כן
אני הרי רק על עצמי לספר ידעתי. זו תכונה ידועה של מורשת פולין והסביבה. אצלנו בשטעטל, וגם בשטעטלך בסביבה הקרובה, הכירו אותי כולם בתור "הנאנחת". למעשה, זכיתי בתואר "הנאנחת המפותחת" כבר בגיל שלוש, מה שהיווה שיא של מאה שנה לפחות, שהייתי שמחה ליהנות ממנו, אילו רק ידעתי איך. אבל רק כשגדלתי, מגיל 12-13, קיבל התואר את הערך המוסף שלו, ואת המשמעויות שאתה בטח מצאת בו כבר קודם. ואכן, כפי שציינתי קודם, גדלתי יפה. בכל המישורים. שיערי הסגיל והתנפח, ורידיי החלו בולטים, גופי התעבה במקומות הנכונים והלא נכונים כאחד וגרבי הניילון וכפכפי הצמר שלי הפכו לחלק בלתי נפרד מגופי, וחשוב מזה, ממהותי. היום אני פשוט חיה לי. פשוט. יושבת בוורנדה, מסתכלת בשכנים ממול, השווארצע בהיימעס, עושים את זה בצהריים באור יום מלא!! נזכרת בגועל בשלוש פעמים שאני הצטרכתי לעשות את זה גם – איצ'ה, מנחם ושר'קה. בראשון רוז'קה באה ואנחנו שותות קפה וסורגות. בשני אני רואה את התכנית הזאת בטלוויזיה איפה שמראים שחיתות. בשלישי בערב פינייה ובטי'נקה מצטרפים ואנחנו משחקים ברידג' עד אמצע הלילה. בעשר, כשהם הולכים, רק אז אני מוציאה את השטרודל שלא נשרף, ומיישרת אותו קצת. ברביעי אני במספרה, דואגת לפריזורה. בחמישי אני כבר מתחילה להכין את האוכל של שבת. ושישי ושבת אני משאירה פתוח, להפתעות. בשישי אנחנו בהפתעה אצל אימא שלו. בשבת אצל אימא שלי, המסכנה. אני ככה אני, זורמת וחיה ברגע, כמו שאומרים. ככה זה אצלנו, חיים על הקצה.