כללים ל- PASSIVE [-אנגלית]

guyyy

New member
כללים ל- PASSIVE [-אנגלית]

יש?? הכוונה לכללים איך עושים משפטים כמו המשפט הבא: the book was read by Jon english או משהו כזה..

Ez sLeeP

New member
Passive

A Passive is A tense (or is it?) which describes an action that have been done on someone/object. Like the Perfect tense, the Passive can also be demonstrated on verious tenses: This Book is read. (Present Simple) This book is being read. (Presennt Progressive) This book was read. (Past Progressive) This book was being read. (Past Progressive) This book has been read. (Present Perfect) This book had been read. (Past Perfect) Body + (Have) + Be + (Being) + V3

guyyy

New member
לא חשוב הבנתי ../images/Emo13.gif

איך אני הופך פועל ל- V3

Ez sLeeP

New member
ובכן,

זה דבר בסיסי, כמו לוח הכפל.. יש לך 4 צורות פועל: V1 - צורת ה-Gerand - הפועל בהווה. V2 - צורת הפועל בעבר. V3 - צורת הפועל ב'פרפקט'. V4 - צורת ה-Infinitive - (כלומר V1+ING). יש מצב שהתבלבלתי בשמות.. בכל אופן יש את הפעלים הרגילים (THE REGULAR VERBS) - שכדי להפוך אותם מ-V1 ל-V2/V3, יש להוסיף ed בלבד; ויש את הפעלים הלא-רגילים (THE IRREGULAR VERBS) והם ה'מסובכים'. זה עניין של תרגול וזיכרון. בספרי הלימוד הרגילים בד"כ יש טבלת פעלים בסוף, אז חפש אותה. ואם יש שאלות על פעלים ספיצפיים תשאל. כמה דוגמאות: forget - forgot - forgot/forgotten - forgetting (יש עיצורים מסוימים שבהוספת ה-ing, יש להכפיל את העיצור האחרון.. נראה לי שזה t.. ואני לא זוכר את השאר..) cut - cut - cut - cutting (זה דוגמא לפועל לא-רגיל, שהוא אינו משתנה לארוך הנטייה, מלבד ב-V4; כמוהו גם Put, ו-Shut). write - wrote - written - writing (אם הפועל מסתיים ב-e, ה-e תישמט בצורת ה-V4). ופועל רגיל לדוגמא: call - called - called - calling. שאלות? - שאל! נדב.

AndreaCorr ©

New member
שנייה אחת

This Book is read​
זה משפט תקני באנגלית

Ez sLeeP

New member
הממ..

*רגעי מבוכה*.. כעיקרון הדוגמא לא נכונה, אבל המבנה נכון.. אני חושב.. למעשה, קריאת ספר אינה פעולה קצרה, אלא ממושכת - ועל-כן, יש לאמר This book is being read. לעומת-זאת, נשמע הגיוני, וניתן לומר - This book is written. מסקנה - הדוגמא לא נכונה, אך המבנה נכון.

AndreaCorr ©

New member
אממ..

קצת לא מסתדר לי המשפט "the book is written". אם כבר... זה גם צריך להיות "the book is being written". לא
אם זה היה עבר, אז זה היה "the book was written". אבל אני לא רוצה לחלוק עלייך בלי לדעת בוודאות... מישהו מוכן לשמש צד שלישי ולאמת את העניין

קמי ולו

New member
Explanation

ישנם 3 צורות סביל: הווה שמדובר על פעולה שמתבצעת ברגעים אלו והנוסחה היא: Subject+Am/Is/Are+BEING+v3 לדוגמא: The story is being written - הסיפור נכתב עכשיו |הווה| - ההבדל בין ההווה הזה לראשון הוא שכאן מדובר על הווה במשמעות של בד"כ, לפעמים (לדוגמא: הספר נקרא כל יום) והנוסחה היא: Subjevt+Am\Is\Are+V3 לדוגמא: The book is read everyday צורת העתיד, שהיא הפשוטה ביותר: משפט לדוגמא: המכונית תיגנב והנוסחה: Subject+Will+BE+V3 The car will be stolen מקווה שעזרתי...

ומעניין מה עם העבר?

ולא נראה לי ש-2 היא צורה נכונה. הנה כל הפאסיב שיש: *עבר רגיל: SUBJECT+WAS/WERE+V3. דוגמא: THE BOOK WAS WRITTEN YESTERDAY *עבר ממושך(פרוגרסיבי): SUBLECT+WAS/WERE+BEING+V3. דוגמא: THE BOOK WAS BEING WRITTEN FROM 14:00 TO 16:00 *עבר מושלם(פרפקט): SUBJECT+HAD BEEN+V3. דוגמא: THE BOOK HAD BEEN WRITTEN TEN TIMES. *הווה רגיל: SUBJECT+IS/AM/ARE+V3. דוגמא: THE BOOK IS WRITTEN IN ISRAEL *הוה פרוגרסיבי: SUBJECT+WAS/WERE+BEING+V3. דוגמא: THE BOOK IS BEING WRITTEN FOR 3 HOURS BY NOW. *הווה מושלם: SUBJECT+HAS/HAVE+BEEN+V3. דוגמא: THE BOOK HAS ALREADY BEEN WRITTEN. *עתיד: SUBLECT+WILL BE+V3. דוגמא: THE BOOK WILL BE WRITTEN TOMMOROW. *עתיד-עבר: SUBJECT+WOULD BE+V3. דוגמא: THE BOOK WOULD BE WRITTEN BY TOMMOROW MORNING. *יש גם עם מודולים, אבל זה לא משנה כרגע. עכשיו מה ההבדל בין כולם? ככה: עתיד: רגיל- פעולה שתיעשה כולה בעתיד. עבר- פעולה שהחלה כבר ותסתיים בעתיד. הווה: רגיל- פעולה שנעשית בקוי זמן כלליים עכשויים שנקבעים על ידך(היום, בשעה זאת וכו'). פרוגרסיבי- פעולה שנעשית כרגע ואורכת זמן כך שהיא החלה בעבר ו/או תמשיך להעשות בעתיד. מושלם- פעולה שהחלה בעבר ושמדובר עליה בזמן הווה. עבר: רגיל- פעולה שהחלה ונסתיימה בעבר. פרוגרסיבי- פעולה שאורכת זמן שהחלה ונסתיימה בעבר(למעשה ההבדל בין זה לרגיל הוא כמו ההבדל בין: "אכלתי בננה" ו"אכלתי בננה במשך שעתיים"). מושלם- פעולה שהחלה והסתיימה בעבר ומדובר עליה בהווה. כמובן שההסברים שלי לא משהו, אבל גם ההבדלים בין פרפקט לרגיל הם דקים מאוד וברוב המקירים ניתן להשתמש בשניהם לאותה משמעות.

למעלה