כלכלה בטכניון

odedra10

New member
כלכלה בטכניון

בטכניון קיימים שני מסלולים של כלכלה וניהול, אחד תלת שנתי ואחד ארבע שנתי, מה ההבדלים המרכזיים ביניהם, מה היתרונות של הארבע שנתי, ואיזה דלתות נוספות הוא פותח ?

כלכלה

המסלול הארבע שנתי כולל כמובן יותר קורסים, אבל איני רואה סיבה להעדיף אותו על פני המסלול התלת שנתי הנהוג בכל שאר המוסדות, בודאי אם הכוונה היא להיות כלכלן ואף להמשיך לתואר שני בכלכלה.

odedra10

New member
כלכלה

אני מתלבט נורא... הייתי סגור באונ' חיפה למסלול כלכלה חשבונאות, אבל לא הצלחתי למצוא סיבות מספקות להישא, בפורומים של האונ' עצמה הבוגרים ממליצים על אוניברסטאות אחרות . אני מחפש מסלול שיוכל לתת לי את המיטב לעתיד, בשביל להתחיל ללמוד באוק' הקרוב - מבחינה כלכלית ומבחינת זמן, אני יצטרך לעשות זאת באזור חיפה . מהו המסלול העדיף מבחינתי כאשר המטרה היא למצוא עבודה אחרי התואר הראשון ? או שאולי עדיף לי לחכות שנה וללמוד את אותו המסלול בת"א או בעברית . אשמח לתשובה בהקדם מכיוון שזמן ההרשמה הולך ואוזל .

poochpoocha

New member
דירוג

אם המטרה שלך היא למצוא עבודה ולקבל שכר הגבוה ביותר, ואתה "סגור" על מקצועות של כלכלה אזי הדירוג הוא ברור: 1. לחכות שנה וללכת לת"א כלכלה-חשבונאות (במידה ומתקבל) 2. לחכות שנה וללכת לעברית כלכלה-חשבונאות. 3. השנה לטכניון כלכלה 4. חיפה (אם כי לא בטוח שזה הכי מומלץ). אני חושב שמחינת הקרטריונים שציינת זהו הדירוג המקובל ביותר. בהצלחה.

כלכלה

איני רואה סיבה להמתין שנה. תוכל לבחור במסלול התלת שנתי בטכניון שאינו מוסד "נטול מוניטין" כידוע לך. אם מסיבה כלשהי תעדיף ללמוד במקום אחר, עדיין עדיף להתחיל בטכניון, ולאחר שנה לעבור למוסד המועדף עליך. קורסים שנלמדו בטכניון יזכו בקרדיט במוסד אחר. אם אתה רואה עצמך ממשיך לתואר שני, הרי שאפשרי גם השילוב של תואר ראשון במוסד אחד, ותואר שני באחר.

poochpoocha

New member
כי זה מה שכתוב במכתביו הרבים.

הוא רצה ללמוד בחיפה חשבונאות, אבל מסןפק לגבי רמת האוניברסיטה...

odedra10

New member
נכון בערך...

המטרה היא להתחיל לעבוד אחרי התואר הראשון ... התחום העיקרי שמעניין אותי הוא כלכלה ולפי מה שהבנתי האופציה של כלכלה-חשבונאות פותחת יותר דלתות מכלכלה-מנהל עסקים, לפחות אחרי התואר הראשון מכיוון שזה מעניק גם מקצוע. בעתיד אני מקווה יותר להתעסק בכל מה שקשור להשקעות ולבורסה, אולי גם למערכת הבנקאית, ולא בראיית חשבון עצמה . ככה שנשארתי עם השאלה של מה עדיף את ה"איכות" של התואר מהטכניון, או את ה"מגוון" של התואר מאוניברסיטת חיפה . שאר האופציות לא פרקטיות מכיוון שאני מעדיף להתחיל השנה וכלכלית אזור חיפה עדיף לי .

למעלה