כלי נשיפה

nagwad

New member
לא

הכלי הושכר מלכתחילה, חדש, לשנה עבורו. תודה

nagwad

New member
כלי נשיפה

הבן שלי בן עשר, לומד כבר כמה חודשים על קרן יער. האם למי שיש סי אף, עליו לפעול על פי כללי ניקוי, הממולצים בכלי נשיפה ממתכת, בצורה מחמירה/שונהה מכללי הניקוי הרגילים שיש בכלי נשיפה? אני מתלבטת למי לפנות על מנת לקבל את התשובה הנכונה, לכן נעזרת בפורום. אולי יש הורים עם נסיון בנושא, או חולים שמנגנים בכלי נשיפה או ידע נוסף מגורם מקצועי? תודה.

orii

New member
שאלה טובה

לכאורה אין ספק שצריך להקפיד על ניקוי הכלי כי יכולים להתפתח בו זיהומים שיחדרו תוך כדי הנגינה לריאות. הכלל הכי חשוב שאני מכיר מלימודי המיקרוביולוגיה שלי הוא לשמור על הסביבה יבשה. חשוב שבסוף הניקוי הכלי ישאר יבש לגמרי. חיפשתי מידע ברשת על הנושא והדבר הכי קרוב שמצאתי הוא:
Always blow your own trumpet! Potential cross-infection hazards through salivary and respiratory secretions in the sharing of brass and woodwind musical instruments during music therapy sessions J. E. Moore 27 February 2004 Journal of Hospital Infection, Volume 56, Issue 3, Page 245​
במאמר הזה מתארים את הסכנה של cross infection זיהומים צולבים כשאר חולים בבית חולים משתמשים באותם כלי נשיפה. אין כאן תוצאות של מחקר, אלה רק אזהרה - במיוחד לחולי CF בגלל החשש ביצירת BIOFILM של חיידקים על הכלי (היכן שרוק מצטבר). המאמר לא בדיוק עונה על השאלה אבל משתמשע ממנו שחשוב מאוד להקפיד ב CF על הניקיוון של הכלי. המאמר שולח לסטנדרטים בניקוי באתר הזה: http://www.apmt.org.uk/hc3.asp אם מישהו רוצה את המאמרון כתבו לי ואני אשלח אותו. אורי

orii

New member
עניתי במסר

אני מוסיף דברים כלללים שכתבתי לך בנושא המנעות מזיהומים מכלי הנגינה: הרטיבות היא מצע לכל המיקרוביולוגיה: החל מוירוסים עבור בחיידקים (במאמר הכותב מציין במיוחד את הגארם שלילייים כולל הפסאודומונס) וכלה בפטריות (עובשים) ועוד פראזיטים שונים ומשונים. בכל אופן נראה שהסכנה הכי גדולה הם החיידקים. אם בכל עת, מלבד בזמן הנגינה, הכלי ינקי ויבש לחלוטין, כנראה אין מה לדאוג. השאלה איך מיבשים את את הכלי לגמרי - איך מוודאים שאין בשום חלק שלו שום רטיבות. קרן יער זה כלי "מסובך" עם הרבה צינורות ופיתולים. מעבר לכך לפחות בפעמים הראשונות צריך לראות איך מנקים ביסודיות את הכלי ומסירים כל שיכבה של ליכלכוך (שעלולה להכיל ביופילם). מכיוון שאם יש ביופילם הוא כן יכול לשרוד את ההיבוש בסוף הנגינה - הוא כן עלול להצליח להתקיים לאורך זמן רק בהתבסס על הרטיבות שמתרחשת בזמן הנגינה.

למעלה