כלום לא עוזר!!!!

968966

New member
כלום לא עוזר!!!!../images/Emo10.gif

בני בן ה 6 אובחן כ adhd ניסינו הכל: שיאצו, רייקי, טיפות הומפאטיות ועכשיו רטילין כדור אחד - וכאילו כלום!! החמוד שלי בכיתה א' לא מרוכז, עצבני ומסתבך בקטטות כל יום. הרופא שבכ-20% מהילדים הכדור לא משפיע, אז מה עושים איתם???? (הרופא המליץ לעשות בדיקת TOVA? ואמר שאם הריטלין לא משפיע אז גם יתר הכדורים לא יעזרו (קונצרטה ואח'). אני חייבת לציין שבמשך השנה האחרונה נכנסתי דרך קבע לפורום. לא השתתפתי אך שאבתי מכם מידע רב וחיזוקים חמים ועל כך אני מודה לכם. אבל האם מישהו נתקל במצב דומה שכלום לא עוזר?

נסיכה ג

New member
שאלות

האם הילד לוקח כדור אחד של 10 מ"ג ריטלין? במידה וכן יכול להיות שהמינון לא מתאים למשקל הילד ולכן גם לא משפיע כראוי. האם הילד לקח רק יום אחד כדור אחד? אם כן אני חושבת שזה לא מספיק בכדי לקבוע אם הכדור מתאים או לא. את לא מספקת מספיק מידע. אני בטוחה שאחרי ברור נכון תגיעו לפתרון. בהצלחה...

968966

New member
משקלו נמוך לכן המינון הוא של כדור

אחד 10 מ"ג הרופא אמר שאי אפשר לתת יותר (18 קילו).ניסינו שבועיים האם זה מספיק? אני עדיין ממשיכה לתת לו יש טעם?

מכירה את התחושה

גם לבן שלי הרטלין לא מתאים ואפילו פועל הפוך כלומר מוריד את רמות הקשב שלו. אישית, יש לי תאוריה מאד לא מבוססת שאם הרטלין לא מתאים כניראה לא מדובר בהפרעת קשב אלא במשהו אחר עם תופעות דומות שהמדע לא איבחן עדיין ולכן, לצערי, אין לזה לא שם ולא טיפול תרופתי. אנחנו מטפלים בעדרת ביופדבק+שייאצו. בהשוואה לתועלת המופקת מהרטלין (אצל ביתי) הטיפולים הללו באמת לא מדהימים. כלומר התוצאות מאד מאד איטיות. אבל היום כשאנחנו כבר בכתה ה' - אני יכולה להגיד בלב שלם שהם אכן הועילו. מצבו של הילד הרבה יותר טוב: השליטה העצמית והמודעות לגורמים המעוררים קושי גבוהה מאד וכמו כן יכולת הלמידה שלו מדהימה. נכון, בטיפולים מסוג זה אנחנו זקוקים להרבה מאד אוויר. אם תמצא תרופה כבר מחר אתחיל לתת אבל הטיפולים הללו עדיפים על כלום. ויש בהם תועלת כאשר מטפלים בהתמדה ולאורך זמן. בהצלחה דפנה

fire storm

New member
חשבת אולי יש לך ילד מתוסבך?

הכותרת מאוד קיצונית, אבל יכולה להיות מאוד נכונה. הוא עבר הרבה טיפולים שלא הצליחו ואפילו ניסית לתת לו ריטלין וזה לא עוזר. חשבת שאולי הוא פשוט אוהב את התחושה שבקטטה? אולי הוא אוהב למשוך תשומת לב, אולי הוא נפגע מהר מידי? תנסי לדבר איתו, תלכי איתו לפסיכולוג-דחוף, ובאמת, מבחן טובה זה הדבר המושלם, הוא בודק בצורה מצויינת ואני, שעברתי אבחון כשהייתי בן 12 וזה לא מצא לי כלום, ולפני שנה וחצי הלכתי לאבחון טובה(האבחון הראשון היה עם בוחנת ומבחן שומה למבחן אייקיו) ומצאו לי ADD ומאז אני רק מצליח יותר ויותר.

05 מיכל

New member
"טובה" רחוק מלהיות מושלם!

וזה גם לא אבחון. זה רק כלי עזר באבחון. ואם ילד אוהב את התחושה של קטטה זה עדיין לא שולל ADHD, ואולי אפילו להפך. אתם מוזמנים לקרוא הסבר של דר' דניאל אמן על הנושא.

שש שבע

New member
ניסיתם, השאלה לכמה זמן

זה לא שמנסים שבוע ועוברים משהו אחר, אתם חיבים לתת פרק זמן יותר ארוך עם הריטלין ולעשות במקביל טיפול תומך, הבת שלי עם ריטלין, ומקבלת ריפוי באומנות, במוסיקה, ועבודה בכתה מקדמת, זה לא זבנג וגמרנו, גם אנחנו לא ראינו את השיפור בין לילה.

zivadina

New member
הרופא לא מעודכן

נכון ש-15% מן האוכלוסיה לא מושפעת מריטלין. אבל את זה ניתן לדעת במדויק בבדיקת TOVA, שנבנתה קודם כל כדי להעריך מינון תרופתי על הרכוז. אכן, קונצרטה, SR ו-LA הם נגזרות של "ריטלין", ואם ה-TOVA תמצא שריטלין לא עוזר, ברור שגם סוגים אלה לא יעזרו. אבל, יש עוד כדורים שעוזרים להפרעת קשב, קודם כל אדרל וסטרטרה, ואחר כך כדורים נוספים. כך, שבמקום לנסות שיאצו, רייקי, הומאופטיה וריטלין של רופא לא מעודכן, כדאי ללכת לנוירולוג או פסיכיאטר שכן מבין בהפרעת קשב ובתרופות המתאימות לה, ולעבור אצלו אבחון מסודר שכולל TOVA.

05 מיכל

New member
מומחה ל ADHD?

לא כל נוירולוג ילדים מומחה לזה. זו נקודה חשובה, כי מי שלא מומחה הוא לפעמים ממש לא מתמצא.

אם הריטלין וקבוצת הממריצים שאליה

הוא שייך לא עוזרים, אז מנסים את קבוצת נוגדי הדיכאון. אם חס ושלום הבן שלך גם לא יגיב כלל לקבוצה השניה, אז צריך לעשות שני דברים: 1. לבדוק אם הייתה טעות באבחון - אולי הוא בכלל לא ADHD. 2. אם לא הייתה טעות באבחון מחפשים רופא שמטפל בקבוצת תרופות שלישית. לי יש רופא מצויין שמטפל באנטי היסטמינים. הוא שייך לאסכולה שדוגלת בדעת מיעוט לגבי המנגנון המחולל את ליקויי הלמידה והריכוז. הצרה היא שהוא גר בניו יורק והייתי טס אליו פעם בשנה כשגרתי בארץ. טוב, אני אפרט לך לגביו אם וכאשר זה יהיה רלוונטי. בינתיים תתחילי ממה שזול וזמין. רק תדעי שתמיד יש מה לעשות. תמיד.

למעלה