כלי טיס + טיסן

orh28

Member
כלי טיס + טיסן

שלום רב, אני נמצאת במקום שלא מצוי בו מילון, ואני זקוקה בדחיפות להגדרה מילונית של שתי המילים: 1. כלי טיס 2. טיסן אודה על תשובתכם.

trilliane

Well-known member
מנהל
בבקשה, מתוך מילון ספיר:

1. כלי טַיִס אמצעי תחבורה באוויר, כגון מטוס או מסוק; 2. טִיסָן דגם קטן של מטוס עשוי עץ קל או ניָיר מקוּפָּל, מופעל בסוללה חַשמַלית ובשַלָט רַחַק מן הקרקע

sailor

New member
תחליפי מלון

הגדרה 2 דפוקה לגמרי. טיסן יכול להיות לא ממונע (דאון) או ממונע ע"י מנוע חשמלי או בערה פנימית כולל דיזל וסילון.

trilliane

Well-known member
מנהל
בכל מילון יש גם הגדרות פחות מדויקות

אני מסכימה שטיסן לא חייב להיות ממונע; לדעתי החלק השני במשפט אמור היה להיות תוספת אופציונלית וזו טעות בניסוח.

sailor

New member
הבעיות קימות כמעט בכל הגדרה שאת מצטטת משם

כאן הבעיה גדולה יותר מבמקרים אחרים.

לפי מה שראיתי ברוב המקומות (שמקורם גיגול) וכן

במילון רב מילים, הטיסן - ממונע. הדבר נראה לי הגיוני, שכן אם יש 'דאון', שכשמו כן הוא (דואה) ולכן אינו ממונע, מה צורך יש במתן משמעות זו ('בלתי ממונע') גם לטיסן? סתם כדי לבלבל את היישוב? והנה הגדרת רב מילים: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ הסבר מלא למילה טִיסָן שֵם ז' תעופה מטוס צעצוע המסוגל לטוס בעזרת קפיץ, סוללה חשמלית וכד', ושניתן אף לכוונו בשלט רחק מן הקרקע. • הילדים הטיסו טיסנים בגן הציבורי. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

trilliane

Well-known member
מנהל
למיטב ידיעתי טיסן הוא דגם של מטוס שניתן להטיס

דאון הוא כלי טיס לא ממונע, לאו דווקא דגם (אפשר לדאות בדאון). אני מניחה שדגם קטן של דאון נחשב גם הוא ל"טיסן" מבחינת העוסקים בתחום, ועכשיו נשאלת השאלה אם נקבל את גרסת המילונאים או הטיסנאים...
אגב, בויקיפדיה מציינים טיסנים ללא מנוע.

למעלה