כלות מאוקראינה

כלות מאוקראינה ../images/Emo23.gif

לכל נשות ישראל! תאכלו את הלב,ראיתן איזה יפהיפיות הגברים הישראלים שאף אחת לא רצתה להתחתן איתם מביאים מאוקראינה,צעירות,חלקות והעיקר מכבדות אותם,ואתן ,תמשיכו לחפש ,עשירים,אשכנזים מצליחים,תלכו לאלף פגישות עיוורות ותלכו לישון לבד,לבררנות יש מחיר חמודות!!!

טל קר

New member
אני באמת אוכלת את הלב. על היחס

לנשים של אותם גברים, שקונים נשים מקטלוגים, ועל הנשים עצמן שצריכות בשל מצוקה כלכלית לעמוד למכירה כמו חפץ, ולהתחתן מבלית ברירה עם גברים שזה היחס שלהם לנשים. מה שאוכל לי את הלב זה לא שלבררנות יש מחיר, אלא שלנשים האלו יש תג מחיר. כמו לספה. פשוט ככה.

מלי.

New member
לאכול את הלב? פשוט עצוב!

הבל היופי ושקר החן.. מהו קשר אמיתי עם בן זוג? ומהי בררנות? האם להיות בקשר עם אדם שלא מפותח מנטלית ומתיחס רק לצורה החיצונית לגובה להקיפים וכ"ו, ולא מעניינת אותו העובדה שאין לו אפילו שפה מילולית משותפת עם בת הזוג שלו זו בררנות?. למזלנו הרב יש לנו את האפשרות לבחור את בן/בת הזוג שלנו, ולא כמו לפני כמה עשרות שנים בהם ההורים היו משדכים וממסחרים את הנישואין של ילדיהם. מה משמעות המשפט מכבדות אותם? אולי התכוונת לומר משרתות אותם? כבוד הדדי זה דבר שקיים בקשר טוב בין בני- זוג, וכמובן לא קשור לעובדה שנשים אלו מאוקרינה. ואותן נשים האם ניתן לשפוט אותן?, שנולדו למציאות כל כך אכזרית? שמחפשות את דרך המילוט ממציאות זאת, ולפעמים הדרך שהן מוצאות הופכת לאכזרית הרבה יותר. בעיקר כי הן מגיעות למקום חדש ,שפה חדשה ,ללא קרובים או משפחה, והן נתונות (לפחות בהתחלה) לחסדיהם של אותם "מושיעים" שדעתם מעוותת והתיחסותם לנשים כאל חפץ/ צעצוע ולא כאל אדם בעל צלם אנוש. אז מסתבר חריק שגם אתה ראית את התוכנית אך הבאת לנו לפורום דעה בה אתה משרש את אותה תרבות שנוצרה לה, וזה חבל. כי לא יתכן שאישה תהפוך לחפץ שאפשר לקנות אותו. ותחשוב על זה.

ליבי ליבי, קודם כל, על מי שצריך

לקנות אהבה ולנצל את האומללות האנושית (עוני, מצוקה, חוסר תקווה) כדי להגיע לזוגיות. מכיוון אחר - מדובר כאן בחלאות אדם שקונים נשים נטולות תקווה שחיות בעולם אפור ועני ומוכנות להאחז בכל מי שיכול להציע להן מעט תקווה. ברור לאותן נשים שהתקווה מצוייה בארצות בהן יש הזדמנויות - שאין בארץ מולדתן. הן סובלות בגועל את המגע המצמרר של אותם "אשכנזים עשירים ויפים" כדי להגיע למקום שיכול להציע להן משהו בסיסי ביותר - חיים. יש כאן גברים (בדרך כלל דוחים, בודדים ובעייתיים מן הסתם - אחרת לא היו צריכים "לייבא" אישה) נצלנים וחלאתיים ברמתם המוסרית-חברתית-אנושית, שמנצלים נשים אומללות שמן הסתם די נגעלות מהם. אגב, זה לא חדש. כשסבתי נפטרה מתישהו בשנות השלושים, נסע סבי ז"ל לפולין וייבא אישה צעירה וענייה בת 19, יפה, מטופחת, חתיכה אמיתית, גבוהה ממנו בראש וחצי, בלונדינית, כחולת עיניים. הוא נישא לה והיא ילדה לו שני ילדים. שנותיהם המשותפות לא ארכו. היו לה ריבוא מאהבים ולטובת אחד מהם - עזבה אותו לבסוף. GOOD FOR HER ואותו הייתי אוסרת על סחר בנשים למרות היותו סבי (ז"ל). היום, בערוב ימיה (90) היא עדיין יפיפיה ומטופחת. לא נחמדה במיוחד - אבל זה כבר סיפור אחר (וקשה להאשים אותה לאור מסכת חייה).

aaa123

Member
השאלה איך את מגדירה סחר בנשים

סחר בנשים מתקשר אצלי עם התייחסות לאישה כרכוש. העובדה שאשתו של סבך בכלל יכלה להשיג מאהבים שלא בהתאם לרצון של סבך מציעה את ההשערה שלא היה מדובר בהתייחסות לאישה כרכוש. המקרים המזעזעים של סחר בנשים הם מקרים שבהם כולאים את האישה בניגוד לרצונה ,ומאיימים עליה בפגיעה פיזית אם לא תעשה את המבוקש ממנה. על סמך אילו פרטים את מאשימה את סבך בסחר בנשים? העובדה שהוא שילם כסף בשביל להתחתן איתה איננה מספיקה כדי להאשים אותו בעיני והשאלה המרכזית היא מה היה היחס שלו אחר כך.

calisto

New member
שאלוהים ישמור אותנו מבחירות כאלה

את יכולה בכנות לומר שמדובר בבחירה? בחירה רציונלית, חופשית, ללא לחצים כנים? תסלחו לי על הגישה הפטרנליסטית אבל מדובר בבחירה של אישה למכור את עצמה, בחירה שנעשית מתוך מצוקה איומה של רעב ועוני מחפיר ואני חוששת לדמיין מה עוד. זו אחת מאותן בחירות שאפילו הליברליסט המאמין ביותר לא יכבד. ואם כבר בקנאה עסקינן, הרי שב"מריק חריק" התקנאתי. החיים בבועה של אווילות ואטימות שלווה נראים לי מושכים במיוחד.

אורלי_ל

New member
כן, בחירה

בטח שלא רציונלית. מקושי ומצוקה, אבל עדיין זה לא סחר בנשים. זה סימפטום למצב רע, אבל אם הנשים האלה לא יוכלו לצאת מהמצוקה ע"י הישראלים שקונים אותן, הן יחפשו פתרון אחר. המצב הרע הוא שאין להן כמעט אפשרות לצאת בדרך הגונה מהמצב שלהן
. ואני אכלתי את הלב, ונגמר. עכשיו אני שוב רעבה.

"בחירה לא רציונלית" דומה בעיני

למה שטופלים להבדיל על נשים בעניין אונס, למשל - היא לא התנגדה אז היא הסכימה / שיתפה פעולה ברצון / הראתה סימני הנאה וכדומה. לנצל מצב של חוסר ברירה ויאוש על מנת "לשחד" אישה או "לקנות" את חייה בנזיד עדשים זה סחר בנשים. נקודה.

Boojie

New member
למה לא רציונלית?

מה לא רציונלי בלבחור בחיי נישואין עם גבר במצב כלכלי טוב מארץ שאחרת לא היתה לך אפשרות להגיע אליה, כשהאפשרות השניה שלך היא עוני, ניוון ויאוש? נראית לי בחירה רציונלית בהחלט. מאוסה, אבל רציונלית. והחיים הרי מלאים בבחירות מאוסות, מה לעשות.

אמיר.

New member
מי כאן המאוס ?

מאוס הגבר שיקח אישה ככה. גם אם נסכים (ואני לא) שזה לא סחר בעבדים מבחינה פורמלית, הרי שזה בדיוק כך מבחינה ערכית. ועוד יותר מאוסה המדינה המאפשרת לאנשים לפעול ככה. כן , כן מדינתנו הנאורה והמערבית (דרך אגב, מישהו יודע אם יש תופעה מגעילה כזאת גם במדינות ´המתוקנות´ של המערב ה´נאור´ ?)

ציפי ג

New member
היתה לא מזמן תכנית על קופיף קטן

(אין לי מילה אחרת לתאר את מראהו החיצוני חוץ מזו), אנגלי קוקני במוצאו, המיבא נשים תאילנדיות לאגליה. יש לו שם ממש מרכז שידוכים פעיל. התועלת בהן מרובה. הן עושות מניקיור ופדיקיור, הן מעסות ומלטפות, הן מבשלות, ועוד כהנה וכהנה, אבל בעיקר הן שותקות. ולא פלא בהתחשב שכל מה שהן יודעות להגיד באנגלית זה HI וBY. אז למדנו מהגדולה בממלכות.

היתה לא מזמן תכנית על התופעה

בערוץ 8, ומסתבר שהיא לא תופעה ישראלית בלבד. בעצם היו שתי תכניות - אחת על נשים מרוסיה והשניה על נשים מתאילנד. ומה אתה רוצה? שהמדינה תגיד לאנשים עם מי להתחתן ועם מי לא?

הצביעות חוגגת

ומה רצית צבוע שכמוך? שהמדינה ה"נאורה" שלך תחליט שגבר יסיים חייו לבד רק משום שאף ישראלית אינה רוצה בו???

מירה ח.

New member
חכו חכו, ותראו בפרק הבא!

בחלק השני של הסידרה, שיוקרן ביום ד´, תראו מה קורה לזוגות ה"מאושרים" האלה. אתם יכולים לנחש לבד, איך תגיב בחורה יפה, אינטליגנטית, עדינה, אך מרוששת, כשהיא תקום למחרת ה"מכירה", ותגלה שהיא צריכה לחלק את מיטתה, את ביתה ואת חייה עם ניאנדרטל-בבון שחור ודוחה (לא כולם - אבל חלק...), שאיננו יכול לנהל שיחה בת יותר ממשפט אחד בשפת אימו. ההמשך יבוא...

טל קר

New member
מה הקשר לצבע? גם אם היה בצבע

האהוב עלי, כחול כהה, הייתי בורחת בצרחות.

augustus

New member
כן בחירה

אלה נישואי תועלת, שהיו קיימים אף בעבר, ובהיקף הרבה יותר גבוה. נישואי תועלת, מבחינתי לפחות (ואני לא מבינה גדולה בנישואין), הם סימן למצוקה חמורה אצל שני הצדדים, והמקרה של כלות מאוקראינה (עד כמה שהבנתי, כי לא ראיתי את התוכנית) הוא דוגמא לכך. שלא כמו רוב משתתפי השרשרת, אינני רואה כאן את הרע האבסולוטי ואת הקורבן האבסולוטי. המצב של בחירה קיים תמיד ועבור כולם, ההגדרות של מצב בלתי נסבל הן מאוד גמישות. עבור אחת המצב הגרוע ביותר הוא נישואין עם אדם לא מוכר ולא אטרקטיבי, עבור אחרת המצב הגרוע ביותר הוא עוני, וגם ההגדרות לעוני אינן זהות. גם הגברים שמבקשים להתחתן עם הכלות מאוקראינה פועלים כנראה מתוך איזשהי מצוקה, כאשר החינוך והמוסכמות החברתיות הופכים את בחירתם המאולצת והאומללה למקובלת במידה זו או אחרת - בדיוק כמו אצל הכלות מאוקראינה. אני חושבת שהגברים המדוברים ראויים לרחמים, ולגינוי אמיתי יהיה ראוי רק זה מהם שינצל לרעה את מעמדה הנחות של אשתו. מבחינתי, אין כאן מקום לדבר על הסחר בנשים. הקטלוג שהביאה טל כדוגמא קיים בהרבה משרדי שידוכין (ראיתי, כשליוויתי פעם חברה); שירותי היכרויות תמיד עולים כסף, ומראה חיצוני, גיל ומעמד כלכלי הנם גורם חשוב עבור נישאים פוטנציאליים רבים. אני די בזה למנהג (ההופך מיושן לשמחתי) לפיו הגבר משלם על בת זוגתו במסעדות וקונה לה מתנות, אבל אני לא אמהר לקרוא לו סוחר בבני אדם ולה - שפחה.

למעלה