כלייזמרים.

qwe456

New member
כלייזמרים.

שלום רב לכולם, מישהו יכול להמליץ לי על הקלטות כלייזמרים והיכן ניתן למצוא אותן, אני מחפש מוסיקה כמה שיותר אמיתית (לא כזו שהיא כאילו בסיגנון כלזמרי). בנוסף אם מישהו יודע איפה ניתן למצוא פרטיטורות, אשמח לדעת. תודה רבה ושבוע טוב,

ברוך הבא!../images/Emo13.gif

אולי באמת צריך להכין "מדריך" קטן לאלה שנכנסים בפעם הראשונה לפורום ולא יודעים ממה להתחיל,אולי אני אבקש מחברינו בן אהרון להכין מדריך כזה.הוא הרבה יותר מוכשר ממני:)) אתה יכול להכנס לרשימת הקישורים של הפורום.לשוטט בקטגוריות ולמצוא שם אוסף ענק של ניגונים. כדי שתוכל לשמוע את הניגונים,אתה תצטרך להוריד את תוכנת "רייל" למחשב שלך. לדעתי מוזיקת כלייזמר אמיתית ניתן למצוא אצל ר' נפתולי ברנדווין וגם אצל הרבה אחרים יש לך תקליט שלם של נפתולי ברנדווין מוכן ומזומן

qwe456

New member
תודה רבה! עוד שאלות...

יש מקום שאפשר למצוא את המוסיקה בפורמט אחר חוץ מREAL ? אילו הרכבי כלייזמרים טובים יש בארץ? האם יש מוסיקאי בארץ שהוא "המומחה" למוסיקה הזו? ידוע למישהו איפה אפשר להשיג תווים? (כבר שאלתי אבל זה חשוב) עוד לא סיפרתי על עצמי, אז הנה כמה מילים: אני בן 24 ולומד מוסיקה (כרגע באופן פרטי אבל בעתיד אולי גם במוסד אקדמי). לפני לא הרבה זמן התחלתי לנגן על כלי שנקרא בנדוניאון - Bandoneon, זה כלי שנחשב לכלי ה"לאומי" של ארגנטינה, מקושר בעיקר לטנגו הארגנטינאי. הכלי במקור יוצר בגרמניה והוא פיתוח של קונצרטינה , הגרמנים ייצרו אותו כדי שיישמש כ"עוגב" נייד ומכאן אפשר לתאר שהצליל שלו יותר הרבה יותר עמוק מאקורדיון. זה אולי הכלי הקשה ביותר לנגינה שקיים, לא אפרט עכשיו כדי לא להכביד אבל מידע נוסף נמצא באתר הזה .מה הקשר לכלייזמרים? אז קודם כל הטנגו הארגנטינאי הושפע מתרבויות שונות של מהגרים ובין השאר עוצב מאוד מהתרבות המוסיקלית המזרח אירופאית,לדוגמא הכינור שהוא מאוד "יהודי". אני בתור אדם שרוצה לכתוב בעתיד, מרגיש קשר בין תחומים מוסיקלים שונים ומעניינת אותי מאוד המוסיקה הכלייזמרית. לכן, כל מידע שאוכל להשיג יתקבל בברכה. תודה!

תשובות../images/Emo13.gif

בקישורי הפורום ישנם הרבה קבצים שהם בפורמט הרגיל. רוב הקבצים האוטנטיים שאתה מחפש הם בפורמט רייל:))) גיורא פיידמן נחשב למומחה בעניני כליזמר הוא ישראלי שנמצא ומופיע הרבה בפסטיבלים בחו"ל. למעשה הוא נגן התזמורת הפילהרמונית שהתאהב במוזיקת הכליזמרים.יש כרלה שיאמרו לך שהוא לא מומחה.מאחר ומוזיקת הכליזמר ומאפייניה מתחלקים להרבה חלקים. בינהם מוזיקת הכלייזמר הארציישראלית.האמריקאית.הרומנית ועוד ועוד.ישנם מומחים לכל תחום ותחום במוזיקה הזאת:)) כך שקשה לקבע את המומחה בהא הידיעה בעניין. הפורום שלנו נחשב פורום מומחה (בקטגורית הקהילות יש לצידו משקפיים)מאחר ואני מתעסק הרבה שנים בנושא ומקליט קלטות כלייזמר (6במספר) השתתפתי בכמה פסטיבלים.גם בעולם.אבל ראית "אין הנחתום מעיד על עיסתו" שנית לא הקמתי את הפורום בשביל לקדם אינטרסים אישיים אלא כדי לחלוק דעות וחוייות בעניין
אשמח מאוד אם תפרט עוד בעניין הכלי שאתה מנגן עליו,המוזיקה שאתה עושה.קושי הנגינה בכלי שלך וכן הלאה.לא רק שלא "תכביד עלינו" אלא נודה לך ונשמח ללמוד ולהכיר פן נוסף ומעניין
כפי שכתבת ודייקת גם מוזיקת הכליזמר הושפעה רבות מתרבויות מהגרים וגם ובעיקר מהתרבות המוסיקלית המזרח ארופאית.מוזיקת הכליזמר הארציישראלית הושפעה גם מתרבות המוזיקה של המזרח התיכון ויצרה שילוב מרתק של מזרח ומערב. אחת הסיבות שאנחנו מעלים קבצים לפורום היא כדי שניתן יהיה להמחיש את הדברים. שמחים שאיתנו אתה

כל שאוכל להוסיף,

לנאמר כאן. מומחה נוסף למוסיקת כלייזמרים, הוא נגן הפילהרמונית, ישראל זוהר. כמאמר אדמורנו איש הרוח " "בלי נדר" אעלה כאן בקרוב, כמה ניגונים בסגנון דרום אמריקאי, בביצוע גיורא פיידמן. אגב, באשר לכלי הנגינה, שהוזכר כאן, "בנדוניאון - Bandon" הבן שלי ניגן בנערותו, בעוגב, של ממש. שני קיבורדים 5 אוקטבות עליונות לנגינה בידיים, ושתים וחצי אוקטבות... ברגליים . זה נחשב, לעוגב קטן. הבחור נראה בזמנו כמו הליצנים מקרטון,התלויים על חוט - בעת הנגינה. [באיטלקית - פוליצ'ינלה] להזכירכם, הנגנים של העוגב המקורי, נאלצו ל'נפח' את העוגב, עם הרגל, השמאלית, לפני שהמציאו את המפוח החשמלי. כי העוגב הוא כלי נשיפה, בעצם. מעניין מה זה הבנדוניאון הזה. [אם אפשר בתמונה] שהוא כל כך קשה לנגינה.

ora11

New member
בן אהרון תודה../images/Emo141.gif

שמעתי ונהנתי ממש נפלא. תמשיך להנעים לנו בניגונים . תודה לך ולחברי הפורום הנפלא.

אין לי הרבה מה לכתוב

חוץ מנהנתי מאוד משלושת הניגונים. תודה בן אהרון!

למעלה