כלי עבודה...

conatus

New member
ד"ר אסתיה...

בשמחה אקרא את ספרך... אבל תהיי מוכנה לביקורת מצידי... ד"א הלינק שמופיע בהודעתך לקח אותי לפורום אסטרולוגיה האם זו הייתה כוונתך. ואם כן מה הסיבה.

אנחנו כלים האמורים להכיל את האור

של בורא עולם. יעודנו ותפקידנו משרת אותנו ברצוננו להגיע אל האחד, אל האור הגדול. הטבע הוא חלק מהבריאה. הטבע הוא לא הבריאה כולה, הטבע הוא חלק מן הבריאה לכן על פי הבנתי אני לא מקבלת את העובדה בה הצגת שאנחנו משועבדים לטבע. אנשים שפתחו מודעות רוחנית מבינים שעם ישראל נמצא מעל הבריאה מבחינת הפוטנציאל שבו, עם ישראל איננו משועבד בכלל לטבע. הטבע הוא ממוקם בספירת מלכות על פי עץ החיים ומכאן נובע שישנן עוד לפחות תשע ספירות ותשע מימדים נוספים. אני מציאה לך להפסיק לשקוע בעולמות תחתונים ושואבים. הרם ראש והתחל להמריא לכוון העולמות העליונים בהצלחה

conatus

New member
עבור מיכל מאת אסף הוא conatus

מיכל היקרה ! בורא עולם הוא המצאה בלבד ואין דבר כזה. אלוהים הוא שם כולל לכל הקיים ביקום ותו לא. זהו שם שהומצא על ידי האדם כדי לתאר, כפי שכבר אמרתי, את הכול הכולל גם את מה שלא נתפס במוחותינו... אנחנו כלים זה נכון אולם לא נועדנו להכיל שום אור. אנו כלים בידי הטבע שאנחנו חלק ממנו... על איזה ייעוד ותפקיד את מדברת ? היכן הוא אותו אור גדול שעליו את מדברת ? מי קבע שהייתה בריאה ? אנחנו לא משועבדים לטבע ? האם את יכולה להפסיק לנשום ? האם את יכולה להפסיק לאכול ? האם את יכולה להפסיק להיות ? מי אלה הם אותם אנשים המוזכרים בדברייך שפיתחו מודעות פנימית ? עם ישראל נמצא מעל הבריאה ? לי זה נשמע כמו מדע בידיוני. על תורת הנסתר היהודית ( תורת הקבלה ) התבטא פעם שפינוזה ואמר עליה שהיא תורת הבל... את מציעה לי להפסיק לשקוע ? ומה הכוונה בדברייך לשקוע ? אני מבין את זה כך - אם אני מפעיל את שכלי הישר ולא מתפתה אחר פרשנויות שאינן ברות הוכחה על העולם שבו אנו חיים הרי שזה להישאב ! תקני אותי אם טעיתי. ראשי מורם מיכל מורם בגאווה. כשאני רואה את פרצופי האנשים בחיי היום יום שלי איך רובם שקועים בעצבות, באובדן דרך, בדכדוך, בעייפות מנטאלית מהחיים, באווירה מדכאת, ברוגז רב, בפנים חסרות הבעה וכו' ראשי מורם עוד יותר. כי זה רק מדגיש ומראה לי את ההבדלים ביני לבינם אני שומר על מורל גבוה שומר על חיוך בפנים מרגיש טוב בחיי היומיומיים ובבריאותי... אולי גם את תגלי יום אחד את האור מיכל ואני מתכוון לאור האמיתי האור הפשוט והתמים של אור השמש ביום ושל אור הירח בליל יותר אור מזה מיכל לא נוכל למצוא. ואם נמצא יותר אור מזה הרי יהיה זה אור שיבוא משלטון התבונה...

אני כבר מצאתי את האור אסף../images/Emo24.gif

האור הגדול הוא הרבה יותר גדול ועוצמתי מאורה של השמש או אורו של הירח. אני שלמה עם עצמי ולכן אין לי צורך להתנגח בויכוח כזה או אחר עם הזולת. אני שמחה בשבילך שאתה מרגיש שראשך נישא בגאווה מעל כולם וזה הוא מקור הבעיה לדעתי האישית בלבד. הסר גאווה מליבך והכנס לענווה... ההגיון מצוי במקום שאין בו הגיון. מה שאנו רואים בעיניים האשליתיות שלנו היא אשליה ולא מציאות. המח האנושי מסוגל להרבה יותר ממה שאתה מתאר לעצמך. איננו מנצלים את יכולת המח יותר מ5% בגלל הגאווה שלנו. אסף אני חוויתי אור גדול ולכן אני אומרת לך שקיים אור הרבה יותר גדול ממה שאתה מדבר. אני לא סותרת את יכולתה של התבונה, יחד עם זאת שכשמשתמשים בה יותר מידי מאבדים את האיזון הרגשי. אנו כבני אדם שואפים לאזן בין ההגיון והרגש, בין התבונה האילוהית לבין ההוצאה לפועל והבינה האלוהית. אתה כל כך חדור בזוית המבט שלך שפשוט מאד קשה לתקשר איתך בזוית אחרת. אתה הוא זה שצריך להחליט אם רצונך לתקשר בזוית שונה ממה שהורגלת או ממה שהפנמת בשנים האחרונות. אסף תבין האמת שלך היא לא אמת מוחלטת. היא אמת מוחלטת עבורך בלבד ולכן אתה מעלה בדבריך אנטגוניזים וכעסים מצד הגולשים. תחשוב על נושא הענווה ואולי תצליח להאיר את נתיבי דרכך...

conatus

New member
מיכל היקרה !

האם את יכולה מיכל לפרט יותר בדבר אותו אור שעליו את מדברת - את מדברת על אור כה גדול ( גדול ועוצמתי יותר מאורם של השמש והירח ) אם כך הוא הדבר הרי שאני מצפה לכך שלבטח יש לך המון מה לומר על אותו אור ולבטח גם לתארו... באשר לשלמות - אני יודע שבני האדם לא נבראו שלמים. אין לא היתה ולא תהיה שלמות בבני אדם... אני גאה בעצמי על מה שאני מיכל ולא שמתי את עצמי מעל לאף אחד ( מה גרם לך לחשוב כך ? ) אחר כי זה נוגד את אמונתי שכל בני האדם הם כלים בידי הטבע... "ההיגיון מצוי במקום שאין בו היגיון" - זהו משפט סתום עבורי ! אני לא חושב שאנחנו רואים אשלייה אלא אני חושב שמה שאנו רואים זה מה שנועדו עינינו לראות כי אנו כלים בידי הטבע. זה בדיוק כמו שמכוונים טלוויזיה במעגל סגור המשדרת בדיוק מה שהמצלמה ממוקדת עליו באותו רגע ותו לא... את אומרת שהמוח האנושי יכול ומסוגל להרבה יותר - ואני טוען שכל דבר מיועד לצאת מן הכוח אל הפועל וכך זה עם המוח האנושי. הרי כול עץ גדל עד לגובה מסויים את זה אנו למדים מתצפית בטבע והעובדה שהוא מפסיק לצמוח בשלב מסויים רק מראה שכך תוכנן עבורו מלכתחילה וכנראה שזה כך עם המוח האנושי... באשר לאור שחווית מיכל - האם יש מקום הולם יותר לספר עליו יותר מאשר פורום מודעות פנימית... כפי שהבהרתי לגבי האור שקיים מבחינתי - זה הוא האור היכול לבוא משלטון התבונה ותו לא. אינני מכיר מיסטיקן אחד, אסטרולוג אחד או קבליסט אחד ששינה את פני האנושות כפי שעשו גדולי הדורות שעשו זאת בעזרת שכלם הישר ותבונתם. ( שפינוזה, גלילאו,ניוטון,אינשטיין... ) "אני לא סותרת את יכולתה של התבונה, יחד עם זאת שכשמשתמשים בה יותר מידי מאבדים את האיזון הרגשי" - במציאות בה אנו חיים מיכל אני עד לכך שהמצב שאת מתארת במשפט הנ"ל הוא בדיוק הפוך - בני האדם בחיים האלה ובזמן הזה משתמשים יותר מדי ברגשותיהם ופחות מדי בתבונתם ועל כן מאבדים את האיזון ולראייה המציאות העגומה שבה נתון העולם בימינו... מהי זווית הראייה שאני חדור בה מיכל מהי ? בכתיבתי אני מבטא את הלכי רוחי. דברים שיוצאים מהראש היישר אל פני הפורום. אני יכול להסכים עם אחרים ואחרים יכולים לא להסכים איתי וזה בריא בעיניי הרבה יותר ממצב שכולם חושבים כמו כולם. אותם גולשים שכועסים אינם אלא כאלה שאינם יכולים להתמודד ועל כן גולשים לפסים אישיים בצורה של השמצות ואמירת דברים כלליים חסרי שחר שאינם נשענים על דבר מלבד רוחם שאינה מגובשת דיה על מנת לעכל ולקבל את דברי האחר. אנשים כאלה אינם כאן על מנת לפתח מודעות עצמית אלא כאן כדי להוציא מהארס שנפשם מלאה בו... דרכי למודעות פנימית לא תעבור דרך אנשים שכאלה שאינם יכולים לסמוך את דבריהם על הוכחת טענותיהם. להם טעינת טענה והוכחתה הם לאו בהכרח דברים הקשורים זה בזה בעוד אני רואה זאת כאמת בסיסית המחוייבת בכול דיון שהוא. הם אותם כועסים למיניהם יכולים להתעלם מהודעותיי ולמה הם לא עושים זאת ? אני אומר לך למה - מהסיבה שמלכתחילה לא היה עניינם בקיומו של דיון כפי שאני מעוניין אלא רק בהוצאת ארס מתוך נפשם ארס ( בצורה של התקפות השמצות ושיוך דברים חסרי שחר כביכול לי ) שנפשם עייפה מלהכיל. כל שאני חפץ זה דיונים. דיונים להעמקת הבנתנו את עצמנו. אני יודע ויכול לנטרל ולהתמודד היטב עם כעסים. רק חבל שאחרים לא למדו עדיין שכשאדם כועס או מעוצבן או חש כל רגש שלילי הוא הופך להיות סביל בעוד שכשהוא לא חש רגשות שליליים הרי שהכרתו במצב של זרימה ואז הוא פעיל וזהו המצב העדיף לאדם להיות בו ואם נבחן את כל היקום נראה שתנועה היא מצב בו נמצא כל כולו...

היי אסף- אני שמחה על שאלותיך../images/Emo24.gif

יחד עם זאת אני לא טובה במילים. לגבי האור הגדול שאני חוויתי אני לא יכולה לדבר עליו. אני לא מרגישה שאנשים שגולשים בפורום מוכנים ובשלים לתאורים שלי ולכן אני מעדיפה לשמור את חוויותי אלו לעצמי. לי זה מספיק כי אני עברתי מה שהוא. את האחר אני לא מנסה לשכנע ואני גם לא מתכוונת להביא שום דבר כתוב כהוכחה של שחור על גבי לבן. אני יודעת ומבינה שאתה אדם שאוהב פרטים ואוהב עובדות ואוהב הוכחות. אני לא כזו...וזאת הסיבה שאני כל כך לא אוהבת את האקדמיה אף על פי שאני העלת תואר ראשון. זכותך לקבל דברים וזכותך לסתור אותם. לגבי המשפט שלי שההגיון מצוי במקום שאין בו הגיון. המשפט הוא לא שלי הוא משפט מצוטט מדבריו של הרמב"ם שנכתבו בארמית או אשורית ואין לך מה ללכת ולחפש איכן זה כתוב. לא באקדמיה בכל אופן. למה הוא סתום עבורך? כי אתה איש הגיון בריא וחזק על פי הבנתי. אם תחשוב על כך שההגיון בו אנו משתמשים מדבר על שליטה וכוחניות אז מאד קשה יהיה לנו לוותר עליו כי אנו רגילים לשלוט ואם נוותר אנו נאבד את כוחנו. לא נכון... ביום שתוותר על ההגיון אתה תרגיש שנכנסת לשלוות נפש, אין יותר מלחמות אין יותר מאבקי כח עם עצמך אין יותא משחקי אגו ושליטה. לגבי עיניים אשליתיות: האם אתה מכיר את פעולתה של מצלמת הסטיל, לא הטלויזיה? האם אתה מודע למציאות שהתמונה מתקבלת בעיניים האשליתיות שלנו במהופך? האם אתה מודע לכך שהמח הוא זה שהופך את התמונה לזוית בה ניתן לפרש את התמונה? לכן מה שאתה רואה זו לא האמת. המח שלך הוא זה שמפרש לך את התמונה על סמך הנסיון הנרכש במשך השנים של הקורדינציה בין המח לעיניים הגשמיות. האם ניסת פעם לראות בעיניים הפנימיות שלך? זו התשובה לעניני האור הגדול. הסר את המסך השחור מעל ניצוץ הנשמה שלך שמסתתרת דוקא באיזור מפתח הלב ואז תגיע למסך ההוב, הסר גם אותו ותגיע למסך הלבן, הסר גם אותו ואז יהיה לך סיכוי לראות את האור. לגבי הפרוש שלך לפעולת המח לדעתי יש לך טעות. שוב אתה מתעקש להקביל כל דבר אל הטבע וזה שורש העניין. אנו לא מפעילים יותר מ5% של יכולותנו המוחיות. אתה יודע לדבר בטלפתיה? לא מכאן שאתה לא מפעיל את הנקודה הנכונה במח שאחראית על הפעולה. ישנם אנשים שכן מסוגלים לכך המפורסם הידוע הוא אורי גלר וזה לא שקר ולא גימיק הבחור יודע לעשות זאת נכון. לגבי ההשואה שלך בין הקבליסטים לאנשי הרוח ששינו את פני הדור אז תבין דבר אחד: הקבליסטים לא ניסו ולא ינסו לעולם לשנות את פני הדור. עבודתם היא עבודת קודש והם יעדיפו להחבא אל הכלים. אוי ואבוי להם אם הם יחשפו ברייש גלי עם הידיעות שלהם והאמיתות שלהם הם פשוט ימוטטו את הכלכלה או את מה שנשאר ממנה.. אותם אנשים יעדיפו להשאר בסתר ואני מקווה שאתה תעזור להם להשאר איכן שהם בוחרים. האנשים שנוגעים באור לא רוצים ולא מוכנים למאבקי כח פוליטיים. הם מותרים על העצמיות שלהם מכנסים לענווה והופכים להיות מראות משקפות לחברה. הם פשוט חיים בביטול עצמי. אם האנושות תרצה לחקות את דרכם זו תהיה בחירתה של האנושות ולא בחירה שלהם לשנות את האנושות. האם ידוע לך שאינשטטין ידע את רזי הקבלה? האם אתה מודע לעובדה שאת הנוסחאות שלו הוא הוריד כתוצאה מהארה בעזרת סודות הקבלה? לגבי עניין הרגשות וההגיון... שום דבר הוא לא טוב בהפרזה. אני מודעת לעובדה שרוב בני האדם מגיבים בצורה רגשית ופוגעת אחד בשני למה? כי כולם פגועים וכואבים והכאב מתורגם על פי עולם הפרושים לכעס וארס כפי שהזכרת. נכון במקרה שלהם אין הפעלה של שיקול דעת, יש הצפה רגשית שגורמת לצערנו למלחמות או לאיום הקים למלחמה עולמית. שוב לגבי טענות והוכחות שאתה מבקש קטונתי, אני לא יכולה להוכיח לך דבר, אני מקבלת את המסרים מתוך נשמתי לה אני נאמנה, כפי שאתה נאמן לנשמתך. אתה יכול לקבל את דברי או לא. לגבי דיונים אני לא כל כך אוהבת אותם ויחד עם זאת הצלחת למשוך אותי לטכסט כל כך ארוך שלא תכננתי בכלל את אורכו. למה ומדוע אנשים מגיבים להודעות שלך? כי אתה מראה משקפת עבורם... גם אני מאמינה שתנועה, הכל זורם בתנועה ואם נעקוב אחר התנועה נראה שלפעמים היא נעה בספירלה פנימה או החוצה. התנועה הכי נאוזנת היא תנועת השמונה השוכב על צידו.

למעלה