כללית מושלם....

כללית מושלם....../images/Emo46.gif

"החתן לכלה שם טבעת נשבעו אמונים זה לזו.. היא תהיה לו אישה משגעת... הוא יהיה לה בעל מושלם...." בולישט מושלם יש רק בכללית.......

מגן זהב.....

בקופת חולים מכבי.....
שוף פעם ת´עצבנת על הבוקר ארסית?
בוקר טוב מקסימונת

מתוך "ביה"ס לחיים"/פיטר מקוויליאמס

[URL='http://'] מה אתה רוצה?[/URL] אנחנו יודעים שאתה כבר יודע את התשובה "הנכונה" לשאלה הזו: "אני לא רוצה מכונית ספורט אדומה. אני רוצה הרפתקה!". יופי, זה טוב! אבל עכשיו באמת. אתה עדין רוצה את מכונית הספורט האדומה? לזה מוקדש הפרק שלפנינו - מכוניות הספורט של החיים. על מנת להשיג מה שאתה רוצה, זה לא יזיק לדעת מהו "זה שאתה רוצה". אם אתה לא יודע לאן אתה רוצה ללכת, קרוב לוודאי שלא תגיע לשם. המפתח לכל זה הוא לא מה אתה רוצה, אלא מה אתה רוצה? כשמבקשים מאנשים לפרט את כל הדברים החומריים שהם רוצים, הם הרבה פעמים נסחפים לזוהר: מה אני יכול לקבל או לעשות כדי שארעה טוב? זוהר הוא בעיה כלל עולמית. זה למעלה ממיליון שנה שהוא עושה לנו צרות. "המסטודון שלי יותר טוב מהמסטודון שלך", "הפטרודקטיל שלי מסוגל לעוף מהר יותר מהפרודקטיל שלך". זוהר פירושו בזבוז זמן ואנרגיה על מנת להרשים אחרים בדברים חיצוניים. הייה כן עם עצמך בבואך לבחור את מה שאתה רוצה. מה היה משמח אותך? אם קריירה יותר חשובה עבורך מאשר מערכת יחסים, תגיד. רק משום שכל סרט כמעט, כל שיר פופולארי וכל פרסומת למשחת שיניים, נותנים לנו להבין שהאדם אינו שלם כל עוד איננו חולק את חייו עם מישהי, אין זאת אומרת שאתה חייב לארגן מחדש את סדר העדיפויות שלך. אלא אם היית מעדיף לעשות סרטים במקום "לעשות חיים", אז זה בסדר. ולהיך, אם מה שאתה רוצה באמת זו מערכת יחסים ומשפחה, אבל חבריך הקרייריסטים חושבים שזה מאוד מוזר, ספר להם שאתה עובר לגור בכפר אז,ר. אין כוונתנו בזאת שלא ניתן לשלב קריירה ומשפחה. יש המסוגלים ויש שאינם מסוגלים (ויש כאלו שמסוגלים רק עוד לא הצליחו לתפוס את זה). הכל תלוי במחיר שתובעת מערכת היחסים, בעלות הקריירה, ובתשלומים הנוספים המועמסים על עגלת הקניות שלך. השתמשנו בדוגמאות של מערכות יחסים וקריירה, רק כדוגמאות לסוגי הקרובנות שיש להקריב על מזבח הדימוי הזוהר. אז מה אתה רוצה? אתה רוצה רשימה מאחת עד עשר? להכנת הרשימה דרוש רק עט, פיסת נייר וכשעה. הקפד לרשום כל שלב ושלב, וכתוב את תשובותיך. גם אם אתה בטוח שאתה יודע מהי התשובה מס´ 1, האם אתה יודע מהי התשובה מס´ 5? יכול להיות שתופתע מאוד ממס´ 1. למען האמת, למרות שהתרגיל קל, אנשים לרוב נמנעים מלעשות אותו. אינטואטיבית אנשים יודעים שכאשר הם בוחרים במה שהם רוצים: א) יהיה עליהם לוותר על כמה וכמה רעיונות טוביםף מפאת קוצר זמן, והדבר מעציב אותם מאוד. ב) יש סיכוי רב מאוד שהם אכן ישיגו את מה שהם רוצים באמת וזה די מפחיד אותם. יש אנשים שבמקןם להתמודד עם האובדן והפחד, מעדיפים לשמור על הסטטוס קוו ולהמשיך לעת עתה לקרוא ספרים לעזרה עצמית, ותודה מראש. הצעתנו היא שתשים בצד את הסתייגויותיך לעת עתה ותעשה את התרגיל בכל מקרה. תמיד תוכל לשרוף את הרשימה אח"כ. 1) כתוב על דף כל מה שתרצה. לא חשוב הסדר, סיכויי הצלחה או חשיבות הדברים. רשום מה שעולה לך בראש. זכור: זוהי רשימת דברים: סמלים, שיטות, התנהגויות - שאתה רוצה. חוויות שייכות לרשימה אחרת. אם אה רוצה שמחה, אילו דברים לדעתך יתרמו לשמחתך? זוהי רשימת דברים שאתה שואף להשיג, לעשות ולהיות. 2) על גבי הרשימה, ציין את כל ה´דברים שכרגע יש לך ואתה מעוניין לשמור עליהם. אם אתה לא מוצא משהו שניתן להיפטר ממנו, ייקח לך קצת זמן להחזיק בו. רשימתך, אם כן, תכלול מספר מסויים של "לשמור על המכונית, לשמור על הבית, לשמור על מערכת היחסים וכו". 3) כאשר אתם מרגישים שהשלמתם את הרשימה, הניחו אותה בצד ועשו משהו אחר, לא חשוב מה, לכו לטייל, לאכול וכו´. 4) חזרו לרשימה. חשבתם על רצונות נוספים בזמן ההפסקה? הוסיפו לרשימה. 5) קיראו את הרשימה. מחקו כל מה שנראה לכם מטופש או זניח. אם ברור לך ש"ללכת לטייל עם הכלב" אינו הולך לתפוס את אחד מעשרת המקומות הראשונים, מחק אותו. יחד עם זאת, אפשר ש"לטפל בכלב" כן יהיה חשוב עבורך, השאר אותו. 6) כעת, כשהמטרה עומדת לנגד עיניך, קרא שוב את הרשימה. מחק כל סעיף המתנגש עם מטרתך. אם ייעודך הוא "אינו חבר של כולם", מוטב שתמחק את "שלח לאורי פצצת סרחון". אם עדיין לא גילית את ייעודך, לא נורא. עבור לסעיף 7. 7) סווג כל רצון על פי אחד משלוש ההגדרות הבאות: א) דברים שמאוד מאוד חשובים עבורך. ב) דברים שמאוד חשובים בעיניך. ג) דברים שפשוט חשובים לך. אם הרצון שלך אינו חזק מספיק להגדרה ג´, מחק אותו מהרשימה. 8) על דף חלק, העתק כל מילה מופיעה בקטגוריה א´. אם יש יותר מעשר, הפסק. אם לא הגעת לעשר, התחל לרשום את כל המילים בקטגוריה ב´. אם הגעת ליותר מעשר מילים בא´ וב´ גם יחד, הפסק. אם אין עשרה פריטים, או שתתחיל מחדש, כיוון שקרוב לוודאי שרשימתך אינה כוללת את כל מה שאתה רוצה, או שתמצא הגדרה חדשה, כיוון שסימנת פחות מידי א´ וב´. 9) תוך כדי התבוננות ברשימת הא´ והב´, בחר את הפריט היחיד ברשימה שאתה הכי רוצה. רשום אותו על דף שלישי. מחק אותו מרשימת הא´-ב´ שלך. מבין הפריטים שנותרו, רשום את הפריט שהכי חשוב עבורך. רשום אותו על הדף השלישי. מחק אותו מרשימת הא´ וב´. חזור על הפעולה עוד שמונה פעמים. הפסק. 10) כעת אמורים להיות לך עשרה פריטים רשומים על גבי פיסת הנייר השלישית. הבט ברשימה. האם יש פריט כלשהו הנמצא בסתירה מוחלטת לפריט אחר? (לדוגמה: אני רוצה לשמור על נישואי ולידו אני רוצה להתגרש). אם כן, מחק את הפריט הנמוך יותר מבין שניהם. הכנס פריט נוסף במקומו מתוך רשימת הא´-ב´ שלך. העתק את הרשימה מחדש על גבי פיסת נייר חלקה. מספר אותם לפי הסדר מ- 1 עד 10. הנה רשימתך מוכנה. זה מה שאתה רוצה. מה עם יתר הפריטים בב´ וג´? זה לא הזמן להתמקד בהם. הבט ברשימת העשירייה הפותחת. דמיין לעצמך שאתה נהנה מכל אחד ואחד מהם. כיצד תרגיש אז? מה תחשוב? אילו חוויות תחווה כשהפריטים האלה יהיו שלך? ורק שלך? במלואם? ניתן להתחיל לחוות אותם כבר עכשיו.

למעלה