כלות מאוקראינה

וליתר בטחון הוא גם מחזיק את הדרכון

שלה, כדי להבטיח שהיא תעשה את הבחירה ה"נכונה".

ניתאי77

New member
את קצת מבלבלת.

לקיחת הדרכונים היא של עובדים זרים-נושא כאוב, אבל אחר.

טל קר

New member
קראתי במפורש באחת הכתבות

שהתפרסמו על כך בעבר, שהמתווך מציע לבעלים להחזיק את הדרכון של הנשים כדי לוודא תמורה מלאה לכספם.

כמו שטל אמרה, זה הופיע בכתבה

הגדולה שהיתה על הנושא באחד ממוספי השבת לפני כמה חודשים. ולפחות אחד מהמרואיינים אמר שהוא גם פעל לפי העצה הזו.

טל קר

New member
לדעתי זה כן סחר בנשים.

יש מוצר - נשים. יש קטלוג של תמונות שממנו בוחרים. יש מוכר. תמורת כסף למוכר מקבלים אישה. מה זה אם לא סחר?

calisto

New member
חוץ מהנתון הקטן וחסר החשיבות

ששידוכין הם תהליך דו צדדי שלא משלב בתוכו אלמנטים כספיים ושיקלים כלכליים מובהקים...

augustus

New member
שידוכין מה הם

נכון, שידוכין הם תהליך דו צדדי. גם כאן הנשים יכולות לבחור שלא להינשא לגבר ספציפי, לא? כך הבנתי לפחות מההסברים, כי לא ראיתי את הכתבה. לא משלב שיקולים כלכליים מובהקים? מי אמר את זה, את? אז זה תקף לגביך. יש המון א/נשים שהשיקול הכלכלי (המעמד החברתי והכלכלי של בן/בת הזוג) מכריע עבורם את הבחירה, רק שבמציאות הדפוקה שלנו, האישה זוכה למעמד חברתי גבוה יותר כאשר היא צעירה ונאה, והגבר - כאשר הוא בעל אמצעים וקריירה. כמובן שזה יכול להיות שונה, אבל התבנית המאוסה עדיין קיימת. וסחר בבני אדם הוא מצב בו לאחד הצדדים אין יכולת להחליט או לסרב. הלבשת המושג הזה על נישואי תועלת, אומללים ככל שיהיו, גורמת לזילותו.

ניתאי77

New member
אני מסכים איתך.

(ואולי תוכלו לתרום לי מהידע שלכם בעזרת הכתבה שקראתן/ם), ראיתי, כאמור תוכנית על סוכנויות שידוכים ששידכו נשים תאילנדיות וגברים אירופאים, ובתוכנית הזאת הראו שהנשים יכלו לסרב לגבר (האינטרס היה מועט מבחינה כלכלית, אבל קיים). אני לא יודע אם זה המצב גם שם...כדי לקצר תהליכים, אני אשמח אם מישהי תוכל לקשר אותי לאותה הכתבה על הנשים האוקראיניות.

Boojie

New member
אם לאשה יש בחירה

אם להסכים לגבר מסוים או לא להסכים, או אם להיות ב"קטלוג" באופן כללי, איך בדיוק מוכרים אותה? לכל היותר, היא מוכרת את עצמה. ואת זה, למרבה הצער (או לא), בני אדם עושים כל הזמן. ולדעתי זה בכלל עיסוק לא מורשה בתיווך כוח אדם. עד כמה שאני יודעת, "עובדי נקיון ועוזרי בית זרים" זה תחום עיסוק שדורש רשיון...

ניתאי77

New member
תגיד, חריק, אתה באמת מאמין

שאותם זוגות חיים באושר? אני לא אומר שבהכרח האפשרות לא קיימת, ואולי אתה היית רוצה איזה דוגמנית להסתובב איתה, אבל זוגיות כזאת זה מגדל קלפים, שנבנית על הדבר שזוגיות לא צריכה להיבנות עליו, וזה המראה החיצוני-דבר זמני, גם בגלל שהוא עובר, וגם בגלל שבאיזשהו שלב, אם אין לכך דיבור עם הבן-אדם, אתה מפסיק להתרגש מהיופי שלו. עושה לי רע לחשוב על אותה הבדידות שאדם נמצא בא שהוא מוכן לסנן כל כך מעט את מי שהוא בוחר בה ולהשקיע בה כל כך הרבה )כסף ומשאבים נפשיים- כי לא משנה מה יגידו לי, כשבני זוג גרים ביחד, זו השקעה של שני הדברים האלה(. בנוסף לכך, המחשבה על התנאים שמובילים בן אדם "למכור" את עצמו בשביל עתיד כלכלי בטוח ולהקריב מעצמו כל כך הרבה בשביל זה )אני מודה שלמרות שתאורתית אני יכול להבין אותם, קשה לי לתפוס אותם ברגש( היא נוראית. מה שנראה לי שיוצא פשוט זוגיות של היא פוסטר בשבילו, הוא ארנק בשבילה )אם נפשט את זה(- ככה זה נראה לך טוב? אני מאחל לך שלך לא תהיה זוגיות כזאת. הערה לך, חריק:אני לא באמת יודע אם כל הנישואין האלה הם כאלה כי לא הכרתי אף זוג כזה, אבל אני מניח שגם אתה לא ממש, אז your guess is as good as mine. חנה, אני הוזה או שאני חולם? יש לי הרגשה שלרגע הסכמנו!!!
למרות שאני חייב להפר את רגע האופוריה בלומר לך שאני די מסתייג מהאימרה שלך על אותם "חלאות אדם" בעלי "מגע מצמרר", וההכללות ה... איך לומר את זה בעדינות- לא משתדלות ממש להיות אובייקטיביות ולראות למה אנשים עושים את זה- שיפוטי משהו . את לא יכולה להכליל ולשפוט ככה קבוצה של אנשים ולזרוק אותם לאותו כלוב של ה bad guys, אפילו שהם עושים משהו פסול. אני מאמין שהרוב שבינהם באמת לא נוסעים לאוקראינה במחשבה של לנצל את אותן הנשים, אלא יותר במחשבה שהם לא הצליחו למצוא זוגיות בארץ, ומתוך איזושהי תפיסת זוגיות מסויימת )שאולי מוטעית, אבל לא מכוונת לעשיית רע(. נכון שהתוצאה בעייתית, אבל זה לא נגמר ב"הגבר נסע, קנה אישה, חזר, ומנצל אותה". לראייה, יש את הסיפור עם סבא שלך, שנגמר רע בשבילו דווקא. אגב, אני לא יודע אם ראית את התוכנית בערוץ 8 על האנשים שהולכים למצוא כלות בתאילנד, אבל ממה שראיתי שם )וברור שזה רק חתך אחד של הסיפור(, יש גם אנשים שפשוט צמאים לאהבה, שהם לא מקבלים ממקום אחר, ושהולכים למקומות האלה מתוך ייאוש, ולא רוע לב...

augustus

New member
למה זוגיות כזאת נידונה לכישלון

ד"א קראתי את ההודעה מעל (ואני שונאת הודעות ארוכות) והסכמתי אתה מאוד, הנאמר כאן לא בגדר וויכוח אלא תוספת. נישואי תועלת כפי שציינתי, היו קיימים גם (ובעיקר) לפני מאה שנים אך הם התאימו את עצמם למציאות חברתית מסוימת. גברים זקנים ועשירים התחתנו עם נשים צעירות ולא עשירות, שאולי לא נמשכו לבעליהן אבל נשארו אתם מפני שמשמעות הגירושין בתקופה ההיא הייתה מעמד נחות, עוני ואומללות, אה, וגם עתיד הרוס לילדים. היום, עדיין יש אנשים (מסתבר) שרואים בנישואי תועלת פתרון, אבל המנגנונים שאחראים על שלמות הנישאוין האלה כבר לא קיימים. ראו את הסבתא החורגת של חנה

ניתאי77

New member
אני לא אומר שבהכרח הזוגיות

נדונה לכישלון, אבל אני חושב שזה בסיס לא טוב לנישואים טובים לטווח ארוך- פשוט מהבחינה הרגשית נראה לי שברגע שאתה מתרגל ליופי החיצוני של אדם, או או שאתה מתרגל לרמת חיים מסויימת, אתה מתחיל לחפש דברים שיאתגרו אותך או שאתה מתחיל איזשהו תהליך ניוון נפשי. אני מסכים איתך, ד"א, על זה שפעם היו נישואי נוחיות נפוצים לא פחות מהיום, אבל לדעתי גם אחוז הבגידות היה גבוה יותר אז, לא?

Boojie

New member
מי בכלל רוצה גברים כאלה?

שיקחו לעצמם את השפחות מאוקראינה ושיהיה להם לבריאות. כמו שאני לא מתאימה להם, גם הם ממש לא מתאימים לי. אני, אם לא אכפת לך, מעדיפה להשאר עם בנזוגי, שחוץ מהיותו אדם חכם, מוכשר ומעניין, ועם אישיות נהדרת, גם מכבד אותי ואוהב אותי כאדם ולא כשפחה נרצעת. אז אני באמת מודה לך על דאגתך, אבל ממילא לא היינו יוצאות עם הגברים האלה מלכתחילה. אנחנו נוטות להעדיף בני אדם.

זה מה שמטריד אותי בזמן האחרון ../images/Emo4.gif

הודעותיה של בוג´י מרופדות בשכבת פוך עבה. הייתכן שזו היא? או בקיצור: מה קרה לבוג´י? ולענין: באיזשהו ערוץ סרטים, רץ סרט על כלה רוסיה המיובאת לחתן אנגלי. הוא אימפוטנט, ויש לו אמא שכל פולניה יכולה רק ללמוד ממנה, והכלה הופכת לעוזרת בית ללא משכורת וללא תקווה. מופיע מחזר נלהב שמשקיע הרבה עד שקונה את ליבה וביחד הם מחסלים את הבעל ובהמשך מביאים למות החמות (וואלה חרוז). ואז, תוך מריבה, המאהב נהרג בתאונה, והכלה האלמנה הופכת לאשה עצמאית, אזרחית אנגליה כשרה ובעלת רכוש וממון. אז יש תקווה?

ניתאי77

New member
ממש בעייה! בוג´י-get a grip!

אורין- הפכת אותי לאדם אופטימי! אם כל מה שצריך בשביל להיות אזרח מבוסס במדינה זרה זה כמה חיסולים, כמה בגידות ולהיראות טוב, אז אני מתחיל להפיץ את השמועה (שאחי מאד יאהב לשמוע אותי אומר את זה)-המשיח הגיע!

אפרת_ח

New member
לא הבנתי למה לרדת על בוג´י רק בגלל

שהיא מסתכלת על המצב בצורה שקולה ולא קופצת לפרובוקציות. אני מסכימה עם בוג´י שהכלות האוקראיניות בוחרות בין שתי ברירות לא טובות במיוחד, ושאין לנו שום סיבה להניח מראש שהן עושות בחירה גרועה. למיטב ידיעתי כעבור מס´ שנים בן הזוג של אזרח מקבל אזרחות גם כן, או לפחות "תושבות" שזה אותו דבר חוץ מהזכות להצביע בבחירות. כמו כן החוקים של רכוש משותף וכו´ מתקיימים, כמו בכל נישואים. אז אין שום סיבה לרצוח
אני לא מבינה למה מי שמתעב אשכנזים (אם הבנתי נכון את ההודעה הראשונה) מחפש כלות דווקא באוקראינה, אבל אולי זה בגלל שאני יודעת קצת גאוגרפיה

למעלה