כלי נגינה עתיק !

rafi696

New member
כלי נגינה עתיק !

שוב שלום לכולם אולי מישהו יכול לעזור לי במידע על הפריט המוזר הנ"ל שנראה כמו כלי נגינה הוא עשוי עץ ועור ומקושט בצדפות בצדדים.

wimpi

New member
כלי הנגינה....

זה נראה כמו תבנית של קתרוס, די נפוצה בגירסאות שונות ברחבי העולם. אני משער שהוא לא מערבי בזכות המאפיינים שציינת. קתרוס : כלי די עתיק יומין( לנו הוא מוכר כיווני) בעל תיבת תהודה ומכלול מיתרים מתוחים. הגיטרה היא פונקציה די חדשנית לכלים דמויי קתרוס. ערב נעים ומקווה שאני צודק מתן

rafi696

New member
תודה ועוד שאלה !

אולי אתה יכול לעזור לי להעריך את השווי שלו בערך ?

wimpi

New member
נגן קתרוס נגן..

היי אני מכיר רק את הכלי, איני בקיא בעלויות עולם כלי הנגינה וחשיבות הערך האספני/רכישתי שלהם. *אם נשער שזהו כלי נגינה לא מערבי על פי צורתו ואיפיונו עולה אחת משתי האפשרויות ואתן דוגמאות לבעיה הנוכחית: *כלי נגינה עממי באחת מארצות העולם שניבנה כמזכרת תיירותית לא מזמן ולכן עלותו אינה רבה. *אפשרות שניה שזהו כלי נגינה עתיק למהדרין שניתן כמתנה על ידי ראש שבט נכחד למגלה ארצות אירופאי לפני כמה עשרות/מאות שנים והוא הובא על ידו לארץ במסעותיו בפלסתינה, נשכח וניגלה שוב. זאת הבעיה, צריך מומחה שיבדוק את הכלי...ההיסטוריה מוכיחה שיש תמיד שתי אפשרויות. מקווה שעזרתי ....בכל מקרה הכלי יפה גם כנוי ופריטה לעת ערב. מתן

broadaxe

New member
כלים אותנטיים מהסוג הזה לא שורדים

מאחר וחומרי הגלם לא עמידים ולא עוברים תהליכי שימור מיוחדים. הוא עשוי להיות ישן, ז"א בן כמה עשרות שנים, לא יותר ממאה, בד"כ. קל יחסית לבדוק את זה, אבל צריך קצת נסיון- סוגי החיבורים, החומרים, ממה למשל עשויים המיתרים (מיתרים נקרעים ומוחלפים עם הזמן) והמפתחות שלהם. בלי להיות ידען בנושא זה נראה לי כמו כלי עממי פשוט, או לחילופין שחזור של כלי עתיק מאד.

friend9

New member
קוראים לזה אובוקאנו

בא ממערב קניה. חבל שבצילום אין איזה חפץ מוכר, כדי שיראו כמה זה גדול.

friend9

New member
לפרטים נוספים

אפשר לחפש בגוגל לפי OBUKANO או OBOKANO.

למעלה