כלכלה וביטוח של שילוני, למישהו יש חומר?

idan7a

New member
כלכלה וביטוח של שילוני, למישהו יש חומר?

שלום לכולם, אשמח לקבל כל חומר (הרצאות ומבחנים) בקורס הזה.. המייל שלי: [email protected] תודה רבה ובהצלחה לכולם!!!

יש לי חומר כתוב ואין לי סורק

זה רק שיעורים מהכיתה בעיקרון . עם מבחנים ותרגול יש לי בעיה רצינית , חוץ מהמבחן שנמצא באגודה והשאלות לתרגול שנמצאות באתר הקורס, אין לי כלום ... כך שאם אתה מצליח להשיג משהו , אשמח אם תעביר לי גם. תודה .

idan7a

New member
אני יכול לפגוש אותך היום כדי לצלם?

אין לי בעיה להגיע לאוני' או לכל מקום שתגידי.. לגבי מבחנים אני אבדוק מאיפה אפשר להשיג עוד חומרים..

realistic1

New member
שאלה קטנה...

לגבי החומר...צילמתי כבר פשוט יש מן הפסקה בין ה30.3 ל4.5...זה הגיוני (בגלל פסח או שהוא פשוט לא הגיע לשיעור)?או שחסר לי כמה שיעורים?אם חסר ויש אפשרות שגם אני אצלם ממך אני ממש אשמח... תודה ובהצלחה

גם אצלי זה ככה

בהצלחה גם לך . וחב'רה- תשתפו במידע ותרגילים על הקורס הזה , כי (לי בכל אופן ) אין כלום חוץ השיעורים בכיתה והתרגילים שהוא פרסם באתר. תודה !!

תותחנים

New member
ממה שהבנתי זה מה שהיה שנה שעברה

חלק פתוח של גרפים (52 נקודות, 8 שאלות) נתן 8 מצבים של גרף "המצב הטבעי" יעני עק' ביקוש ביטוח שלך והיצע ביטוח של חברת הביטוח ובכל גרף הזיז משהו. פעם אתה נהיה עשיר או עני, פעם המחיר של ביטוח עצמי עולה/יורד, סובסידות מהממשלה וכו' חלק ב היה 12-13 שאלות אמריקאיות יחסית קלות סה"כ מבחן סביר.

תותחנים

New member
נסיון לתת תשובות לכמה מהמצבים

מצב 1- אם יש פתאום עלות קבועה של דמי חוזה אז לא ניתן לדעת בוודאות אם תעדיף ביטוח או לא. תלוי אם עק' האדישות עוברת מימין או משמאל ל-E מצב 2- אם אתה נהיה יותר עשיר\עני (בלי קשר לדמי חוזה) אז גם כן לא ניתן לדעת בוודאות מה יקרה, צריך לעשות מדד שנאת סיכון ואז לגזור אותו עוד פעם. 3- אם מחיר הביטוח עולה אז נרצה פחות ביטוח. אלא אם כן יש איזור גיפן (לא הייתי בשיעור, מה הוא בדיוק דיבר על זה?? זה אפשרי הגיפן??) 4- סובסידיות ומיסים על ביטוח זה לדעתי כמו עליה\ירידה במחיר הביטוח. 5- מיסים באופן כללי זה כמו ירידה בהכנסה (אתה נהיה יותר עני ואז חוזרים למצב בסעיף 2). אשמח לשמוע את דעתכם ואם למישהו יש עוד מצבים שונים אז שיעלה פה.

a z o r a

New member
תגובה למצבים

לגבי מצב 2- צריך להבדיל בין עליה / ירידה ברכוש הוודאי או הלא וודאי. עליה ברכוש הוודאי נק' E תזוז ימינה ולמעלה ואז כמו שהזכרת, -=> מדד שנאת סיכון -=> גזירה שניה -=> R'>0, יותר שונא סיכון וחלקיות הביטוח תעלה. - עלייה ברכוש הלא וודאי, נק' E תזוז ימינה בלבד,אם חלה ירידה בשנאת הסיכון או ללא שינוי, ברור לנו שחלקיות הביטוח תרד. אך במידה וחלה עליה בשנאת הסיכון לא ידוע אם חלקיות הביטוח תעלה או תרד. (ישנן השפעות מנוגדות). לדעתי מיסים זה כמו ירידה בהכנסה וסובסידיות כמו ירידה במחיר הביטוח (ההשפעות שונות במיוחד בביטוח עצמי + ביטוח חיצוני), אבל אני לא 100% בטוח.

תותחנים

New member
איזה השפעות מנוגדות יש?

תסביר בבקשה את העניין אם אנחנו זזים רק ימינה. למה זה לא תלוי רק בנגזרת של מדד שנאת סיכון?

a z o r a

New member
הוכחה

ניסיתי להוכיח בצורה גרפית מקווה שיהיה יותר מובן משם

תותחנים

New member
תודה רבה אבל שאלה על הציור

את נקודה H' הבנתי ששמת 45 מעלות מהנקודה המקורית H. למה אבל אם מדד שנאת הסיכון לא משתנה אז קו ב' מגיע שמאלה מנקודה H'? ובכלל איך אפשר לדעת מה היתה הזווית של מדד שנאת הסיכון במצב ההתחלתי? בין מה למה מעבירים קו? תודה מראש

a z o r a

New member
תשובה

את H' לא! שמתי 45 מעלות מ-H. H משקף את כמות הביטוח שהצרכן רוצה לקנות, יחס הביטוח: EH/EG ולכן H', במידה ויחס הביטוח נשאר ללא שינוי יוצרת -=> EH'/EG' = EH/EG נק' H משקפת את נק' החוזה, בעצם "כמה ביטוח" ירצה הצרכן לקנות ומכאן כמה החזר יקבל על הרכוש במידה ויינזק. ולשאלתך השניה: הזווית ההתחלתית של מדד הסיכון שווה ל-45 מעלות.

תותחנים

New member
עכשיו הבנתי, תודה רבה!!

בשאלה מספר 1 לדוגמא של שילוני: "לחברת ביטוח שכל צרכניה זהים ורוכשים בטוח חסר, יש תוחלת רווח חיובית- היתכן?" מה התשובה?

a z o r a

New member
ניסיון לתשובה

או.קיי... שלחתי אותי לשאלה שאני לא בטוח שעניתי נכון, אבל לא מצאתי הסבר יותר טוב -=> קובץ מצורף כד"א אני דיי מעוניין לשבת עם אנשים מחר כי גם אני לא ממש הבנתי הכל, אם בא לך, פנה אלי לאי-מייל: [email protected]

תגובה לגרף

הגרף שלך מובן מאד, אבל האם השינוי ב R, קרי במדד שנאת סיכון , בא לידי ביטוי בזווית בלבד? כלומר אם נקודות ההשקה של עקומות האדישות יושבות על אותו קו 45 מעלות אז פרוש הדבר שאין שינוי ברמת שנאת הסיכון?

a z o r a

New member
תשובה

לדעתי כן, אבל אי שינוי ברמת שנאת הסיכון לא בהכרח אומר שיחס הביטוח ישאר אותו דבר (נק' המוצא שונה)

מישהו יכול להסביר את העניין של שו"מ מפריד ?

מתי כן יהיה ומתי לא ? זה ממש חשוב ... תודה .

תגובה למצבים - המשך

עליה ברכוש הלא וודאי: למה ברור כי חלקיות הביטוח תרד? נקודה E תזוז ימינה, ממנה יצא קו תקציב מקביל לקו הקודם, ועכשיו חלקיות הביטוח תלויה בפונקצית התועלת.נניח שהקו המחבר בין שתי נקודות ההשקה (עם עליה ובלי עליה ברכוש) הוא של 45 מעלות אזי הכיסוי אמור לגדול, לא?

a z o r a

New member
ניסוח לא נכון שלי - הסבר

טעיתי בניסוח, התכוונתי ההיפך לגמרי, אם תסתכלי בגרף בקובץ המצורף, רשמתי שם כמו שצריך כוונתי הייתה: עלייה ברכוש הלא וודאי, נק' E תזוז ימינה בלבד,אם חלה "עלייה"!! בשנאת הסיכון או ללא שינוי, ברור לנו שחלקיות הביטוח "תעלה"!!. אך במידה וחלה "ירידה"!! בשנאת הסיכון לא ידוע אם חלקיות הביטוח תעלה או תרד. (ישנן השפעות מנוגדות).

למעלה