כלל צה״לי

ענבל952

New member
כלל צה״לי

היי:)
אני אמנם עדין לא סדירה, אפילו לא חיילת אבל אני מאמינה שיוכלו לעזור לי כאן
אחרי כל מני סיפורים עם צה״ל, אחרי שניתן לי תפקיד שלא מתאים לי, ועדה רפואית והורדת פרופיל מ72 ל45, הגעתי לגיוס כלל צהלי ב15 באפריל, ארבעה ימים לפני הגיוס האחרון למחזור שלי..
אני די דואגת מהתפקיד שאני אקבל. הנתונים שלי הם קב״א 53 ודפ״ר 60 שאני בכללי יכולה להגיע איתם לתפקידים טובים, אבל לא נראה לי שבכלל צה״לי ובחודש לפני הגיוס.
למישהו ידוע על תפקידים בכלל צה״לי? התנסה בכלל צה״לי? מרוצה מהתפקיד שקיבל בכלל צה״לי? כל מידע וכל עזרה יועילו:)
תודה מראש!!

JuSt A GiRl 94

New member
הייתי מעדיפה את המצב שלך

אני מתגייסת באותו יום לכלל צה"לי רק שנקבע לי תפקיד מראש, תפקיד מתסכל למדי והסיכוי שיצא משהו מהקצין מיון אחרי שיש לי כבר שיבוץ הוא קלוש..
אז לפחות אצלך האופציות פתוחות :)

Flegy

New member

בעיקרון, כלל צה"לי זה בדיוק איך שזה נשמע - כלל צה"לי. את יכולה להגיע כמעט לכל תפקיד אפשרי בכל חיל קיים. בסוף הטירונות כל פלוגה מתחלקת לקבוצות, כשלכל קבוצה יש מאפיין משותף במיון שלה (חיל\קורס\תפקיד...), וכמובן שיש גם חיילים שממוינים כל אחד לתפקיד ספציפי ושונה מהשאר (במקרה הזה יבוא קצין מיון שיסביר לחייל פנים מול פנים על התפקיד בקצרה וייתן לו את צו ההצבה\סיפוח).

את בכל"צ מהסיבה הפשוטה שלא מוינת לתפקיד ספציפי לפני הגיוס ועדיין לא יודעים איפה לשבץ אותך. פסילת התפקיד הראשוני שמוינת אליו היא עוד סיבה לכך. אם היית משובצת לתפקיד בחיל מסוים, היית הולכת לבט"ר של החיל, אבל כרגע אין לך שיבוץ, אז שלחו אותך לעשות טירונות כל"צ בינתיים שבסופה כבר תמויני לתפקיד כלשהו.

לצורך העניין, אני עברתי טירונות כל"צ וקיבלתי תפקיד מאוד נדיר, יוקרתי ואיכותי, כשחלק מהמחלקה שלי הלכו להיות פקידים ועובדי רס"ר, וחלק לגאמ"א וחבצלות במודיעין. מרוצה או לא, זה תלוי בהעדפות של כל חייל, כי כמו שאמרתי, את יכולה להגיע כמעט לכל תפקיד אפשרי. אחד יכול להעדיף תפקיד משמעותי מאוד בבסיס סגור, והשני ג'וב של שעתיים ביום בקריה.

בקיצור, אין שום סיבה להילחץ מהעובדה שאת הולכת לכל"צ, זו בסה"כ טירונות שכולם פשוט חייבים לעבור אותה. אם יש לך תפקיד ספציפי שאת חושקת בו, יש לך את הזמן עד הגיוס לפעול במספיק דרכים כדי להשיג אותו, וגם בטירונות אני מאמין שאם תראי את התכונות הנכונות, המפקדים לפחות ינסו לעזור לך בשיבוץ

בהצלחה

למעלה