כלכלנים, יש לי שאלה :)

nofi1456

New member
כלכלנים, יש לי שאלה :)

היי, מקווה שתוכלו לעזור לי.
אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר 2015 כלכלה וחשבונאות (עדיין לא החלטתי איפה) ואני יודעת שאחרי סיום התואר כדי לצאת לשוק העבודה עם איזשהו נסיון בעבודה כלשהי שלא צריך נסיון כדי להתקבל אליה..
מכיוון שיש לי עוד 10 חודשים עד תחילת הלימודים, חשבתי להתחיל כבר עכשיו.
מה אתם אומרים על עבודה בבנק? עבודה של בנקאית טלפונית (בין היתר עם אופי מכירתי) או פקידה באשנב כל...העבודות האלה מוסיפות לי משהו? מעסיק שירצה להעסיק אותי בעתיד יתרשם לטובה אם יראה שיש לי נסיון מועט בעבודה בבנק?

ובכל מקרה - על איזה עבודות כאלה (שתורמות לצבירת הנסיון) אתם ממליצים?

אשמח לקבל כל תגובה! תודה :)

FineSilverMan

New member
אם את הולכת ללמוד חשבונאות

לא ממש חשוב ניסיון תעסוקתי. העיקר לעבור את הסטאג' בהצלחה.
&nbsp
אם את לא הולכת לעבוד במהלך התואר, הניסיון התעסוקתי שלוש-ארבע שנים לאחר מכן לא יהיה רלוונטי יותר מדי...
&nbsp
בגדול זה די כאב ראש, גם טלר פרונטלי וגם מוקד טלפוני. ניסיון רב זה לא יקנה לך, אבל כן סעיף הכרחי עבור משרות בהמשך. כלומר יש משרות שדורשות שנה-שנתיים ניסיון בבנק בתפקיד ראשוני.

nofi1456

New member
תודה על התשובה! יש לי כמה שאלות

המטרה היא כרגע כן לעבוד במהלך התואר...כמובן שאם אני אראה שזה מעמיס עליי ברמה שזה יפגע בהצלחה שלי בלימודים אז אני אפסיק, אבל בעיקרון אני כן רוצה לעבוד תוך כדי.
בכל מקרה -
1.מה עדיף לדעתך מבין השניים..טלר פרונטלי או מוקד טלפוני?
(אגב..למה "כאב ראש"? אתה מתכוון בגלל הלקוחות? בגלל אופי מכירתי? בגלל סיבה אחרת?)
2. איזו עבודה כדאי לי לחפש עכשיו לדעתך? אני רוצה משהו שבאמת ירשים מעסיקים בעתיד....כי כאלה עם תואר בכלכלה/חשבונאות/שניהם יש מליון...אני רוצה לבוא עם איזשהו יתרון ואם אפשר להתחיל מוקדם אז למה לא.
אני יודעת שעבודות "ראשוניות" שכאלה לא נותנות ניסיון מעשי רב אבל מעניין אותי מה יביא את המעסיק לקרוא את קורות החיים שלי ולהגיד "או! את זאת אני רוצה!".

FineSilverMan

New member
המממ

אני חושב שלהיות במוקד טלפוני נוח יותר, כי יש כמה מוקדנים ואז ניתן לקחת הפסקות פה ושם בצורה קלה יותר... כמובן שהבוס לוחץ על כמה שיותר שיחות...
יש תפקידים/משרות עם בונוסים, למשל עבור משכנתאות ואז אפשר להגיע להכנסה נאה יותר.
&nbsp
יש בנקאות כללית לציבור הרחב ויש בנקאות אישית למיוחסים... אם את מצליחה להגיע למשרה ב-Ubank וכדומה, זה מרשים יותר.
&nbsp
אני לא בטוח עד כמה זה מרשים, אבל תשקלי להתנדב בעמותת פעמונים, למשל.

nofi1456

New member
אבל בנקאות אישית זה אפשרי רק כשיש תואר, לא?

היה לי היום ראיון עבודה למוקד טלפוני של בנק הפועלים... כשמעסיקים בעתיד יראו שהיה לי נסיון בזה, זה משחק לטובה או שלא רלוונטי?
זה כמובן להתעסק עם עובר ושוב, משכנתאות ,הלוואות ,השקעות וכל שאר הפעולות בעוד שטלרית פרונטלית זה להתעסק רק עם העובר ושב..
מה נראה לך?
ו..למה דווקא Ubank?

FineSilverMan

New member
לא ממש

אני חושב שלא חותמים על משכנתא דרך הטלפון...
רק מבררים מידע. אבל אני לא בטוח בכך.
&nbsp
אני מאמין שזה הדרכה של יומיים, בערך. כלומר לא בדיוק ניסיון תעסוקתי מרשים...
&nbsp
בשביל השקעות יש צורך בתעודת הסמכה מטעם הרשות.
&nbsp
לגבי ubank, פשוט התראיינתי אליו לפני כמה חודשים והוא יחסית לא מוכר, כי הוא פונה לפלח אמיד יותר.
אין יותר מדי בנקים קטנים בארץ.

nofi1456

New member
הייתי מתה להדרכה של יומיים..

זה קורס הכשרה של 5 שבועות! :O

ולא נראה לי שאני אאשר משכנתאות..נראה לי זה באמת רק למסור מידע... למרות שאמרו שאני אוכל לבצע פעולות בחשבון של אנשים..
נראה לי שהציגו לי את התפקיד הזה כהרבה יותר זוהר ממה שהוא..

FineSilverMan

New member
זו יכולה להיות נקודה בעייתית

כלומר, אם יתברר לך שהתפקיד גרוע, הם משווקים את זה כאילו הקורס על חשבונם כל עוד את לא עוזבת ואם את עוזבת, את נדרשת לשלם עליו... כלומר מנסים לכבול אותך למשרה הזו. כלומר לא כדאי להכנס מלכתחילה, כנראה...
&nbsp

nofi1456

New member
המראיינת בכוח אדם אמרה שאם אני עוזבת אני לא נקנסת..

ושאין התחייבות.
זה לא קצת יסתור את מה שהיא אמרה אם פתאום אני אצטרך לשלם?

FineSilverMan

New member
לא משנה מה נאמר...

משנה מה כתוב. אם יש חוזה שאת חותמת עליו. שימי לב לאותיות הקטנות.
&nbsp

nofi1456

New member
אין ספק שזה מה שאעשה!

תודה על כל ההסברים, עזרת לי מאוד! ו..סליחה על החפירות

למעלה