כלכלה או מתמתיקה

כלכלה או מתמתיקה

אני מאוד ריאלית ונימשכת רק לתחומים ריאליים חשבתי ללמד מתמתיקה אבל אומרים לי שזה לא פרקטי אז התחלתי לחשוב על כלכלה אבל אני לא יודעת מה אפשר לעשות אם תואר ראשון בכלכלה ? משהו כאן יוכל להסביר לי מה האפשריות ומה יותר פרקטי לעשות ומה עושה כלכלן ? תודה למי שיעזור

כלכלה

תורת הכלכלה עוסקת בחקר ובניסוח תיאוריות של ניצול יעיל של המשאבים העומדים לרשות האדם, בודקת איזה משטרים כלכליים מביאים ליעילות מירבית וחוקרת את הגורמים השונים המשפיעים על המערכת הכלכלית. אף שעניינה של תורת הכלכלה הינה חקר המערכות הכלכליות, התנהגותן הכלכלית, והתווית תוכניות להתנהגות זו, הרי תוכניות אלה מושפעות לא אחת מגורמים שאינם כלכליים טהורים כמו גורמים חברתיים, לאומיים, מדיניים וכיו"ב. בין הארגונים המעסיקים כלכלנים ניתן למנות: הסקטור הציבורי - משרדי ממשלה שעיקר עיסוקם בבעיות כלכליות כמו משרד האוצר, משרד המסחר והתעשיה, אגף התקציבים באוצר, בנק ישראל, מחלקות כלכליות במשרדי ממשלה שונים, ברשויות ציבוריות, בחברות ממשלתיות ועוד. הסקטור הפרטי - חברות כלכליות ומסחריות, חברות חקלאיות, מפעלי תעשיה, חברות תחבורה, ביטוח, חברות העוסקות בייעוץ כלכלי, חברות העוסקות בייעוץ השקעות, בנקים ועוד. בהוראה ובמחקר. השכלה ורקע כלכלי מהויים בסיס טוב לעיסוק בתפקידי מינהל בדרגים שונים.

למעלה