תגיד, חריק, אתה באמת מאמין
שאותם זוגות חיים באושר? אני לא אומר שבהכרח האפשרות לא קיימת, ואולי אתה היית רוצה איזה דוגמנית להסתובב איתה, אבל זוגיות כזאת זה מגדל קלפים, שנבנית על הדבר שזוגיות לא צריכה להיבנות עליו, וזה המראה החיצוני-דבר זמני, גם בגלל שהוא עובר, וגם בגלל שבאיזשהו שלב, אם אין לכך דיבור עם הבן-אדם, אתה מפסיק להתרגש מהיופי שלו. עושה לי רע לחשוב על אותה הבדידות שאדם נמצא בא שהוא מוכן לסנן כל כך מעט את מי שהוא בוחר בה ולהשקיע בה כל כך הרבה )כסף ומשאבים נפשיים- כי לא משנה מה יגידו לי, כשבני זוג גרים ביחד, זו השקעה של שני הדברים האלה(. בנוסף לכך, המחשבה על התנאים שמובילים בן אדם "למכור" את עצמו בשביל עתיד כלכלי בטוח ולהקריב מעצמו כל כך הרבה בשביל זה )אני מודה שלמרות שתאורתית אני יכול להבין אותם, קשה לי לתפוס אותם ברגש( היא נוראית. מה שנראה לי שיוצא פשוט זוגיות של היא פוסטר בשבילו, הוא ארנק בשבילה )אם נפשט את זה(- ככה זה נראה לך טוב? אני מאחל לך שלך לא תהיה זוגיות כזאת. הערה לך, חריק:אני לא באמת יודע אם כל הנישואין האלה הם כאלה כי לא הכרתי אף זוג כזה, אבל אני מניח שגם אתה לא ממש, אז your guess is as good as mine. חנה, אני הוזה או שאני חולם? יש לי הרגשה שלרגע הסכמנו!!!
למרות שאני חייב להפר את רגע האופוריה בלומר לך שאני די מסתייג מהאימרה שלך על אותם "חלאות אדם" בעלי "מגע מצמרר", וההכללות ה... איך לומר את זה בעדינות- לא משתדלות ממש להיות אובייקטיביות ולראות למה אנשים עושים את זה- שיפוטי משהו . את לא יכולה להכליל ולשפוט ככה קבוצה של אנשים ולזרוק אותם לאותו כלוב של ה bad guys, אפילו שהם עושים משהו פסול. אני מאמין שהרוב שבינהם באמת לא נוסעים לאוקראינה במחשבה של לנצל את אותן הנשים, אלא יותר במחשבה שהם לא הצליחו למצוא זוגיות בארץ, ומתוך איזושהי תפיסת זוגיות מסויימת )שאולי מוטעית, אבל לא מכוונת לעשיית רע(. נכון שהתוצאה בעייתית, אבל זה לא נגמר ב"הגבר נסע, קנה אישה, חזר, ומנצל אותה". לראייה, יש את הסיפור עם סבא שלך, שנגמר רע בשבילו דווקא. אגב, אני לא יודע אם ראית את התוכנית בערוץ 8 על האנשים שהולכים למצוא כלות בתאילנד, אבל ממה שראיתי שם )וברור שזה רק חתך אחד של הסיפור(, יש גם אנשים שפשוט צמאים לאהבה, שהם לא מקבלים ממקום אחר, ושהולכים למקומות האלה מתוך ייאוש, ולא רוע לב...