כלי כתיבה ומספריים..

yondy

New member
כלי כתיבה ומספריים..

מה דעתך על ילד בן 3.5 שמחזיק את המספריים בשתי ידיים על מנת לגזור? הוא גוזר בפסיעות יחידות, כמעט ואין רצף, אין כמעט תנועה מתמשכת של גזירה לאורך קו. אותו ילד מחזיק את הצבעים באגרוף סגור, וכך הוא משרבט. אני (אמא שלו) לא מצליחה ללמד אותו להחזיק אחיזה נכונה, לא את המספרים ולא את הצבעים. זה ילד שהייתה לו התפתחות מוטורית נפלאה, גם גסה וביחוד עדינה, בגיל הינקות. ועכשיו אני קצת בלחץ. מה אפשר לעשות? תודה.

עטרה ב ט

New member
לחץ ? למה לחץ ? ../images/Emo8.gif

דבר ראשון שאלה: הגזירה היא הדבר היחיד שהוא עושה באופן "לא תקני" ? אם כן, אין לך מה לדאוג, אפשר לחכות קצת. אם את רואה שגם בדברים אחרים יש קצת קשיים שווה להפנות לאבחון. מצד אחד, בגיל הזה אפשר עדין לחכות. מצד שני, הגיל הזה הוא הכי אופטימלי לטיפול. ילדים שמגיעים לטיפול בגיל הזה יכולים להשיג הרבה יותר מילדים שמגיעים בגיל 5 נגיד. יש בגיל הזה מה שנקרא "חלון הזדמנויות"
. ולענין הלחץ......
..... אין מה להילחץ. מקסימום הוא יצטרך טיפול ריפוי בעיסוק או פיזיו´ ואלו דברים שהקופה משלמת עליהם בגילאים האלו (עד גיל 6 בערך) והם רק ניג´וס מבחינת ההורה להביא את הילד
...

yondy

New member
מצד אחד, קריר היום...

ומצד שני, חמים היום. מיכל, אפשר לקבל תשובה קצת יותר מעוגנת?
לא לחוצה מטיפולי ריפוי בעיסוק. אני מסיעה לדברים הרבה יותר מלחיצים מריפוי בעיסוק. פשוט לא יודעת מתי מצליחים רוב הילדים להתחיל לגזור נכון, ומתי מתעצבת אחיזת עפרון נכונה. יכולה לתת לי סולם כלשהו לטווח נורמלי להתפתחות ילדים בתחום הזה? ובכל מקרה, תודה על ההתייחסות.

לדעתי

ואני מצינת שזו דעתי כוון שתחום הילדים אינו תחומי. אז כך לדעתי בגיל 3 כבר צריך לראות מגמה של אחיזה נכונה בעיפרון אבל אם אני לא טועה מאפשרים גמישות עד גיל 5. מספרים... אפשר לחכות זה גם תלוי בהתנסות. יש מספריים שעוזרים ללמוד כמו אלו אשר נפתחים לבד עם קפיץ, ואלו שיש להם טבעות לאצבעות או מאפשרות להורה/ מדריך לגזור יחד עם הילד. בגן של בני יש כאלה ע"מ לעזור למתקשים וזה עוזר... אבל אנא לא להסתמך רק על דברי חכי לשמוע מהבנות בתחום. טל

עינתד

New member
לאם המודאגת

אם נחפש בעיות תמיד נמצא. זה שילדך אוחז מספריים בשתי ידיים אינו ממש תקין אך השאלה היא כמה התנסות חוויתית יש לו עם מספריים. הכלי הזה דורש התנסות וחקירה ומיומנות הגזירה הינה מיומנות מורכבת למרות שלא ממש נראית כך. אני הייתי מאפשרת לו לגזור על בריסטול שיותר קשיח בתחילה ובכך לצמצם מאמץ להתארגנות, בהמשך מספרים קטנות שתואמות לגילו ולאט לאט לתת לו לחוות. זה נכון כפי שנאמר שזהו גיל של יכולת למידה ולכן צריך גם לאפשר להם להתנסות כמה שיותר ועם כמה שפחות הכוונה. לרובנו יש כבר יד דומינמטית יתכן שילדך צריך עוד להחליט, והנושא עדיין לא מגובש אצלו. הגיבוש יתבצע רק לאחר חוויות רבות. בהקשר לאחיזה עפרון. יש הגורסים כי כבר בגיל 5 מתפתחת אחיזה נכונה אך יש הגורסים שעד גיל 7 היא משתנה. לכן נראה לי שגם פה דרושה התנסות רבה עם חומרים שונים ועד גיל 5 אם זה הדבר היחיד אין הרבה מה לחשוש כל עוד נראית התפתחות של אחיזה והילד לא אוחז באותה אחיזה כל השנים. צריך לשים לב אם יש עוד מרכיבים שמעכבים את ההתפתחות ולעתים יש להסתכל על מרכיבים כללים בכדי להחליט אם ללכת לטיפול. מקווה שעזרתי קצת עינת

למעלה