כלובי הדגים באילת

amirv

New member
כלובי הדגים באילת

ביום ראשון 14/03/04 בשעה 08:00 יתקיים דיון במשרד ראש הממשלה על עתיד כלובי הדגים. אנו נהיה שם להפגין בעד הוצאתם מהמים. אתם בטח בקיאים בפרטי הנושא והויכוח סביבו, אומר רק שאני השתכנעתי כי המינים המעטים שגדלים מתחת לכלובי הדגים הם מינים אופורטוניסטיים שחיים מהר ומתים מהר והם אינם מעידים לטובה על מצב השונית. בלי קשר אני קורא להפחתת מספר הצוללים בשמורת אלמוג ולהדרכה קפדנית שלהם. חשוב שתדעו שמוסדות התכנון החליטו להוציא את הכלובים מהמים (תמ"א 13א) אך פניה של בעלי הכלובים לממשלה הניבה דיון מחודש במשרד ראש הממשלה, בינתים הם כבר שנה במים מחוץ לחוק. ואני אומר "אם יש ספק, אין ספק" להוציא את הדגים לבריכות ביבשה לפני שנגלה שכבר מאוחר מדי.

siviva

New member
סקפטית..

בהצלחה בהשגת מטרתכם, אבל אני חייבת לציין שאני סקפטית לגבי קיום הדיון ביום ראשון. הממשלה הודיעה פעמים רבות שתחליט בנושא, וביטלה בערך אותה כמות של החלטות.אחרי הכל - לראש ממשלתנו -תזמון הוא אחד הכלים החשובים ביותר... נותר לחכות ולראות

siviva

New member
הכנה למחר

למי שעדיין לא הבין מה קורה פה - הלינק הבא מ"וואלה" מסביר את ההתרחשויות השונות בדיון על כלובי הדגים. זוהי הכנה לדיון שאמור להתקיים מחר בממשלה. שאלה לי - ואשמח למי שידע לענות - הדיון הוא על "תכנון מתאר חופי אילת". אבל - תכנון המתאר בעיר נוגע להמון דברים אחרים - לא רק לחוות הדגים. מה לגבי שאר היבטים חשובים של הדיון הזה?, בנייה בקו החוף/ תוספת בתימלון/תוספת עסקים/פארקי שעשועים/גישה לקו חוף/הסדרי חופים ועוד ועוד.... האם ה'ירוקים' לא מפספסים קצת כשמתמקדים (שוב) רק בחוות הדגים? יש מצב שנאבד הרבה יותר מאשר מה שנרוויח....

לא מבינה מדוע יש דחייה

הענין מתגלגל כבר שש שנים. יש הוכחות על הקשר ההדוק בין הכלובים לזיהום והידרדרות מצב האלמוגים... אז... דאאאא !!
למה הסחבת? מדוע עוד דחייה לקבלת תוצאות מחקרים אם כבר יש כאלה?? ממש החלטה ישראלית אופיינית. וכן, גם אני חושבת (ואני לחלוטין לא מעורבת בענין, רק משתדלת להפעיל היגיון בריא) שהירוקים צריכים להתמקד בעוד פעולות מניעה הקשורות לקו החוף . כי בקצב הזה, בעוד כמה שנים כבר לא יישאר כלום להגן עליו...

Stilletto

New member
אמא של אלה- הנני ואנסה להסביר

החלטה למוטט פרנסתם של 150 איש החלטה קשה היא, מה עוד שאין הוכחת קשר בין מצב השונית לחוות הדגים. זה נכון ש"כולם אומרים" שיש קשר, אבל אפילו המדען הקיצוני ביותר אינו יכול להוכיח שאכן כלובי הדגים, הם הם הפוגעים בשונית . התאוריה הרווחת כרגע היא שיתכן וכלובי הדגים "אשמים" ב10% בפגיעה באלמוגים, זאת אומרת שאם יסגרו את חוות הדגים, השונית תתפגר לה בתוך 10 שנים במקום 9 שנים... קיימים 90% נוספים של גורמי נזק שאין איש מעז להלחם בהם, מהסיבה הפשוטה, מקור לחמם של כמה אלפי משפחות בעיר יסתתם. מה יותר פשוט מלהלחם עד חורמה במאה וחמישים משפחות ועל ידי כך להטות את עיני הציבור מגורמי הנזק העיקריים. אני מניח שאם הירוקים יציעו לסגור את חופי שמורות האלמוגים בפני צוללים, שנורקליסטים, סירות זכוכית וסתם שחיינים, תזדעקי ותתנגדי בכל תוקף שהרי פרנסת העיר נשענת על הפעילויות הנ"ל. אז למה כל כך פשוט עבורך להרוס מפעל מצליח ומאה וחמישים משפחות ? לידיעתך, מצב השונית השתפר לאין ערוך בשנתיים האחרונות אל אף "זיהומם" של חוות הדגים. הסיבה - מצב התירות בכי רע ומספר הצוללים נפל ב-50%. אלה הן עובדות שאין עליהן עוררין!!! נו, נראה מה את עושה עכשיו. אמר הרב אנטריקוט: "קוץ בעינו של אחר אינו פוגע בראייתי..." סטיל...

rnaish

New member
יש מזהמים יותר גרועים מכלובי הדגים

אני לא מבין למה כולם תוקפים את כלובי הדגים ? מה עם השפכים של העיר אילת אשר מוזרמים מידי פעם בשקט בשקט אל תוכחי המפרץ ? אין במציאות של היום כאשר מפחיד לאכול דגי בריכות והים התיכון מזוהם יותר מבריכות הדגים ואולי אפילו מאגני החימצון בהחלט יש מקום לגידול דגים במפרץ אילת בתנאים אידיאליים כך שנוכל לאכול דגים מבלי לפחד מזיהומים כלשהם כדוגמת הים התיכון או בריכות הדגים. אנחנו חיים במדינה צרת עין כאשר לכל אדם, גוף, אירגון פוליטי, מתחרה עיסקי מיד יש דיעה מנוגדת לכל דבר. לא סתאם אומרים שכאשר ישנם 10 ישראלים בסביבה ישנם 11 דיעות. אז תנו לנו לאכול דגים נקיים ממחלות, ותנסו לראות גם את הצדדים החיוביים של חוות הדגים באילת. עדי זוארץ - תל אביב וכן - אני גם צולל באילת הרבה.

שחר ל.

New member
לפני שאתה מאשים ...

תיבדוק בבקשה ותיבדוק טוב מתי בפעם האחרונה הוזרם הביוב למימי המיפרץ... אני לא מאילת ( אני מ"הארץ" ) , ולכן פניתי לרשות שמורות הטבע באילת ( אתה יכול לברר עם אליאב , אבי , דודו זכאי ואחרים או לפנות לעיריית אילת או לתחנה לניטור זיהום ים באילת ולשאול ולברר מתי באמת הוזרם בפעם האחרונה הביוב . לפי מה שאני ביררתי ( יכול להיות ש"שוב עבדו עלי"), פעם אחרונה לפני יותר משנה , למשך יום אחד בלבד ... למה דוקא " ניטפלים " לכלובים ? אולי בגלל שהם היחידים מכל הגורמים המזהמים והפוגעים שלא רק שלא עשה מעשה כל שהוא להפחתת הנזק אלא אף ממשיך לפרסם ולנסות להשפיע על דעת הציבור (" הנה , אפילו דליק אמר ...)" שהם אפילו תורמים לסביבה .

Stilletto

New member
שחר-ביוב גולמי זרם לפני שנה...

בתוך שמורת האלמוגים, וגם לפני שנתיים וגם לפני שלש שנים ובכל שיטפון מזרימים "על הדרך" טונות של שופכין, תוכל לשאול את עופר סער צלם ערוץ 2 שראה ולא רצה לצלם. כלובי הדגים מוגבלים על ידי דו"ח מדענים שיצא ב-99 , בכמות המזון המותרת להאכלת הדגים, במשקל המקסימלי של הדגים ובהרכב המזון, הגבלות כואבות הדומות למצב שבו מגדל פרי יכול להגיע ליבול גדול יותר, בזמן קצר יותר אך הוא מוגבל במים. "תבדוק, ותבדוק טוב" מה אתה באמת יודע על כלובי הדגים, ומה סיפרו לך. אני מציע לך, שכמוני וכמו דליק תערוך ביקור באתר ואז יתבררו לך עובדות מדהימות. אה כן, שאל נא ירוק או שניים מה יקום בשטח היבשתי של חוות הדגים,לאחר שיפונו, נכונה לך הפתעה !!! סטיל...

שחר ל.

New member
" לפני שנה..." אתה אמרת

יפה , על זה בדיוק אני מדבר , לפני שנה פעם אחת ולפני שנתיים פעם או פעמיים , אני באמת לא יודע . אבל מלפני שנה ועד היום , מה? טוב שאתה לא בא ואומר שלפני 20 שנה גם הזרימו ביוב לים , דבר שהוא נכון כניראה , לא יודע . " על הדרך... " שוב מיקרה שקרה פעם אחת בגלל קריסת מערכת הביוב העירונית הוזרמו לים מס' טונות של מי שופכין , ומה מאז ? בכל שיטפון ( הרי זה קורה כל יום ויום בשנה ) מוזרמים מי השופכין לים ? הביוב היחידי שעדיין "זורם" לים כיום בכל המיפרץ ,באילת ובירדן השכנה( עד כמה שידוע לי בכל אופן) הוא הזבל של הדגים , עודפי האוכל והתרופות , מחוות הדגים . כלובי הדגים קיבלו אישור "זמני" למס' טונות בילבד , תיראה באיזה מצב הם עומדים כיום . אין לי בעיה עם גידול דגים בחוות גידול, ההפך אני אפילו בעד הנושא מכמה סיבות , אבל על היבשה , מבלי לפגוע בים ובחי בו . אגב , במידה ואכן יוצאו הכלובים לחוף ניתן יהיה לנצל את המים מהכלובים לגדול אצות ויותר מזה לגדול צדפות דבר שעלה את ריוחיות העסק במאות אחוזים ( ראה מקומות אחרים בעולם ). ביקור באתר ? לא תודה , הרי אם אני אבוא ל"בקר" באתר , אני לא אוכל לצלול היכן שאני רוצה , באיזה עומק שאני רוצה לצלם ולקחת דגימות קרקע , נכון ? אני הרי ארד בדיוק היכן שבעלי העסק ירצו שארד , ארא בדיוק מה שבעלי העסק ירצו שארא ... ביום שבת האחרון מס' חברים שלי ירדו לכלובים , לפי התאורים שלהם קרה בדיוק מה שתארתי , הביאו אותם " במיקרה" לנקודה שבה אלמוגים רכים מפותחים ... אבל גם כמה קופסננונים בגודל לוקוס , אבו נפחות ענקייים , בקיצור מוטציות . ואם כבר מדברים על זה , זה שיש שם כמה דגים וכמה אלמוגים ( ויש , ראיתי מהתמונות) זה לא אומר שאין נזק לסביבה . מה עם הקרקעית ? לא שחורה ? מה עם החנקות שמעודדות פריחת אצות ? מה עם כל התרופות והכימיכלים שמוזרמות למים דרך האוכל והצואה ? שנמשיך ? נניח , אני לא יודע אם כן או לא , אבל נניח שאכן בעלי ממון ואינטרסים ישתלטו על האיזור המפונה , אגב , ממש לא בהכרח יקרה , מה יקרה ? יבנו עוד מלון לעוד תיירים שיפרנס עוד אנשים ושהשפכים שלו יוזרמו למכון טיהור ? נכון , לא מצב אידיאלי אבל הנזק שעלול להיגרם לסביבה הימית והיבשתית קטן ולמעשה כימעט שולי. איש ,אני זורק לך כפפה , אני מוכן לבוא איתך ועם אחד המנהלים/ בעלים במקום , אני אביא איתי את אחד הביולוגים הימיים שאני מעריך מאוד , ניצלול ביחד , לא היכן שהבעלים/מנהלים רוצים אלא היכן שאני והחוקר ניקבע , לעומק שאנו ניקבע ובזמן שאנו ניקבע . לאחר הצלילה נשב כולם ביחד , ונדבר על מה שראינו ועל מה שלא . אני גם אבקש מהאיש שלי לתת לך הסבר על מה שלא ראית , על הנזק לסביבה , על חנקות ועל כימיכלים , אתה מרים את הכפפה ?

Stilletto

New member
שחר-אני מניח שתוכל למצא הצדקה...

אפילו על הריגת זקנה בגרזן... אין לך כל בעיה עם הזרמת שופכין "אקראית" מדי פעם, אבל יש לך בעיה עם צואת דגים ? מה יותר טיבעי בעיניך ? צואת אדם, פוספטים, שמן שיזוף, דריסת אלמוגים על ידי צוללים ושנורקליסטים, אנטיפאולינג של סירות זכוכית, או...צואת דגים ??? על איזה מחלות אדוני מדבר ? ועל איזה תרופות ? יש רק אדם אחד שעשה מחקר בנושא , דר' דיאמנט, שאל אותו. אף אחד לא אמר לי היכן לצלול צללתי איפה שרציתי לאיזה עומק שרציתי. תןכל להביא עמך את כל מי שתרצה, כל מה שתצטרך זה רק לרצות... שחר ידידי, אתה טעון בולשיט שהאכילו אותך ואת כל עם ישראל, סטיל מה שבטוח שאתה יודע בדיוק מה יקום במקום החוות וזה מעניין...

Stilletto

New member
AMIRV-לדבר זה טוב, לדעת זה חשוב..

בהנחה שאדוני צולל, אין לי כל ספק שלא צללת מתחת לכלובי הדגים. "השתכנעתי כי המינים המעטים שגדלים...מינים אופרטוניסטים שחיים מהר ומתים מהר" עמוק אחי, עמוק. מאיפה הבאת את הידע הבלתי נדלה הזה ? האם ה"אופורטוניסטים" חיים יותר זמן מאחיהם בכלובי הזכוכית שבמצפה התת מימי ? או שגם אותם צריך להחליף כל שלשה חדשים ? אחי, בצלילה אחת באזור כלובי הדגים, ראיתי יותר מינים ודגים מאשר בכל שמורת הטבע. אין כל בעיה לקבל אישור צלילה לקבוצה המעונינת בכך. כפי שאמר לי מנהל החווה "אין לנו מה להסתיר, ההפך הוא הנכון בואו לאות בעצמיכם " רק כדי לסבר את עיניך , ראיתי ברקודות בודדות (אם אתה מבין מה זה אומר ביחס לגודלם) ראיתי להקות של ברקודות, דורדו, צב ים, חתולי ים בגודל של סוברו, RAINBOW RUNNER בעשרות, GOLDEN INTHIAS באלפים,דפדופים באלפים, אלמוגים רכים וקשים וזוג דולפיני בר. את כריש הליוויתן פספסתי ביומיים. אגב, אם תמצא מקום בעולם שבו מגדלים דגי ים בבריכות בצורה מסחרית, התקשר דחוף למנהל החווה, גם הוא רוצה לעבור לחוף... נחרצות זה נחמד, אבל חשוב שיהיה מושג על מה מדברים. סטיל...

siviva

New member
חשוב שיהיה מושג

הי סטיל... תמיד חשוב שיהיה מושג על מה מדברים... אם רואים שגשוג בצלילה בחוף הצפוני ואם לא - עדיין לא ניתן לשייך זאת לחוות. דבר שני לגבי צוללנים - לפני כמה שבועות כאן בפורום פרסמנו קישור שמראה כי לאחר מחקר בסביבה ללא צוללים - עדיין נצפו פגיעות בגידול אלמוגים. כך שרצוי לא לעשות את אותה הטעות ולהפנות אותה אצבע מאשימה מכיוון אחד לכיוון השני. הביוב, החוות, הצוללנים, הנמל, התיירים, הסירות, הירדנים וכל מי שנמצא באזור שלנו - מזהם במידה זו או אחרת. אין כל כך טעם להחליט מי הוא המזהם הגדול ביותר. צריך למצוא את הדרך לשת"פ ולמינון נכון לפעילות במפרץ. אולי דרך ההסתכלות שהראת לגבי החוות היא נכונה - לבדוק את מידת הנכונות של כל מזהם להפחית זיהום. זה יכול לעזור בדרוג בין כל המזהמים ולקדם אותנו בנושא, לראות מי מוכן לעשות את מירב המאמצים לשפר את המצב. לפני שמחליטים אם להרחיק ואת מי

Stilletto

New member
SIVIVA- נחמד לשמוע דעתו של חושב

הבעיה היא ה"עליהום" שעושים על החוות, הרגשתי היא שכל זה נעשה על מנת לטשטש את חלקם הבלתי ניתן לעיעור של האחרים. לדבריו של מר גולדן, ביולוג ימ ומבעלי החווה, קיימות מספר אפשרויות לצמצום פגיעה אפשרית בים ובשונית . חלקן כבר נעשה ומוצנע באדיקות על ידי התקשורת והעמותות הנלחמות בחוות, ועל החלק האחר אין עם מי לדבר בגלל הפנאטיות האופפת את כל הנושא. קיימים גידולי אצות סופחות חנקןובעלי ערך תזונתי ורפואי שאפשר לגדל אותן בכמויות מסחריות ואף להקים מפעל היי טאק קטן לעיבוד האצות מה שיתן תעסוקה לעוד כ-15 - 20 איש מבני אילת. כפי שהזכרתי נבלע קולן של החוות בערפל שיוצרים אינטרסנטים בעזרתם של אנשים טובים ותמימים המאמינים בכל ליבם שכל מה שמספרים להם העמותות נכון ללא עוררין, וחבל. כצולל שחשב כמו כולם, קמתי ועשיתי מעשה. עובדות רבות ושונות צצו והתגלו לנגד עיניי וחלק מעיוורון הקרב שלי נעלם. אני ממליץ בחום לכל מי שכותב ולא יודע על מה פשוט לעשות את אותו הדבר, לפני שהוא מחליט להשמיד מפעל מצליח ברמה בינלאומית ולפני שהוא ממוטט את מקור לחמם של מאות אנשים. סטיל...

שחר ל.

New member
סטיל יקר , אני לא מיתכוון להפוך את

אי ההסכמה ביננו למלחמה אישית , אני לא מכיר אותך , לא יודע מהי השכלתך ומהו מעמדך , לא יודע עם מי דיברת ועל מה , לא יודע עליך שום דבר בדיוק כמו שאתה לא יודע עלי דבר וחצי דבר. בוא ונהייה מציאותיים , הרי אני לא מאמין שאתה תשנה את דעתך בנושא בעקיבות חילופי המילים שלנו בדיוק כמו שאני לא אשנה את דעתי ( נכון לעכשיו , עד שאראה הוכחות חותכות . לגבי רצח הזקנה , תתפלא , לא ,אני ממש לא אמצא לזה צידוקים וזה ברור . אתה טוען שאני אוכל את הבולשיט שמאכילים אותי , כניראה שאתה יודע על זה יותר ממני. לגבי הביוב שזורם לו לים .... הלו , תיעשת, למי מוכרים כאן לוקשים ? את מי מאכילים כאן בולשיט ? אותי או אותך ? אפשר בכלל להשוות את מי הקולחים או אפילו את מי השופכין שזרמו , מדגיש , זרמו בלשון עבר, לים באופן חריג וחד פעמי ( פעם בשנה יום אחד ) לכמות הזבל של החוות ? בוא ונשווה את זבל הדגים לעופות , קח לך כמה מיליוני תרנגולות שים את הלול מעל הכינרת , ותחשוב אם היית מקבל את העובדה שזהו " זבל אורני בסך הכל" שניכנס לכינרת ? אני מציע לך לברר שוב האם אותם "נטולי אינטרסים" שתומכים בחוות , למשל דר' דיאמנט , או אדם אחר נטול כל אינטרס לכאורה "מר גולדן, ביולוג ימי ומבעלי החווה", באמת נטולי אינטרסים או שמה ... אין ספק שעלות הפרוייקט מחוץ למים תהיה גבוהה יותר מאשר המצב הנתון כרגע , אבל ... אגב , פרוייקטים דומים יש באיטליה ( אם אני לא טועה , אפשר לברר , ואני אברר) ועד כמה שאני יודע , על היבשה . עוד משהו , דיברת יפה על גידול אצות , שכחת או שלא סיפרו לך שאפשר לגדל את האצות ואת הצדפות רק אם הכלובים יהיו מחוץ למי הים ואז ניתן להשתמש במים החוזרים מכלובים לגידול הצדפות והאצות , שזה אגב גידול רווחי מאוד. אני עוד מציע לך לשבת עם אנשי הרשות , עם ד"ר יעקוב דפני ( אפשר גם "סתם" להיכנס לאתר שלו וללימוד על הנזק, מומלץ) או אולי עם ד"ר דודו זכאי , שני האחרונים הם ביולוגים ימיים ידועים בארץ, שב איתם , קבל נתונים , תחשוב לבד ואולי אפילו תשנה את עמדתך . סטיל יקר , לא מחפשים את המטבע רק מתחת לפנס , לפעמים כדאי גם לחפש מסביב.

Stilletto

New member
שחר-ההבדל ביננו

שאני הייתי, ראיתי, שאלתי, צללתי. גם את השופכין ראיתי זורמים לים במשך 35 שנה בדיוק במקום שבו נמצאים הכלובים היום. ואותה בוצה שאדוני רוצה לחפור נמצאת שם זה עידן ועידנים, עבדתי כצולל באזור עוד לפני החוות... חשוב שתסביר לי כיצד משתלב זבל של מיליוני עופות בכנרת עם הפרשות דגים בים ? לא נראה לך שהדוגמא קצת לא במקום ? היכן לפי דעתך צריכים דגים לצרבן, בלול עופות ? שחר, במשך אלפי שנים הגיעו למפרץ אילת להקות ענקיות של טונית (פלמידה). הטונית נעלמה לפני כעשר שנים והיום כמעט ולא פוגשים אותם. חשוב נא בבקשה, כיצד הסתדר המפרץ עם צואתם של אלפי טונות של טונית. בקשר לבריכות דגים ביבשה, העיניין מסובך הרבה יותר מאשר מרשים לנו לדעת. המקום היחידי שמגיע לתוצאה ראויה נמצא בספרד ואז מעבירים את הדגים לכלובים בים... פשוט, צפיפות, עלות פילטור, פינוי מים מביאים למחלות ואז ידידי צריך להשתמש בתרופות, ממש כפי שמשתמשים בהן כל מגדלי הבריכות בארץ. ועוד שאלה לי אליך "המים החוזרים" לצורך גידול אצות כפי שתארת, חוזרים לאן ? לים? למאגרים? למי התהום? לסתם ביצה? למה לא לגדל את אותן אצות וצדפות מתחת לכלובי הדגים בעלות 0 ולהשיג את 2 המטרות? ואחרון חביב, אותם "ביולוגים ימיים ידועים" יש להם פתרונות מעשיים? או פתרונם היחידי הוא פיתרונם של ההדיוטות, "להוציא את הכלובים ליבשה". אגב, שמורת האלמוגים באילת נהרס שיטתית על ידי מפעיליו אנשי השמורה ובראשם ידידינו זכאי. אין כל בעיה להכניס לשמורה 20 אוטובוסים של ילדים, למכור להם כרטיסי כניסה, להשכיר להם ציוד שנורקל ולאלה שאינם יודעים לשחות משכירים חגורות הצלה. ההמלצה היא להכנס לים עם נעליים, על מנת להמנע מפציעתם של האלמוגים... המלצתך היכן לחפש את המטבע התקבלה באהדה...[ לפני שנה. סטיל...

יש לסלק את הביוב מהים, ואת הכלובים

אסור להתנפל רק על הכלובים, והכותב צודק בהחלט. גם צואת האדם מזיקה למפרץ ולא רק צואת הדגים. ולכן יש להעביר את הביוב האנושי למקום אחר, וגם את כלובי הדגים. יש לסלק מהמפרץ את כל המזהמים, את נמל הנפט, את הפוספט, את הביוב, ואת כלובי זיהום הקיבוצים. המפרץ הוא ערך טבע בעל חשיבות עליונה לאילת כעיר תיירות. ואסור שאוצר טבע זה יבוזבז ויהרס ע"י כמה אינטרסנטים מזהמים.

Stilletto

New member
בן משה

על אף שדעותיך נהירות לי, אינני יכול להתעלם מהדילוגים האלגנטיים שלך מעל הסיבה העיקרית של הרס השונית. התיירות היות ותשובתך סטנדרטית, "עלות מול תועלת" אינך צריך לטרוח ולענות. פשוט תזכור שכאשר השונית תעלם בעוד עשר שנים במקום תשע שנים, אולי , רק אולי, לא יהיו לך "קיבוצנים" או איזה מפעל פרטי מצליח וזניח להאשים. "עלות מול תועלת" שווה בתרגום חופשי לצביעות,קינאה, משוא פנים ומנה גדושה של טימטום. סטיל...

תאונות דרכים נגרמות ע"י בעלי רשיון.

רוב תאונות הדרכים בארצנו נגרמות ע"י נהגים וותיקים בעלי רשיון נהיגה חוקי. מכאן יכול הצבוע לטעון: שעדיף שחסרי רשיון נהיגה הם שיפעילו אוטובוסים ומשאיות וכלי רכב שונים. אלא שיש לבחון כמובן לא את מספר התאונות האבסולוטי, ולא את הזיהום האבסולוטי, אלא את כמות התאונות לק"מ נהיגה של בעלי הרשיון החוקי לבין כמות התאונות בתנאי מרחקי נהיגה שווים של חסרי הרשיון. יטען הווכחן כרצונו, אך אני ברוב "צביעותי" ,אעדיף שבני ינהג ברכב ארבע גלגלים ולא ירכב על אופנוע עם גלגל אחד מורם באויר, חרף העובדה הידועה לכולנו שמספר התאונות הכללי של בעלי הגלגל המורם, הוא קטן בהרבה ממספר הכולל של התאונות "הרגילות". "עלות תועלת", "חשיבה כמותית", זה הסוד.

למעלה