל פשוט "לא היה להם את האומץ". הם לא מסופקים מהחיים שלהם. השיטה שאני מציע פה, ואם תרצה תוכל לקרוא לה דרך, היא כזו שמהבחנותיי ואבחנותיי הרבה יותר מספקת את האדם, ועושה אותו מאושר יותר. זה הכל. ונכון, לא תמיד קל לחיות חיים יוצאי דופן. הרבה יותר קל ללכת אחרי כולם בלי לחשוב ובלי להתאמץ. אבל שוב, בדיעבד, באמת מישהו היה רוצה שהחיים שלו יתבזבזו ככה, סתם כמו עוד לבנה מהקיר?

TRANSFER

New member
ואם בסוף החיים אי הסיפוק האישי שלי

בסוף החיים נבע בגלל שלא רצחתי בן אדם. לדעתך הייתי צריך לרצוח בן אדם כדי לספק את צרכי וכדי שאהיה מאושר? [אגב אתה יכול לבדוק שרוב הזקנים החילוניים לקראת מותם , אם תשאל אותה האם אתה מסופק מהחיים שלך הם יענו, לא. אני בטוח שאם תשאל את אותה שאלה רב מכובד שעסק מירב חייו בעבודת ה', הוא יענה לשאלתך בחיוב.]

ל נ צ ח

New member
לו והתעמקת בלדעת לבריה של תורה

וידעת שחיינו ומותנו מעגליים ולעולמים נעים סביב העונש והשכר שממנו העונש.(זה לעומת-זה. ז"א התשלום על מעשינו בכל מעגל שלם נשלם עליהם , וזאת באם נרצה או באם ולא נרצה בכך, באם כאן נשלם את חלקיהן או באם שם את השאר. העניין הוא שהאנשים שלא התעמקו ברזי סודות-האמת באמת, רואים ושופטים רק לפי חציו של המטבע שהוא עולם-החיים. * קהלת ג * (יב) יָדַעְתִּי כִּי אֵין טוֹב בָּם כִּי אִם לִשְׂמוֹחַ וְלַעֲשׂוֹת טוֹב בְּחַיָּיו: (יג) וְגַם כָּל הָאָדָם שֶׁיֹּאכַל וְשָׁתָה וְרָאָה טוֹב בְּכָל עֲמָלוֹ מַתַּת אֱלֹהִים הִיא: (יד) יָדַעְתִּי כִּי כָּל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה הָאֱלֹהִים הוּא יִהְיֶה לְעוֹלָם עָלָיו אֵין לְהוֹסִיף וּמִמֶּנּוּ אֵין לִגְרֹעַ וְהָאֱלֹהִים עָשָׂה שֶׁיִּרְאוּ מִלְּפָנָיו: (טו) מַה שֶּׁהָיָה כְּבָר הוּא וַאֲשֶׁר לִהְיוֹת כְּבָר הָיָה וְהָאֱלֹהִים יְבַקֵּשׁ אֶת נִרְדָּף: (טז) וְעוֹד רָאִיתִי תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ מְקוֹם הַמִּשְׁפָּט שָׁמָּה הָרֶשַׁע וּמְקוֹם הַצֶּדֶק שָׁמָּה הָרָשַׁע: (יז) אָמַרְתִּי אֲנִי בְּלִבִּי אֶת הַצַּדִּיק וְאֶת הָרָשָׁע יִשְׁפֹּט הָאֱלֹהִים כִּי עֵת לְכָל חֵפֶץ וְעַל כָּל הַמַּעֲשֶׂה שָׁם: ~ * ~ כן,כן. << את הצדיק ואת הרשע ישפט האלהים כי עת לכל חפץ ועל כל המעשה שם: >> נ.ב: באם ויש לך שאלות בקשר לשכר ועונש תמספר אותם ואשמח להשיב עליהן על כל אחת ואחת מהן. בברכה, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

TRANSFER

New member
נכון, אך ברוב האוכלוסיה בעולם,אנשים

מעדיפים ללכת בדרכם של אחרים. הרי רובנו הולכים לגן, בית ספר, צבא, אח"כ מתחתנים, מולידים ילדים. הנורמות הם אלה שקובעים לנו מה לעשות. ואת הנורמות קבעו אנשים אחרים בשבילנו. כך שאם מישהו נולד בישראל או בעולם המערבי או בכפר באפריקה, כולם פועלים לפי מה שאנשים אחרים קבעו לנו. כך שאנשים בד"כ לא מיישמים את התיאוריה שהבאת.

TRANSFER

New member
בהחלט כן. ללכת בדרכם של אחרים לא

קשור לאושר. פשוט ככה הנורמות של העולם, אם הנורמה אומרת שאסור לרצוח אז אתה תלך ותרצח מישהו רק בגלל שכולם לא רוצחים? צריך למצוא את האושר דרך הכללים והדרכים הקיימים. לא צריך לסטות מהדרך הקיימת. אפילו אם אני לא אוהב ללכת לקום כל בוקר וללכת לבית ספר/עבודה אני בכל זאת אלך כי אין ברירה אחרת. מה שבטוח שזה לא יעשה אותי לאדם מאושר.

argoBlock

New member
אם רוב האנשים ילכו בדרך שמציע ארזש

אז גם היא תהפוך להיות "דרך של אחרים", ולמרות שלא נענית לבקשתי, אלא כתבת שהבנת אותה ולא הגדרת את המושג "דרך", מה שעלול לפגוע במשפט הבא שלי, אני אתן למונח דרך הגדרה חזקה (אולי מדי) ולא מוקפדת של : המסלול שהחיים שלך עברו (רצף כל המאורעות). אז לא אין דבר כזה מטה-דרך.

חזקוש

New member
אין ?

אין דרך רעה ? אין רע וטוב ? כל מה שנותר הוא להנות? תפקידו של הברוא הוא להלך בדרך להנות משמע לקחת ואין בלתי מזה? חזקוש

rty11

New member
אתה ממש מסכן.

היה אפשר להיכנס כאן לפולמוס ארוך על אלוהים הישנו או האם אין. אבל תכל'ס, הדבר הכי אנושי הוא לרחם עליך. אתה מנסה לצבוע את המוות בצבעים יפים בעוד הוא תמיד ישאר מוות.

shelly1975

New member
זה מצחיק איך שאנחנו ....

מוציאים כל כך הרבה אנרגיות על החיים למרות שאנחנו יודעים שנתפגר באיזשהו שלב. ובינתיים אנחנו מבזבזים אנרגיות על אהבות, אכזבות, בוכים, משתוללים, כועסים, פוגעים ונפגעים ולמרות שאנחנו יודעים שהזמן שלנו קצר כאן, קורה לנו כ"כ הרבה פעמים שאנחנו מבזבזים יותר מדי זמן על כלום או על המתנה למשהו טוב יותר, המתנה לאהבות שלא תגענה וכו'... אנחנו יודעים שצריך לחיות את החיים עד המקסימום שאפשר, ולהינות מהם כמה שיותר ועדיין אנחנו עושים דברים שלא טובים לנו, הרסניים, פוגעניים, עושים בחירות שגויות. בסופו של דבר אנחנו תמיד איכשהו מבזבזים זמן יקר על דברים שטותיים, על פאסיביות. וזה חבל. אבל כנראה שזה חלק מטבעו של האדם.

למעלה