כלכלה דו חוגי

• פותח הנושא Xuver
  • פורסם בתאריך

Xuver

New member
כלכלה דו חוגי

שלום לכולם
אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב כלכלה במסלול דו חוגי, באחת האוניברסיטאות, כנראה חיפה.
בהתחלה תכננתי לשלב עם פסיכולוגיה, אבל אחרי כמה פידבקים שהמסלול קשה מאוד(בגלל הלחץ לקבלה לתואר שני) הרגשתי שעדיף לי לוותר על הרעיון.

רציתי לשאול, בהתחשב בזה שאני מכוון לעבוד ככלכלן, ואולי בעתיד ללמוד מנהל עסקים וליזום\לעבוד בחברה פרטית
איזה שילובים מוצלחים קיימים?
אני לא מבין כל כך בזה, אבל יש לי תחושה שכלכלה וסוציולוגיה יהיה יותר מעשי לתחום. אני צודק?

תודה לעונים! :)

גרי רשף

New member
הרושם שלי הוא..

..שהתואר האקדמאי מהווה הצהרת כוונות לאן אתה שואף, וגם מוכיח שיש לך יכולות מסויימות - עובדה שסיימת תואר ראשון.

לדעתי, מבחינה מעשית אין ערך רב ללימודים למי שיוצא החוצה ולא נשאר באקדמיה, ואת כל מה שצריך לדעת תלמד תוך כדי או תוכל ללמוד לבד.

כלכלה וסוציולוגיה הם שני מקצועות שונים לחלוטין, למרות ששניהם תחת קורת הגג של "מדעי החברה".

galgal21

New member
מדוע אין ערך רב ללימודים באוניברסיטה?

האם במקומות עבודה לא מעדיפים באופן בולט בוגרי אוניברסיטאות על כל היתר?

מניסיון אישי...

מה יתן לך השילוב של כלכלה וסוציולוגיה?

אם אתה מחפש משהו מעשי, כלכלה זה לא התחום, בטח שלא באונ' חיפה...אני כרגע בשנה ב' באונ' חיפה, לומדת כלכלה ומנהל עסקים - ואני מבטיחה לך שהתואר הזה לא נתן לי כלום, אולי קורס אחד או שניים היו מעשיים. גם בחברת השמה- אמרו לי אותו דבר, שהקשר בין התואר לבין המציאות הוא מקרי לחלוטין...רוב העבודות שמוצעות לכלכלן היום- מהנדסי תעשיה וניהול- עדיפים עליו. שאר העבודות - מתאימות גם למי שעשה תואר במדעי הדשא.

אם אתה בכל זאת מתעקש על כלכלה, אולי בבינתחומי המרצים קצת יותר מעודכנים ואולי ככה גם התכנים...זה דורש בדיקה.
אה, יש גם כלכלה-חשבונאות...אבל אתה צריך לרצות את זה ולתעניין בזה.

Xuver

New member
אני כבר יודע שזה מנותק מהמציאות,

אני לומד כלכלה בשביל הידע ובשביל שיהיה לי משהו ביד, כמו שגרי אמר הצהרת כוונות

בעתיד אני ארצה כנראה לעבוד בבנק, להתעסק בשוק ההון ואולי ליזום עסקים או לנהל, ואני ממש לא מסתמך על התואר הזה

אם אני לא אעשה תואר ראשון המשפחה לא כל כך תתמוך בי בתקופה הזאת ואני צריך את זה.
אני חושב לשלב סוציולוגיה כי אפשר גם ללמוד איך חברה פועלת בטווח הקטן ועל תרבויות מגוונות מה שיכול להיות רלוונטי בישראל, חוץ מזה זה מעניין אותי
אני מקווה בכל זאת שדו חוגי כלכלה יספיק לי למצוא איזושהיא עבודה שלפחות קרובה בתחום לנסיון

למעלה