כל האמת על רובאית 13

rovait13

New member
כל האמת על רובאית 13

את הסיפור על פירוק הפלוגה הרובאית רובכם שמעתם במדיה אבל מה שלא שמעתם זה את האמת העיתונות סילפה את הדברים ודרכה על כבודם של חיילי פלוגת החי"ר מהטובות בצה"ל. ביום ששי 28.2.02 פורסמה כתבה שבה השתתפו מספר לוחמים וותיקים מהיחידה וסיפרו את כל האמת על השתלשלות האירועים ועל תיפקוד לקוי ביותר של קציני היחידה (נ"ב הכתבה פורסמה בעיתון כולבו החיפאי). מסופר שם על מחדלים איומים של קציני היחידה שאפילו פעם אחת היו יכולים לעלות בחיי אחד החיילים. את הפלוגה פירקו בבושת פנים וליבי איתם. לקחו אותם כמו שבויי מלחמה באוטובוס בלי הזהרות ופשוט עשו להם תרגיל כל כך מסריח שכל בנאדם שבחזהו לב פועם היה מרגיש רע ביותר עד למחנק דמעות. הפלוגה הייתה כמו משפחה של אחים לוחמים שסחבו אחד את השני. נכון החיילים אשמים בכל מיני תקריות אבל באשמת הפירוק אשמים הקצינים. אני לא יודע מה איתכם אבל כאשר אני שומע על קצין שנרדם במארב וכאשר נאלץ אחד מהלוחמים לצאת חשוף מהאכזרית על מנת להעירו ונתקל במכת אש של הפלשתינים, אני טוען שהיה פה מחדל מאוד גדול שהגדוד טייח. אותו חייל יכול היה לאבד את חייו רק בגלל קצין אשר היה אסור לתת לו דרגות ובטח שלא לשרת בגולני בפלוגת חוד. כאשר אני שומע על קצין שפירק את נשקו ולאחר השמעת סירנת אזעקה יצא החוצה כאשר הוא חמוש בסכין כי "נעלם " לו חלק מהנשק, אני לא מבין מי ענד לו דרגות. כאשר אני שומע על קצין במחלקת חוד שיצא עם מחלקתו לפעילות מבצית בגנין ,אם אני לא טועה, כאשר לאחר ירידה מהמסוק הוא פשוט נרדם ולא ענה לקשר וגם כאשר ניסו להקימו בקושי רב נרדם שוב, אני שואל איך הוא סיים בה"ד 1. את מה שרוני דניאל כתבנו הצבאי סילף אי אפשר לשכוח, היה שם מרד חבלה זלזול היה הכול אבל כמובן ממי הוא שאב את המידע מהמג"ד והמח"ט כמובן ומה קרה עם דעת החיילים?? שאלה טובה פשוט מאוד הוא לא טרח לשאול ולמה זה כי הוא ענד פעם דרגות אז קצין לקצין חבר ולחייל זאב! אחלה של עיתונות יש בארצנו הקטנה שיודעת לסלף דברים ללא היכר אבל הוא לא ידע שהוא דורך פה על כבודם האבוד של לוחמי הפלוגה שפורקה בבושת פנים היה אפשר לראות את עיניהם הדומעות של הלוחמים אשר לא ידעו כלל שהולכים לפרק להם את הפלוגה. מרבית המלוחמים נשלחו למחנה שרגא לתפקידי אנטי לחימה ללא כל היגיון ופשוט נשארו ללא פלוגה ללא משפחה ללא רובאית 13 שהייתה.

למעלה