כליות

כליות

רציתי לדעת קצת על הפילוסופיה ואיך הרפואה הסינית רואה את הכליות האם יש הבדל בין הכליה הימנית לשמאלתי.

מרידיאן הכליות

עד כמה שאני יודע, ברפואה הדינית אין התייחסות לאבר הכליה, אלא מדברים על מרידיאן הכליות. ההתייחסות לימין/שמאל, עד כמה שאני יודע, קשורה לתמונה הקלינית השלמה - אם הבעיה העיקרית מתבטאת יותר בצד שמאל, לדוגמא. ברפואה הסינית אומרים "כליות", "כבד", "לב", אבל מתכוונים למרידיאן ולא לאיבר - מבלבל מאוד, למי שבא מרקע של רפואה מערבית.

אדומה2

New member
הכליות

למיטב ידיעתי, יש התייחסות של הרפואה הסינית לאיבר עצמו ולא רק למרידיאן. ההתייחסות היא באמת הרבה יותר מורכבת מאשר ההתייחסות המערבית, כי יש התייחסות לאספקטים אנרגטים בנוסף לאספקטים הפיזים. יש הבדל בין ימין ושמאל, יש גם התייחסות למרווח שבין הכליות, הנקרא "שער החיים" (Ming Men).

מאיר72

New member
לא קשור אבל בערך

דוד לא נראה לך שזה מאמר מועתק? או להיפך? מקור

אדומה2

New member
עוד קצת

סליחה על הפיצול בתשובות, פשוט רציתי להיזכר בשאלתך. אני אספר לך על קצה המזלג, כדי למנוע מבעדי להתפלסף ולבלבל אותך (ואותי): הכליות שייכות לאלמנט המים.באלמנט המים התנועה מתחילה באופן שאינו גלוי, כלומר בנסתר, אבל שם גם מסתיימת התנועה. כלומר באותו מקום שבו החיים נגמרים הם גם מתחילים, וההפך. הכליות הן חלק מציר היצירה שעליו מבוססים החיים. מהכליות ומהאיזור שלהן מתחילה הבריאה של האדם וממנו יוצאת זרימת האנרגיה באופן יותר מזוכך ובאופן יותר יומיומי, או שמיש. בגדול אני יכולה לומר לך שיש הבדל בין הכליה הימנית והשמאלית, אבל אני לא לגמרי בקיאה בפרטים. אם זה חשוב, כתבי לי ואנסה לאתר על כך חומר, אם לא יגיבו פה עמיתים למקצוע ויענו לשביעות רצונך. מקווה שמעט קצת עזר. יעל.

אני דוקא אשמח אם תתפלספי כמה שיותר

בשיאצו לומדים פחות על תפקוד המרידיאנים ויותר איך לזהות איפה צריך ללחוץ (לפחות בשיטה שאני למדתי), אבל תמיד מסקרן אותי ללמוד עוד. אנא, המשיכי להתפלסף!

../images/Emo92.gifכליות - המשך השאלה

תודה לכולם מקרב לב, אם אפשר לקבל מידע על הצד הימני זה ממש יעזור.

מאיר72

New member
MING MEN

ה Ming Men הוא אספקט ה Yang של הכליות יש הממקמים אותו בכליה הימנית ולכן אומרים שישנם שישה אברי Zang (הדואליות של הכליות) ואז הכליה הימנית נעזרת ב Tw להובלת האש אל נקודות המקור, כליה הימנית קשורה ל Bl (בן זוגה לאלמנט). יש הממקמים את ה Ming Men במרכז בין הכליות ואומרים ששתי הכליות הן Yin.

nitzano

New member
אם הכליה הימנית הינה איבר yang

אזי יש 5 אברי zang ו7 איברי fu .אחרי הכל אברי ה zang הינם yin. האם התכוונת לכך שכאשר מתייחסים לשתי הכליות כ yin אזי יש 6 אברי zang ו6 איברי fu ?

מאיר72

New member
לא!

האספקט של הכליה הימנית הוא YANG אבל זה עדין איבר YIN. ישנם 6 אברי FU ו 5 ZHANG (ה PC לא נחשב כאיבר, למרות שישי לו מסלול ונק' דיי שימושיות). בנוסף שים לב שכל התפקודים של אברי ה ZHANG הם בעצם תפקודים עם המון YANG, למשל ה SP אחראי על T&T בגוף והוא גם אחראי על יצירת CHI, (יחד עם עוד כמה אברי FU) ואלו תפקודים YANGים במהותם, כנ"ל עם הריאות שמורידות ומפזרות את ה CHI בגוף. מקווה שעכשיו יותר ברור.

למעלה