כללית מושלם

שטיבלמן

New member
כללית מושלם

שואל גם כאן, היות וכאן בטח יש יותר אנשים עם נסיון טוב, הייתי בטוח שאפשר להקפיא את ביטוח הכללית המושלם, וכשאני חוזר, לחזור לכל הזכויות. והנה אמרו לי בטלפון שאי אפשר להקפיא, רק להמשיך לשלם כל חודש. לי זה נראה כמו פקידה שאינה מתמצאת, ולכן אשמח לשמוע מכם - האם אתם יכולתם להקפיא את הכללית המושלם? כמו כן, כמה אתם משלמים בביטוח לאומי לכל חודש? תודה רבה.

PITBULL

New member
ועוד שאלה עם אפשר

בקשר למילואים כמה זמן הפקידת קישור אמורה להמשיך ולהטריד (במקרה שלי 6 שנים ,השנה היתה הפסקה) מה קורה עם החזרה לארץ האם אנחנו חוזרים לבקום ?

Mariguella

New member
פיטבול - עוד מידע לא ממש מבוסס

במקרה הזה אני מסתמכת על עלילותיו של בעלי אל מול רשויות הצבא ועל זכרוני כקלפטע מן הצד השני של צו המילואים. קודם כל - ההטרדה תלוייה בעד כמה פקידת הקישור שלך פוסטמה, ועד כמה יש לך קשרים עם המפקדים הנוכחיים ביחידה. במילים אחרות - אם רשום חו"ל ליד והפקידה הטיפשה לא מריצה את זה אוטומטית מן המחשב אלא גם בודקת, אז לא יטרידו אותך, אבל ברוב המקרים יטרידו גם יטרידו (בהנחה שהודעת שאתה בחו"ל). שנית, לגבי הבקו"ם, זה שוב תלוי בקשרים שלך עם היחידה ועם המפקדים הנוכחיים והתפקיד שלך. אחרי שש שנים שלא התייצבת רוב הסיכויים שאכן מעבירים אותך לבקו"ם, אבל אם (למשל) יש לך תפקיד מאוד נחוץ, אז ימשיכו להחזיק אותך במצבה - כי אין להם תחליפים. לעומת זאת, כידוע יש גג לתקני מילואים ואם יש להם מחליפים לתפקיד שלך, והתקן שלך סתם תופס מקום (שכן אתה לא מתייצב) אז יעבירו אותך לבקו"ם. צירפתי לך גם לינק:

PITBULL

New member
Mariguella

א-תודה רבה על הקישור ב- אני אומנם לא קצין ברוך השם אך גם על חובש קרבי לא מוותרים בקלות ג- יחסים עם המפקדים? מי בכלל ראה אותם , העבירו אותי יחידה ממש לפני שעזבתי ד- האם בעלך עדיין משרת או שזה לא אקטואלי לגביו מישום שאין הוא מתכנן חזרה ? אצלי הבעיה המרכזית שאני רשום בכתובת של ההורים ולכן אותם הם מטרידים כנראה אין להם תקציב לטלפן לחול

גם אצלנו זה ככה

הם הציקו והטרידו את ההורים של יובל משהו כמו ארבע שנים עם צוים רגילים ואמא שלו נלחצה מזה כל פעם מחדש, על אף ההודעות והפקסים לקצינות הקישור הדביליות שומדבר לא עזר. פשוט התעלמנו ודי שיקראו את המסמכים שלהם. פעם אחת הם אפילו שלחו משטרה צבאית ואמא שלו אמרה להם הוא בחו"ל כבר שלוש שנים מאיפה אתם מקריצים את זה והם חזרו על עקבותיהם בבושת פנים. מאז הם הפסיקו להציק, לא יודעת אם הוציאו אותו מהיחידה או מה, אבל לא שמענו מהם עוד.

Mariguella

New member
בדיוק אותו דבר

אין לי מה לעודד כי זה בדיוק אותו דבר - הם מתקשרים להורים שלו שכל פעם אומרים להם מחדש שהוא בחו"ל. הכי מצחיק שביחידה שלו יש את העניין הזה של לחתום על טופס התנדבות. כל פעם הם מתקשרים גם בקשר לזה, וכל פעם ההורים שלו עונים אותו דבר, אבל זה לא עוזר

Mariguella

New member
לשטיבלמן - תשובה חלקית ביותר

לגבי ביטוח לאומי וביטוח בריאות: חייבים לשלם (ניתן במידה ואתה בחו"ל לשלם סכום מינימלי - נדמה לי שזה יוצא 140 ש"ח, וכן - זה הרבה בשביל לקבל בחזרה מהמדינה נה-באוזן). מי שנמצא במדינה שיש לה הסכם עם ישראל (ראה רשימה) יכול לשלם רק ביטוח בריאות ממלכתי (דהיינו הביטוח כללית מושלם שלך) אם הוא משלם שם ביטוח לאומי. ומה אני, בחורה לא אחראית בעליל, עושה? לא משלמת. לא מקובל עלי לשלם 140 שקל בחודש (שאין לי מיותרים) כדי לקבל קדחת בצלחת. כשאני אחזור, ברור לי שביטוח לאומי יחכו לי בפינה, אבל דיה לצרה בשעתה - במקרה הכי גרוע ניתן לעשות במצב כזה ביטוח רפואי פרטי או להסתמך על ביטוח תיירים/נוסעים מן המדינה שממנה הגעתי (אגב, קופ"ח AOK פה בגרמניה מבטחת אוטומטית על נסיעה לישראל למי שחבר בה).

יש עוד דרך עם ביטוח לאומי

והיא למלא ולהגיש טפסים המוותרים באופן זמני על תושבות - אין בזה ויתור על שומדבר אחר, רק על תשלום דמי ביטוח לאומי במשך מליון שנה אתה בחו"ל. ליובל הם שולחים את הפנקסים כל הזמן ובהתחלה שילמנו ועכשיו אנחנו מתעלמים ומחכים שאבא שלי יגיש לנו את הטפסים, ובי הם אפילו לא נזכרו ולא שולחים לי טפסים ולא מבקשים כסף. כשאני אחזור אני אילחם איתם כי הם גם ככה לא יודעים מהחיים שלהם וכל שניה משנים את הסכומים שחייבים להם. במשך שנה וחצי הם שיגעו אותנו עם הביטוח לאומי של יובל, כל פעם נסכרו באיזה חוב אחר משנה זו או אחרת וכל יומיים שינו את הסכות ומיליון ריביות ומה לא, וכל זה לא היה ולא נברא ונאבקנו איתם בכל פעם לבדוק שוב וכו´ וכו. הם פשוט מופרעים ולא עקביים. בכל אופן העניין עם הטפסים של התושבות פוטר אותך מלשלם להם משהו כמו 400 ש"ח ברבעון (ועל זה נאמר "למה מה קרה??") את הטפסים אפשר למצוא כאן (טופס 626 לקביעת תושבות מצורף). לגבי הביטוח המשלים, גם אנחנו ממשיכים לשלם את זה על מנת שלא נצטרך להתחיל מחדש בתעריפים גבוהים יותר, אבל נפסיק לעשות זאת כשנוותר על התושבות לעניין ביטוח לאומי.

שטיבלמן

New member
עדי, האם אתם בטוחים

שאין עוד משמעויות לויתור על תושבות? אתם לא שומרים על הרצף שלכם לקצבת זיקנה לדוגמא. ותצטרכו לעבור אכשרה מחדש לקופ"ח כאשר תשובו, לא?

לגבי קופת חולים לא

כי אנחנו ממשיכים לשלם את הביטוח המשלים. לגבי ביטוח לאומי אכן אנחנו לא שומרים על רצף הזכויות, אבל לפי חוקי הביטוח הלאומי הזכאות בישראל לא תלוייה בוותק ולכן מבחינתנו אין לזה משמעות.

avigimel

New member
עדי

לא יודע, לי הפקיד בביטוח לאומי אמר משהו אחר. הוא אמר שזה כן יפריע לי לקבל בבוא הזמן גמלת זיקנה לדוגמה. הוא אמר שאם לא אמשיך כאשר אהיה בחו"ל, אני עלול לקבל את הגמלה מספר שנים מאוחר יותר. מהיכן האינפורמציה שלך יש? כמו כן, האם בכך שאתם תשלמו רק את הביטוח המשלים (כ- 20 ש"ח לחודש), כל הזכויות שלכם בביטוח הבריאות נשמרות? גם אם אתם לא משלמים את מס הבריאות דרך הביטוח לאומי?

hamzawi

New member
ושאלה נוספת, עדי..

לאן בדיוק שולחים את הטופס שצרפת? ואיך מקבלים תושבות מחדש כשחוזרים ? תודה מראש.

את הטפסים צריך להגיש

פיזית במשרד ביטוח לאומי - אצלנו אבא שלי עשה את זה בשבילנו. לגבי "החזרת" התושבות, לא צריך לעשות כלום, פשוט להתחיל לשלם מחדש, בין אם דרך מעסיק או באופן עצמאי.

לא יודעת לגבי הפקיד

בביטוח לאומי, אני דיברתי עם עורך דין שאמר לי שבישראל החוקים לא מבוססים על ותק. הייתי מציעה להתייעץ עם עורך דין, לנו זה בכל מקרה לא משנה, אנחנו עוד צעירים...
בנושא ביטוח בריאות, הזכויות אולי לא נשמרות כאשר לא משלמים (למרות שבפועל אנחנו לא משלמים ובכל פעם שאני בארץ אני הולכת לקופת חולים ואף פעם לא היתה לי בעיה...) אבל מה שנשמר זה הסטטוס מבחינה בריאותית, כל עוד משלמים את הביטוח המשלים אנחנו לא נצטרך לעבור שוב בדיקות ולא יהיו לנו מחלות שלא מכוסות כשנחזור. למרות שעכשיו משנים את החוקים וייתכן וכל זה לא יהיה תקף יותר... לידיעתכם.

למעלה