כלכלה

FuxPavel

New member
כלכלה

הכלכלה הישראלית פשוט מונעת מאנשים להשקיע. המיסים היחסית גבוהים על שוק ההון ועל הרווחים בעצם מכל דבר, מתוכניות חיסכון ומניות עד לנדל"ן. זה מונע מהאזרח הפשוט להפוך לעשיר, בניגוד לארצות הברית שזה מאוד פשוט בישראל יש כל כך הרבה מכשולים שזה פשוט כמעט בלתי אפשרי. לכן אנחנו רואים שיש כמה משפחות עשירות וזהו, המשפחות העשירות הגיעו עם העושר ואז יכלו לנצל אותו. לדוגמא בארצות הברית אם אתה מוכר נדל"ן ומשקיע את הכסף בנדל"ן חלופי אתה לא משלם מס. כל המיסים שם הרבה יותר נמוכים, אנשים יכולים שם לחיות רק ממניות ונדל"ן בלי בכלל לעבוד. בניגוד לפה שאנשים עובדים יותר ממשרה ומוגדרים מתחת לקו העוני. שם כמעט כלום לא שייך למדינה והכל נמצא בתחרות. כמו שראינו בשנים האחרונות, הורדת המיסים מעלה את ההכנסה מהמיסים. פחות מיסים=יותר משקיעים=יותר מיסים. להתלונן שהרבה חיים מתחת לקו העוני זה פשוט ויפה. הבעיה שכל אחד אמור בתיאוריה להיות אחראי לעתידו שלו ולא להסתמך על המדינה בשביל שתממן לו את החיים. תסתכלו מה קרה לברית המועצות. הכל היה בבעלות הממשלה והכל מומן על ידה ותסתכלו על המצב כיום. אנשים בישראל מסיימים בית ספר, צבא, יוצאים לחיים ללא כל השכלה כלכלית, אפילו לא הבסיסית ביותר, איך אתם מצפים שהם יתנהגו ? בתך שיכנסו לחובות, בטח שיהיו מתחת לקו העוני. לא דרוש הרבה על מנת ללמד את עקרונות הכלכלה החופשית ואיך אפשר לנצלה. אבל במקום לעשות זאת הרבה יותר קל להתלונן על המצב הנוראי ולהגיד שהממשלה אשמה. כיום יש הרבה יותר ילדים מתחת לקו העוני כי הקצבאות קוצצו בהרבה. אין להורים זכות להסתמך על הממשלה על מנת לגדל את ילדיהם, אם הם מביאים ילדים לעולם שיהיו מספיק אחראיים גם לתמוך בהם ולגדלם. אם הם במצב כלכלי קשה, שפשוט יחכו עד שהמצב ישתפר ולא ימשיכו להוליד ילדים, ילדים הם מחוייבות כספית עצומה. מי שלא מסוגל לתמוך כספית בילדיו בזכות עצמו אין לו זכות לגדל ילדים. מה דעתכם ? האם הכלכלה בארץ מעודדת השקעות ? האם דרוש חינוך כלכלי בבתי הספר ? האם אנשים צריכים להסתמך על הממשלה לפרנסה ?

asafz8

New member
או קי..

אמרת המון דברים נכונים. הכלכלה בארץ אכן לא מעודדת השקעות למרות שאני לא מבין בענין הזה אני חושב שהכל צריך להיות תחרותי! חינוך כלכלי בבית הספר מאוד נדרש כיום, לאנשים אין את הידע לפתח חים כלכליים משלהם. הדרך הסוציאליסטית חושבת שהממשלה והמדינה צריכה לדאוג להם- זה בולשיט. כל אדם צריך לדאוג לעצמו, אך בניגוד לקפיטליזם החזירי אני סבור שאדם לא יכול לחיות ברחוב והממשלה טטען שזה בגלל שהוא צריך לדאוג לעצמו. יש מקרים מסויימים שעל הממשלה לעודד אזרח לצאת לשוק העבודה ולתת קצבאות במקרים מיוחדים ולא כפי שקורה היום. אם אדם מקבל כל חודש 4000-3000 שקל על זה שהוא לא עובד, למה שיצא לעבודה? זה מעודד אנשים להשאר בבית.

FuxPavel

New member
תוספות

אם באמת בן אדם איבד את עבודתו ולא מצליח למצוא עבודה חלופית, מקובל עלי שהממשלה תקציב לו סכום של כסף בזמן שהוא עובר הכשרה מחדש במקצוע אחר. המצב כיום הוא לא כמו פעם שמוצאים עבודה עם קביעות ועובדים באותה העבודה עד לפנסיה, כיום השוק הרבה יותר דינאמי ואפשרות כזאת אינה קיימת. נושא הקביעות היא אחת הבעיות הגדולות של הממשלה.

asafz8

New member
כל אדם שלא עובד

מקבל מהמדינה כסף בכל חודש על מנת להתקים כביכול מה שדומה למשכורת מינימום. מקבלים את זה בזמן של חצי שנה. כל האנשים והדגש הוא על כולם שמפסיקים לעבוד ומקבלים את הקצבה מן הסתם יחכו עד שיחלפו ששת החודשים ורק אז יצאו חזרה לשוק העבודה.

תמיר1991

New member
עקונית, אני מזדהה כמעט לחלוטין עם

הכתוב. דעתי היא שכל אדם שיכול להביא ילדים לעולם, צריך לעשות זאת, אבל כפי יכולתו, כדי לא להופכם לנטל עליו ועל החברה. מכל מקום, המדינה צריכה לתמוך בקיצבת ילדים טובה, מלאה ויפה עד 3 ילדים. הילד הרביעי יקבל סכומים נמוכים יחסית, ומעבר לכך? כלום. נאדה. מי שרוצה ילד חמישי, שידע לכלכל אותו. בקשר להשקעות - הכלכלה בארץ לא מעודדת השקעות, מהסיבות שציינת לעיל. בכל אופן, ביבי ניסה לשנות את המצב, ונקווה שאולמרט והשר(ים) הבא(ים) יעודדו את ההשקעות. האם דרוש חינוך כלכלי בבתי הספר? כן. אני לא מדבר על מקצוע לבגרות, אבל בהחלט משהו שמכין את הנערים לחיים העתידיים שמצפים להם. אבל כידוע לך, כשמנסים ללמד ילד מן השורה משהו באמצעים הרגילים, הוא לא נהנה מזה יותר מדי, ככה שיצטרכו למצוא דרכים להעביר זאת לילדים בצורה אופטימלית, אולי עם פעילויות מיוחדות וכו'. ולגבי הסתמכות על הממשלה לפרנסה - לא. אדם שלא עובד מרצונו לא צריך לקבל קצבת אבטלה יותר מ- 3 חודשים. כולנו יודעים שמי שרוצה לעבוד עובד, ומי שלא רוצה לעבוד ורוצה להיות פרזיט, מוזמן להיות כזה, אבל לא בישראל. בברכה, תמיר.

היא לא ממש מעודדת השקעות

דרוש גם חינוך כלכלי לא הם לא צריכים להסתמך ממש על הממשלה.. ודעתי היא שזה ממש טרוף שיש 17 אחוז מע"מ!! חייבים מיד להוריד את זה ל3 אחוז מע"מ בערך...

סוציאליזם במידה. קפיטליזם במידה.

בגדול התחרות החופשית היא דבר מעולה לצרכן אבל אם תהיה לך קבוצה שמצליחה יותר מדי היא תצבור יותר מדי הון ותהפוך למונופול. בגדול התערבות הממשלה בכלכלה היא דבר טוב שעוזר לשמור על הצרכן מצד שני אם תיתן יותר מדיי קיצבאות לא יהיה לך כסף לשאר הדברים ואם תגביל את כולם אז אף אחד לא ירצה להשקיע. אז כלכלה חופשית ?כן כלכלה סוציאלית?כן אבל במידה.

tapr

New member
ומה המצב בארה"ב?

אני תומך בכלכלה ליברלית, אבל המצב בארה"ב הוא קורפורטיזם רצחני ומעודד מונופולים. בארה"ב קשה מאוד לזוג רגיל עם ילדים לחסוך, לצאת לטיול בחו"ל וכו'. יש להם תשלומים עצומים על לימודים להשכלה גבוהה לילדיהם, שלא לדבר על מימונם קודם לכן. פבל, אתה צריך לזכור שלא כולם יכולי להיות עשירים. בסופו של דבר, משחק בבורסה ובנדל"ן לא תורם כ"כ הרבה למשק, וצריך עבודה יצרנית. במידה מסויימת, אולי, הבורסה תורמת לניוד ממון ולקידום התעשיות השונות בארץ. בנוגע לקו העוני, הוא עצמו בעייתי. ההגדרה של קו העוני, היא 50% מהשכר החציוני במשק (השכר שחצי מכוח העבודה מקבל מתחתיו וחצי מעליו). זה אומר, שתמיד, בכל מקרה, יהיו עניים עפ"י הגדרה זו. ההגדרה לא אומרת מי באמת נזקק, וכמובן לא כוללת עבודה שחורה (אני בעד דיווח מלא כמו בארה"ב).. בנוגע לשאלה האחרונה שלך... אין דבר כזה, להסתמך על "הממשלה". מדובר בהסתמכות פרזיטית על החלק העובד בעם. יש כאלה שכחברה החלטנו שזה מוסרי לתת להם להיות פרזיטים, אוכלוסיות שלא יכולות לעבוד. מי שכן? שיעבוד או ירעב.

FuxPavel

New member
אני לא מסכים

בטח שיהיה קשה לזוג לחסוך, כי זאת לא המטרה, המטרה היא להשקיע ולהשתמש בכסף שהרווחת בהשקעה על מנת לצאת לטיול בחו"ל וכו' אכן הלימודים שם עולים הרבה מאוד כסף בניגוד לפה אבל תקח את האנשים הכי עשירים בעולם ותראה שהם הגיעו לשם ללא לימודים. כולם יכולים להיות עשירים אם תהיה להם השכלה כלכלית. מה שאתה קורא לו המשחק בבורסה זאת בעצם ההשקעה בחברות הקטנות ובכך לעזור להן להתפתח ולגדול.

ו29 בנובמבר זוכר עננים עננים

יום חמישי השחור 29 בספטמבר נפילת הבורסה האמריקאית? האזרחים השקיעו כל כך הרבה המניות וניירות ערך עד למצב כזה שהן עברו מעל ומכל עבר את הערך הריאלי שלהן וכשזה עבר יותר מדי את הגבול הבורסה פשוט קרסה. לכן עדיף שלא כולם ישקיע הכל בניירות ערך מניות וכאלה. כלכלה ברמה שמדוברת פה בשירשור הודעות הכי טוב ללמוד מאבא ואמא עם הניסיון שלהם. אין צורך בחינוך כלכלי מה שניקרא. לפחות לדעתי

למעלה