כללי תעבורה בהולנד

כללי תעבורה בהולנד

הי,
אני מתכנן טיול משפחתי להולנד (10 ימים). טיול כוכב, שמרכזו בפאתי אמסטרדם, והתניידות ברכב שכור.
ומכאן, שתי שאלות...

1. יש כללי תעבורה מקובלים בהולנד שיראו "מוזרים" או מסוכנים למי שמגיע מהארץ? משהו כדוגמת אפשרות הפנייה ימינה גם ברמזור אדום שקיימת בארה"ב?
לדוגמא: ידיד שלי סיפר לי שזכות הקדימה בהולנד היא תמיד למי שמגיע מצד ימין, אפילו אם מדובר בהשתלבות בכביש ראשי (כלומר, זכות קדימה למגיע מהכביש המשני). האמנם?

2. עד איזה גיל, אם בכלל, יש חובת שימוש בבוסטר לילדים ברכב?

תודה!

smaak

New member
קודם כל

סעו במהירות המותרת. הכבישים מרושתים מאוד עם המוני מצלמות. והם שולחים את הדו"חות גם אם זה יגיע באיחור. כנ"ל לגבי מקומות חניה בתשלום, ואל תאמרו לעצמכם שעל רבע שעה איחור לא תקבלו קנס. אתם יכולים לקבל קנס גם דקה אחרי שעבר הזמן שמצויין בכרטיס החניה. כדאי להעדיף חניוני פארק אנד רייד. הם זולים יותר ויש מהם תחבורה ציבורית. בערים הגדולות הכוונה. שימו לב שיש איזורים שבהם מותר רק לתושבים לחנות בהם.

לא בכל כביש נותנים זכות קדימה מימין. צריך להסתכל על הכביש עצמו ועל השלטים, אם יש לך את השלט של האות X זה אומר שצריך לתת זכות קדימה למי שמגיע מימין.

לגבי רמזורים, ישנם רמזורים שבהם אין הפרדה בין אלה שפונים שמאלה לאלה שנוסעים ישר (למעט בנתיב עצמו, אבל אין רמזור נפרד), והכביש הוא דו כיווני. זה אומר שכשהרמזור ירוק אתה מתקדם קצת למרכז הצומת, ואז מסתכל האם מגיעים רכבים מהכיוון השני. אם כן- הם צריכים לפנות קודם ורק אז אתה. אם הרמזור הפך בינתיים לאדום אתה יכול לפנות שמאלה בכל זאת. בזהירות.

בחלק מהאוטוסטרדות אסור לנסוע על הנתיב השמאלי ביותר, תוכל לראות שיש שלטים אלקטרוניים והאות X בריבוע שמעל הנתיב. זה לא נורא, כי בדרך כלל מדובר בכבישים בעלי שלושה נתיבים ויותר לכיוון אחד.

סעו בהתאם לכללי התנועה. בישראל נהוג לצפור, לחתוך, לעקוף מימין. על הכבישים בהולנד נדיר מאוד לראות את זה.

לגבי כיסאות בטיחות לילדים. מעל 1.35 צריך חגורת בטיחות כמו נוסע רגיל.
ילדים במשקל שבין 15 ק"ג ל-30 צריכים בוסטר.

וכמובן, שימו לב האם הרכב שתשכרו אוטומטי או לא. באירופה רוב הרכבים מצויידים בגיר ידני.

תודה רבה!

אני שוכר רכב ידני במכוון, ונוהג (כמעט תמיד...) לפי החוקים - גם בארץ.
הטיפים מצויינים - תודה.

לגבי הרמזורים - זה מזכיר לי את המצב באטלנטה, אבל שם *כל* הפניות שמאלה הן כאלה, ויש גם סימון מיוחד במרכז הצומת לרכב שפונה שמאלה שם ניתן להמתין עד שהמשך הפנייה מתפנה.
איך זה עובד בהולנד? הרמזורים האלו מסומנים בסימון כלשהו? יש מקום מסודר להמתנה לפניה?
פשוט, נראה לי שאם בכל פניה שמאלה אמתין, גם ללא צורך, ארגיז את הנוהגים סביבי. ולפנות בלי לבדוק יפחיד אותי כעת...

smaak

New member
בדרך כלל

בכבישים גדולים יש הפרדה של נתיבים. אבל בתוך ערים ובכבישים קטנים, הנתיב יכול לשמש את אלה שנוסעים ישר וגם שמאלה. אין לך מה לדאוג. אם אתה צריך לפנות שמאלה, ימתינו בסבלנות עד שתוכל. אין לך סימון מיוחד, זה כמו בארץ. אם יש רמזור נפרד רק לפונים שמאלה אתה תראה אותו, ואם אין ואפשר לפנות שמאלה, זה פועל לפי איך שהסברתי למעלה :)

סליחה על הניז'וס...

רק לוודא - אז אם יש רמזור משותף ישר ושמאלה, סביר להניח שיהיה ירוק גם לממשיכים ישר ממול? ולכן חשוב להזהר כפליים בפניה?

סליחה על הניז'וס...

רק לוודא - אז אם יש רמזור משותף ישר ושמאלה, סביר להניח שיהיה ירוק גם לממשיכים ישר ממול? ולכן חשוב להזהר כפליים בפניה?

een ogenblik

New member
בתיאוריה, גם בארץ יש זכות למי שבא מימין

למעט ככרות ואלא אם מצויין אחרת.
בפועל לא סומכים על ישראלים שיתנו זכות קדימה כך סתם, אז כל צומת מוסדרת עם שילוט ספציפי עבורה.

בארצות מערב אירופה מקובל לא לסמן צמתים כך סתם, כי הזכות של מי שבא מימין היא מובנת מאליה (למעט, שוב, ככרות, בהן יש זכות למי שבא משמאל, אך זה גם מסומן). במקרים בהם אתה נוסע בכביש ראשי שהכביש מימין הוא צדדי ומשתלב בו, יהיה סימון שיראה זאת. מהכביש הצדדי יהיה מסומן פס האטה על ידי משולשים, ואילו על הכביש שלך (בהנחה שאינך על אוטוסטרדה, שם ברור שלאוטוסטרדה יש זכות קדימה) יהיה לפני הצמת תמרור של כביש ראשי (עוד תמרור שאיני זוכרת מישראל, אך אבי, מרצה לנהיגה מונעת, הבטיח לי שהוא קיים גם בישראל, לפחות בספרים). אם אינך נוסע בכביש ראשי, יהיה סימן X גדול על הכביש לפני צמתים, כאשר ההתחברות היא מימין לך וצריך לתת זכות קדימה.

משהו חשוב מאוד לגבי פניות ימינה דווקא - תמיד, אבל תמיד להעיף מבט מעבר לכתף ימין לפני הפניה. לאופניים המתקדמים ישר יש זכות קדימה על פני רכב הפונה ימינה. לרוב יהיה לאופניים מסלול משלהם בצד ימין (גם בהולנד זה מסלול אדום, או שרק בבלגיה?), אך לא תמיד.

een ogenblik

New member
דומה

לאו דווקא אין אפשרות פניה, וקיים גם שלט עם התחברות משני צידי הכביש. אבל אם אתה מזהה את התמרור הזה, תזהה גם את המקומיים.

Etnozam

New member
לא משנה כמה אני נוהג פה אני לא מסוגל לקחת

זכות קדימה ככה בכביש כמו שאני רואה אנשים עושים בטבעי.
וכאדם ברכב שאמור להיות אחראי לעצמו זה נראה לי מטופש לחלוטין לסמוך על נהג אחר שיעצור או שיאט לפני שהוא חוצה צומת ושאפילו יהיה עירני מספיק לשים לב לכל צומת שהוא חוצה. ויש לפעמים צמתים בתוך העיר שלא רואים כלום עד שלא מגיעים לפס העצירה ולא חסר נהגים מופרעים וכאלה שחוזרים מהפאב או מחבר עם חוק יבש של "שתיים מותר" (twee mag)

oranje boven

New member
דומה. בהולנד הקו הצדדי פשוט ישר ודק יותר.

לא הבנתי למה סמאאק התכוונה כשכתבה "שלט עם האות X" (אבל היא בלגית, אז ברור...LOL)
בגדול :
משולש הפוך = תן זכות קדימה לכל התנועה מימין , כולל אופניים.
חשוב גם להסתכל על הכביש לפני הצומת כי בהולנד מאד נפוצות "שיני הכריש" (סימוני משולשים על הכביש).
במידה והם מצויירים על הכביש,אתה חייב לתת זכות קדימה למי שבא מימין, גם אם אין שילוט בצומת או לפניו.

בתוך הצומת : רמזור ירוק עגול אומר שאתה חייב לחכות שכל אלו שנוסעים ישר בכיוון ההפוך יעברו לפני שאתה פונה שמאלה.
רמזור עם חץ ירוק = מותר לך לחצות מיד.

כמו שכבר יעצו, חשוב תמיד להתסכל מעבר לכתף כשפונים, כדי לא לדרוס רוכבי אופניים. הם תמיד צודקים, גם כשהם לא.

חופשה נעימה.

azardevlieger

New member
תמרור 309 נראה כאן המון

התמרור הזה בתחילת כל דרך מורה למי יש זכות קדימה. אם אין לך אותו אתה, אתה נותן זכות קדימה לרכב הבא מימין בדרך שוות ערך.

למעלה