כלכלה ו...

e l i r o n

New member
כלכלה ו...

שלום! אני עומד בפני הרשמה ללימודים באוניברסיטה, והצבתי בפני את האכסיומות הבאות: 1. אני רוצה ללמוד באוניברסיטה העברית (כי אני רוצה לגור בירושלים קצת..) 2. אני רוצה ללמוד כלכלה (כי זה מעניין אותי, וגם יחסית פרקטי. תקנו אותי אם אני טועה) 3. אני רוצה לעסוק בעתיד בשוק ההון. יש לי 2 לבטים, ואשמח אם תחוו דיעה בנוגע אליהם: 1. מהו באמת מעמדה של הפקולטה לכלכלה בירושלים. הבנתי שהדרישות לשנה ב' עלו מאוד והן רצחניות יחסית למוסדות אחרים.. האם השוק מודע לכך? 2. בהתחשב בנתונים שלעיל (כלכלה, י-ם, עבודה בשוק ההון): האם יש משמעות גדולה בתואר הראשון למקצוע שמתווסף לכלכלה? האם רצוי לצרף מנהל עסקים (אף עפ"י שביה"ס למנהל עסקים בירושלים, כפי שהבנתי, אינו מהמובילים בארץ), או שבכלל לתואר ראשון אני יכול להיות יותר 'חופשי' בבחירה שלי (וללכת ללמוד תואר 'השכלתי' שאינו נחשב פרקטי במיוחד לצד הכלכלה, כמו יחב"ל או מדע המדינה)? *ראוי לציין כי אין לי קושי להתקבל לאף אחת מהפקולטות. מתנצל על מבול השאלות, ותודה רבה מראש. אשמח

אהממ...

אין לי מידע שמאד יעזור אבל רק הערה קטנה- "רצחניות יחסית למוסדות אחרים"
כנראה שלא...בבר אילן ידוע לי שהקורסים של שנה א' ידועים באחוזי הנכשלים המאד מאד גובהים שלהם,גם במועדי ב'...קיצר, אני מאמין שברוב אם לא כל המוסדות האוניברסיטאיים בארץ, המצב דומה...

כלכלה

על פי מחקר שערך כתב העת הבריטי ECONOMIC JOURNAL נמצא שהחוג לכלכלה באוניברסיטה העברית ,מדורג במקום הראשון בעולם מבין כלל האוניברסיטאות על פי המדד של מספר פרסומים בעתונות המקצועית ביחס לגודל האוכלוסיה ומספר האוניברסיטאות. אם ברצונך לעסוק בשוק ההון ההשכלה הטובה ביותר נחשבת השילוב של כלכלה וחשבונאות, אחריה כלכלה וניהול. עם זאת, בהחלט ניתן להגיע לתחום גם מכלכלה חד-חוגי או כלכלה וחוג אחר כמו אלה שציינת.

e l i r o n

New member
תודה!

אפשר לקבל (גם אם לא ממכון הדסה) איזושהי התייחסות לביה"ס למנהל עסקים בירושלים? איפה הוא מדורג בארץ, והאם לא שווה להחליפו בפקולטה שיותר מזוהה עם האוניברסיטה העברית (כמו אלו שציינתי בתחומי מדעי החברה)?

בדיוק,זה העניין הרי:

תואר ראשון, כל עוד הוא מאוני',אין חשיבות גבוהה לאיפה שהוא נעשה... וממילא,עד לפני כמה שנים לא הייתה כזו חיה בארץ,מנהל עסקים לתואר I..

e l i r o n

New member
הצלחתם לבלבל אותי

שאלתי מלכתחילה אם כדאי לעשות תואר ראשון במנהל עסקים בירושלים, או שזה כבר לא כזה משנה, היות ומדובר בתואר ראשון. אם התשובה היא לא, אזי אני יכול ללכת וללמוד גם יחב"ל לצד כלכלה. אם התשובה היא כן, אז רציתי לדעת איפה עומד ביה"ס למנה"ס ביחס לבתי ספר אחרים בארץ. בקשר לתואר שני, אני מניח שההשוואה בין המוסדות היא אחרת...

poohpooha

New member
כלכלה בי-ם

1. המחלקה לכלכלה בי-ם היא בין המובילות(אם לא המובילה) בארץ. 2. אם אינך מעוניין להמשיך ללמוד לתואר שני אזי אמנם רצוי, אך לא חובה לבחור במנהל עסקים כחוג שני. בכל מקרה תוכל בלי קושי להשלים קורסים הדרושים ליועץ השקעות וכיו"ב. 3. לימודים בעברית לא קשים יותר משאר האוניברסיטאות. בכל האוניברסיטאות יש כ40-50% נכשלים בכל מועד במבוא למיקרו ומבוא למקרו, אך בסופו של דבר כ-90% עוברים לשנה ב'. אם תשקיע בלימודיך ללא ספק תימנה ביניהם. 4. בהצלחה

למעלה