כלכלה ומנהל עסקים

arik19851

New member
כלכלה ומנהל עסקים

לאחר התלבטות קשה החלטתי על לימודי כלכלה מושך אותי במיוחד אנליסט בשוק ההון או יועץ השקעות אני חושב על לימודי מינהל עסקים+כלכלה באוניברסיטת חיפה מה הוא הביקוש בשוק לבוגרי התואר?

קשה לנבא ביקוש

השילוב הזה הוא שילוב נפוץ אך קשה לומר דברים בודאות כי כשאתה נכנס ללימודים אתה לא יודע מה יקרה בשוק בעוד 3 שנים המקצועות שאתה שואף אליהם פרחו מאד בשנים האחרונות יחד עם הפריחה הכללית בתחום ההשקעות והצמיחה שקרתה בישראל ובעולם ב3-4 שנים האחרונות יחד עם זה, אנו יודעים שכיום יש האטה ואני משערת שהיא משפיעה גם כן על ארגונים העוסקים בהשקעות לכן קשה לנבא באופן מדוייק באופן כללי אפשר לומר שהביקוש לבוגרי כלכלה ומנע"ס תמיד היה קיים וכנראה ימשיך להתקיים השאלה היא באילו עוצמות. מאידך יש גם הרבה בוגרים וישנה תחרות על משרות בתחום זה. תוכל לבדוק זאת בקלות אם תיכנס לאתרי דרושים ותבדוק כמה מודעות דרושים יש בתחומים אלו אם תהיה גמיש מבחינת אפשרויות התעסוקה שלך לעבוד גם כאנליסט במערכת הבנקאית או בתחומים כלכליים אחרים סביר להניח כי תוכל לעשות שימוש בתואר בעתיד בצורה טובה אפרת נצר וייס

arik19851

New member
אני רוצה לחדד את השאלה,חשבונאות או מנהל עסקים

תודה רבה על התשובה המפורטת יש לי בחירה בין חשבונאות-כלכלה לכלכלה-מנהל עסקים,הבנתי שחשבונאות נחשב תחום יותר מבוקש ויוקרתי בשוק,לפי הבנתי העיסוק העיקרי במיקצוע זה הוא הכנת דוח/,תקציב ועיקר הידע הנידרש הוא ידע טכני בהכנת דוחות,וזה אותי לפחות פחות מושך. כלכלה נישמעת לי יותר מענינת,הבעיה שהסבירו לי שתהליך העבודה הוא כזה-רואה החשבון מכין דוח ואז הכלכלנים מנתחים אותו. אם כך אז גם כלכלן עוסק רק בדוחות פשוט תפקידו יותר נחות מזה של רואה החשבון איפה נמצאת האמת? האם כלכלה היא תחום ניפרד מראיית חשבון או שהיא פשוט מיקצוע יותר נחות מימנו?

כלכלה חשבונאות ומנע"ס

הי שוב שלושת התחומים מאד קרובים ולא לחינם הם נלמדים בצמדים כלכלן אינו נחות מרו"ח ויש הרבה דברים שלשניהם יש כישורים לעשות בעיקר בכל מה שקשור בניתוח של דו"חות רו"ח עוסק הרבה בחלק המיסויי ובתכנון המס ובביקורת של חברות רואה החשבון אחראי על הניהול הפיננסי הכולל בארגונים וחברות פרטיות וציבוריות. הוא מכין את הדו"חות הכספיים של החברות ומפקח על יישומם. כמו כן, רואה החשבון מופקד על תזרים המזומנים, ההוצאות וההכנסות בחברה ובחירת מקורות המימון. עליו להיות בקיא בכל חוקי החשבונאות, להיות בעל יכולת מחשבה אנליטית ויצירתיות מחשבתית ולהכיר את חוקי המס. כלכלנים עוסקים במחקר ובניתוח של תהליכים כלכליים במשק, בייעוץ להשקעות, בבניית תכניות עסקיות ובעריכת דו"חות פיננסיים. כלכלנים מתמודדים עם סוגיות כלכליות ברמת הפרט והחברה, הגורמים המשפיעים על התנהלות מערכות כלכליות מסוגים שונים ובנסיבות שונות, דרכי התמודדות עם בעיות כאינפלציה, אבטלה, מיתון, סוגיות כשערי חליפין, מדיניות מחירים, סחר בינלאומי וסטטיסטיקה. כלכלן יכול לעסוק במגוון של תחומים כשהוא נותן זוית פיננסית לארגונים שבהם הוא עובד אך הוא לא יכול לייצג את הארגון מול המדינה בכל הקשור במיסים - ולשם כך נדרש רישוי מיוחד של רו"ח ניתוח דו"חות הוא כלי שמשרת אנשים שעוסקים במקצועות פיננסיים וגם כלכלנים עוסקים בכך רבות אז זה לא מה שמבדיל בין המקצועות אני מציעה שתחשוב על מה היית רוצה לעשות עם התואר אחר כך ולא תתרכז רק בשמות של המסלולים האם היית רוצה לעסוק בהיבטים של מיסוי ודו"חות כלכליים? שאתה מעוניין בכיוונים שהם יותר אנליטיים כלכליים עסקיים כמו השקעות בשוק ההון? מעניין אותך להשתלב בניהול עסקי? נסה לדמיין יום בחייך בעתידיים ולראות מה יש שם אפרת נצר וייס

למעלה