כללי

כללי

אני כיום בן 30 כמעט, בעבר עשיתי נסיון לקראת טבעונות (כשהייתי בן 26), הנסיון ארך בערך שנה, והוא כלל תזונה שעשירה בירקות מבושלים, ירקות חיים, טופו, סייטן וגם עשב חיטה כל בוקר. הייתי מקפיד לאכול בשר רק פעם בשבועיים, כדי להגן על הגוף ממעבר חד. כמובן שקודם לכן, התזונה שלי היתה במידה גדולה מאוד בשרית. הנסיון הזה היה כחלק מאורח חיים שלם של מודעות גבוהה יותר לבריאות (זכויות בעלי חיים לא מעניינים לי את ה-***) באותה תקופה, במשך הזמן שלא הייתי אוכל בשר, בין ארוחה בשרית אחת לשניה, התשוקה לבשר היתה כמעט מעבירה אותי על דעתי, מספיק שרק הייתי עובר ורואה מולי דוכן המבורגרים או שווארמה, כל הפה היה מתמלא ריר והייתי כולי מהופנט, שלא לדבר על מקרה שבו הייתי זוכה להריח בשר מבושל. בנוסף לכך, באותה תקופה החלו להופיע לי שערות לבנות (ואני רוצה לציין פה שגם אחותי, שצעירה ממני ב-5 שנים היתה צמחונית במשך יותר משנתיים החל מגיל 18 - במקרה שלה זה היה מטעמי מוסר בלבד, כך שבניגוד אלי היא לא היתה אוכלת בשר כלל באותה תקופה - וגם אצלה הלבין השיער באותה תקופה עד כדי כך שכיום היא צריכה לצבוע אותו. למזלי, במקרה שלי מספיק לתלוש פה ושם עם פינצטה) המסקנה שלי מאותו נסיון היא שכנראה יש "טיפוסים" שונים בקרב בני אדם - למרות שעפ"י הפיזיולוגיה שלנו, אנחנו כולנו אמורים להיות טבעוניים, יש בינינו כאלה שהתשוקה הפיזית אצלם לבשר היא כל כך גדולה, שאם ימנעו ממנו זאת תהיה פגיעה גדולה מאוד בבריאות שלהם, וההוכחה לכך היא המקרה שלי בניגוד לזה של אחותי, שכן אני עשיתי זאת מטעמי בריאות בלבד מלכתחילה ודאגתי והקפדתי מאוד לצרוך חלבון מהצומח בכמויות גדולות, שהגיע מהסויה שהייתי שותה, מהטופו והסייטן, והאגוזים. בנוסף, נמנעתי ממוצרי חלב (כמו שאני עושה עד היום - עפ"י המלצה של הרפואה הסינית שחלב מזיק לגוף) וגם נטלתי טבליות של אומגה 3 ממקור צמחי (גם, כמו שאני עושה עד היום) ולמרות כל זה, הגוף שלי סבל והדרדר. אחותי התגלתה כאנמית בבדיקות דם ועם חוסר חמור מאוד של B12 בנוסף לדברים נוספים. כיום, כשהתזונה שלה בשרית - היא איננה זקוקה כלל לתוספים ואין לה שום חוסר. הלבנת השיער היא במקרה שלי אולי הסממן היחיד שיש לי להיתלות בו ואולי חלקכם יבחר שלא להתייחס לזה כלל ולהסביר את זה בצורה אחרת, אבל אני בוחר לייחס חשיבות לסבל הגדול שהרגשתי עקב התשוקה החזקה כל כך לבשר באותה תקופה, ואני בהחלט מאמין, גם ללא הוכחה אמפירית, שהסבל הזה - הוא פגיעה של ממש בבריאות הגוף והנפש. כיום אני עוסק בפיתוח גוף, והתזונה שלי רובה ככולה בשרית עם תוספת של פירות, ביצים, ומידי פעם גם טופו וסייטן. אם יש לכם עצות נוספות או השגות כלשהן, זה יהיה נחמד לשמוע

Kelly124

New member
שלום יונתן

אכן קשה לחיות בלי בשר, מי כמוני יודעת בתור טבעונית מתחילה אבל זה כמו שטועמים לדעתי סושי בפעם הראשונה, זה מוזר, אולי אפילו לא טעים אבל זה טעם נרכש ואם מתמידים אני חושבת שניתן להתרגל להכל כולל טבעונות. אני אישית חוויתי משהו אחר ממך ואחותך וממצב של שבר כלי גופני (תקרא בהודעה הקודמת את הקצה של הגיהנום שעברתי) אני מרגישה כעת כאילו נולדתי מחדש. אכן ניתן להסביר שיער לבן בהרבה דרכים אחרות (גנטיקה וכד'), אך אני לא באמת חושבת שצמחונות/טבעונות שנעשית כמו שצריך באמת מובילה לתופעה כזו. באשר לאחותך, במצב שלא אוכלים מוצרים מן החי לדעתי צריך לעשות בדיקות פעם בחצי שנה כדי לבדוק מה העניינים בויטמינים אצלנו, בברזל וכד' אך זה מוכח שכשאוכלים תזונה מאוזנת ונכונה מהצמחים אז כן ניתן להגיע לרמות תקינות של מרכיבים אלו בדם - אולי למרות 2 שנותיה כצמחונית ישנה אפשרות שהיא לא ממש עשתה את זה בצורה נכונה והקפידה על רמות צריכה נאותות של B12...ולהוכחה, אני מכירה גם אנשים קרניבורים לחלוטין שיש להם חוסר ב-B12..איך אתה מסביר את זה? ועוד הוכחה היא שישנם צמחונים שההרכב הכימי שלהם בדם הוא תקין לגמרי והרבה מעבר לשנתיים... ולסיכום - אי אפשר להכריח אדם להיות צמחוני/טבעוני, זו נטו בחירה חופשית שלנו, זה כמו סיגריות, אנשים שמכורים שנים (הקבלה לבשר) יתקשו מאוד מאוד מאוד לוותר על עישון...כמו שאתה התקשית לוותר על בשר, זה עניין של רצון ובסופו של דבר התסגלות למצב החדש ואלו שרוצים באמת בסופו של דבר הם אלו שייגמלו וייזכו לחיים בריאים יותר בטווח הארוך.. בהצלחה

את עושה כאן מהלך

שנראה על פניו לא רק תמוה והזוי אפילו, אלא גם מסוכן בקישור שיש בו. (את קושרת בין סיגריות לבין אכילת בשר, לא פחות ולא יותר) ולא רק זה, אלא גם טוענת שחוסר התמדה של אנשים בדיאטה מסוימת היא תוצאה של חולשת הרצון שלהם, אני לא יודע מה יותר מתנשא מזה.

Kelly124

New member
אין פה שום רצון להתנשא

עשיתי את הקשר כדי להדגים נקודה, ולדעתי אכילת בשר מזיקה לבריאות ולחיות לא פחות מאשר סיגריות מזיקות לנו ולסביבה שלנו. עכשיו, כל דבר שזר לנו והוא חדש הוא לדעתי משהו שצריך לרכוש אותו, כמו טעם נרכש חדש שאנו לא מכירים ומגלים לפתע שיכול לשנות את עולמנו לטובה, זו לא דיאטה חלילה, אלא דרך חיים חדשה שבעקבות תיעוש והרגלים וחינוך הוסטנו בדרכים לא דרכים מדרך זו. באדם אכן יש המון יצרים וחולשות ואת זה כל אחד יודע וכל פסיכולוג יאמר לך, לפעמים כדי לשאוף לאורח חיים בריא יותר (ומה לעשות זה יכול להיות סובב אלפי נושאים שנוגעים אלינו לא רק סביב בשר וסיגריות), אנו צריכים לכבוש את היצר הזה ולהתמיד בדבר שאנו יודעים שבסופו של דבר יגרום לנו ולסביבה שלנו להרגשה חיובית וטובה יותר...אז למה לא? אני לא רואה בזה שום אימרה מתנשאת, אם כבר להיפך.

האמת היא שהיא לגמרי צודקת באבחנה שלה

אתה בעצמך אמרת שהריח ושאר דברים אלו דברים שהעבירו אותך על דעתך , הייתי חושב שבגיל 26 כבר תהיה לך שליטה עצמית אבל כנראה שאתה לא היית לפחות מספיק בוגר כדי לעמוד פסיכולוגית בהחלטה שלך - זה בדיוק כמו אנשים מעשנים - אני מכיר מספיק כאלו שאמרו שהם מפסיקים וחזרו אחרי הפסקות של כמה שבועות\חודשים תלוי מתי הרצון שלהם נכנע לפסיכולוגיה של הגוף שלהם. קצת מצחיק שאתה מעדיף לקבל אולי התקף לב או מחלה אחרת הקשורה לצריכת בשר מאשר להתגבר על הבעיה הזאת - לא רק זה ששכנעת את עצמך לא פחות שיש אנשים מסויימים שלא יכולים שלא לאכול (שוב הכל פסיכולוגית!! ?? ) עם כל מיני תירוצים , העובדה הפשוטה היא שיש מילוני טבעונים בעולם ומאות מיליוני אם לא יותר צמחונים החיים בבריאות טובה ואם אתה או אחותך לא הצלחתם כנראה יש איזשהו קשר - יש סיכוי שההרגלי אכילה שלהם דומים מעט (בכל זאת גדלתם באותו בית) וכנראה שההרגלי אכילה שלכם ממש על הפנים . אם אתה ואחותך הייתם גדלים לתוך תרבות שונה משלנו שאינה צורכת בשר אז לא היית בכלל חושב על כל השטויות האלו שאתה מכניס לראש - פשוט לא היית אוכל בשר ואוכל בצורה תרבותית נכון. לגבי האומגה 3 לפי המחקר הכי עדכני זה סתם שטויות אז הסר חשש מצריכה של אומגה 3 http://www.ajcn.org/content/92/5/1040.abstract התפריט שלך נשמע זוועתי ואני רק יכול לאחל לך הרבה בריאות כי הסטטיסטיקה היא לרעתך ,חבל אין לך עוד הרבה שנים עד שהנזקים יהיו אולי בלתי הפיכים .

למעלה