כל האוכל הזה....

tingumi1

New member
כל האוכל הזה....

טוב, אני לא יודעת אם זה המקום המתאים, אבל חשבתי שאולי מכאן תצמח הישועה... בזמן האחרון פשוט התחלתי להתמכר למתוק... אני פשוט חייבת מינימום כל שעתיים לאכול שוקולד...(רמז: לא קובייה...) שמתי לב שזה פשוט קרה לאט לאט, יותר ויותר ועכשיו אני פשוט לא מפסיקה לאכול שטויות:( בכלל, בזמן האחרון אני אוכלת הרבה יותר.... (אולי בגלל החורף?) אני מן הסתם צריכה גם להפסיק לאט לאט, אבל זה ממש לא עובד (קשה לי ואני נשברת מלא פעמים ביום )...מה דעתכם?... יש איזה דרך ברפואה האלטרנטיבית להפסיק את צריכת האוכל (ובמיוחד המתוק) האובססיבית הזו?..ואיך מוותרים על כל הזבל ומתחילים לאכול בריא?... אגב, אם זה משנה אני בריאה, ללא בעיות מיוחדות ואין לי בעיית השמנה (אבל נראה לי שבקצב הזה תהיה לי אחת... )

0 אור 0

New member
בודאי שיש

הדרך האמיתית להפסיק התמכרות תלויה רק בך וברצון שלך לבחון עם עצמך מה קרה ומדוע היא התחילה ולמה את צריכה אותה, לפעמים זה מאד קשה לביצוע עצמי, ולכן אנו נעזרים במטפל שבונה יחד אתנו דרך פעולה שמתאימה לנו (וכולנו, גם המטפלים המנוסים ובעלי ידע ונסיון , זקוקים לעתים לעזרה כזו כשהבעיה היא אצלנו). את יכולה לבחור לאיזו שיטה משיטות הרפואה המשלימה את מתחברת או לבחור מטפל ולפיו לבחור את השיטה. אני מציעה מאד שתבחרי דרך שעוזרת לך להבין את עצמך ולא נניח תזונאי שיגיד לך שהשוקולד אסור - אזת זה הרי את יודעת.

tingumi1

New member
תודה על התגובה המהירה:)

האמת שהתכוונתי ממילא ללכת לטיפול בדיקור סיני (בגלל בעיה אחרת - זה מה שהמליצו לי), אבל אני לא יכולה כרגע ... יש אולי משהו שאני יכולה להתחיל ממנו? משהו שאני יכולה לעשות בעצמי? אילו דרכי פעולה יש?... ושוב תודה

freearth10

New member
משהו להתחיל ממנו

בעצם כבר התחלת...
את מחפשת עזרה, כי את יודעת שככה את לא רוצה להמשיך. השלב הבא הוא חשיבה חיובית: מצאי לך מטרה שאליה את רוצה להגיע. המטרה צריכה להיות חיובית, מטרה שאת יכולה לעשות משהו כדי להגיע אליה, מטרה שברורה לך. מצאי משפט שאין בו אף מילה שלילית ואימרי אותו בהווה - לאורך כל היום. בערב חישבי: מה עשית היום כדי לקדם את המטרה שלך?מה את יכולה לעשות מחר? המתוק הוא חלק מחיינו ולפעמים כשחסר לנו ממנו אנחנו מנסים להגיע אליו דרך ההתמכרות למוצרים מתוקים. חישבי מתי הופיע הצורך הזה בחייך? מה קרה אז בחייך? האם יש לך עוד איזושהי התעסקות עם ארוע שקרה בתקופה המקבילה. לפעמים כשאנחנו מבינים מאיפה הגיע הצורך - הוא פשוט נעלם. מאיה

barakshiatsu

New member
בנוסף חשוב להפנים שמדובר במעגל

לא קסום במיוחד. המתוק מעלה את רמת הסוכר והאנרגיה הזמינה בגוף בצורה מהירה ולגבהים מסחררים. ברגע שהגוף מזהה שרמת הסוכר ירדה (אחרי כשעתיים), הוא מתחיל "לשדר" שהוא חייב לקבל את מנת הסוכר שלו ומהר. ואז מתחיל הקרייבינג למתוק ומרגישים ש"חייבים" משהו מתוק כאן ועכשיו, ואז דוחפים לפה משהו מתוק, הגוף נרגע, ושוב אחרי שעתיים... לכן צריך לגייס הרבה כוחות רצון ומודעות ולבצע גמילה, במלא מובן המילה. פשוט צריך לשבור את המעגל הזה, להחזיק חזק ולהימנע מאכילת ממתקים לחלוטין למשך שלושה-ארבעה ימים רצופים (ניתן להיעזר בטבלת יאוש ענקית :)). על פי רוב, אם לא מדובר בבעיית התמכרות מהותית ועמוקה יותר, מספיקים מספר ימים בודדים בכדי לאזן את הגוף, להוציא אותו ממעגל האימים ולהפחית משמעותית את הצורך במתוק. לעיתים, אם מפסיקים לאכול מתוק בבת אחת, יתכנו כאבי ראש ביום-יומיים הראשונים, אבל אח"כ זה עובר (לכן עדיף גמילה הדרגתית, אבל זה יותר קשה לאנשים מסויימים). כמו כן מומלץ להחליף למזונות בעלי ערך גליקמי נמוך, שיכולים לתת לגוף את האנרגיה שהוא צריך לאורך זמן ארוך יותר וברמה מתונה יותר. תנסי לחפש ולקרוא על ערך גליקמי של מזונות בגוגל ותבחני את מזונותיך. שיהיה בהצלחה, ברק.

tingumi1

New member
תודה רבה לכולכם../images/Emo140.gif

אני בהחלט הולכת לנוסת ליישם:)

hal767

New member
אכן התמכרות.

אינני יודע מהי הסיבה שגרמה לך לזלול שוקולד במינון כזה, אך הקקאו שבשוקולד מכיל סם ממכר, ומכאן שיש להגמל ממנו. גם מתיקות של סוכר לבן גורמת להתמכרות לטעם הזה. בנוסף לכך יש לבדוק אם ישנה סיבה נוספת להתפתחות ההרגל הזה. ישנם גורמים מנטליים ופיזיולוגיים שונים לתופעה. אם ישנה דרישה גבוהה לאכילת מתוק עדיף לאכול פירות מתוקים טריים ומיובשים מאשר לזלול בשוקולד ההרסני. אם יש לך רצון להפסיק את ההרגל המזיק הזה ישנה דרך לכך, אבל לא ניתן ללמוד את הבעיה וליעץ מבלי להכירך הייטב בפגישה אישית.

יעל ND

New member
לדעתי,

קודם כל יש לאבחן אותך על מנת להבין, מה הסיבה למשיכת למתוק שלך. אפ אינך בהריון, הדבר דורש התיחסות. אם את כן - תאכלי שוקולד ללא חשש.

למעלה