כלוא בתוך המסגרות

self 4give

New member
כלוא בתוך המסגרות

אני תלמיד בישיבת הסדר, והחלטתי שאני רוצה ללכת בשאלה, נשארו לי עוד שנה ושתיים עד תום תקופת השירות ללא תשלום, אסור לי לעבוד וכו.. אני לא רוצה להיות בישיבה כי לא טוב לי בה, ואני לא רוצה לחזור לצבא כיום (כמו"כ אני לא רוצה 21 ,אני רוצה לעשות מילואים) בקיצור אני לכוד בין צבא לישיבה 2 מסגרות שרע לי בהן. כל רעיון שישחרר אותי לחופשי ייתקבל בברכה!!!!

אז מה אתה כן רוצה?

אם אתה עוזב את הישיבה, איזה אלטרנטיבות יש לך, לא שווה לחזור עכשיו לצבא ולגמור אותו? אחרת הוא יגרר לך עד גיל מבוגר יותר ויהיה לך יותר קשה לחזור, ראיתי חברים שלי ( גם יוצאים), שברגע שעזבו- כבר לא חזרו, ויצאו על 21- חלק מהם מבואסים לגמרי, נראה לי שהכי טוב- לסיים עכשיו בתפקיד אחר מחוץ לישיבה.

self 4give

New member
אני מקווה לרעיון טוב יותר

שמעתי על אנשים נשואים שקיבלו קיצור של השל"ת בגלל נישואיהם, בעקבות מה שנקרא "חוסר התאמה זמני", אני ביטלתי לא מזמן אירוסין, אני בטוח שאפשר לסדר משהו.. אין בי את הכח לחזור כיום לקרבי וליציאות אחת לאלף שנה אני הולך לקראת תהליך קשה ואני אצטרך הרבה כוחות, אין בי כוחות נפשיים גם לקשיים של הצבא. אולי יש למישהו רעיון או קשרים שיכולים לעזור??

לאכול את העוגה

ולהשאיר אותה שלמה, זו מחשבה טובה. אך יתכן שתצטרך להתפשר איכשהו. כך או כך אני תומך בך ומאחל לך הצלחה !

לידול

New member
בהצלחה

תהיה בישיבה אבל תחפף, תקום מאוחר תקרא ספרים. קיצור תבלה תעשה פסיכומטרי תתכונן לתחום שאתה הולך ללמוד באוניברסיטה, שיהיה לך יותר קל בהמשך. תקרא עוד ספרים. קשה, אבל זה הפתרון הטוב ביותר שאני מצליחה לחשוב עליו.

rigoletto111

New member
תעשה מה שחבר שלי עשה../images/Emo70.gif

תיסע לחו"ל לשליחות לחצי שנה (החבר טייל בדרום אמריקה...) והוא גם לא השלים את השל"ת. הוא פשוט כמעט ולא היה בישיבה, ופשוט עבד. אולי תתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, אם מעניין אותך, ותקדיש לזה את עיקר זמנך בישיבה? בהצלחה!

KaleMoid

New member
בהצלחה

בכל אופן תחסוך זמן אם תשרת עכשיו בצבא לא? אז הכל תלוי במידת הסבל שלך,אם אתה ממש לא מסוגל לשהות באף אחד מהם עזוב את הישיבה ותוציא 21 .גם אני הייתי ממש ממש נגד הרעיון של 21 בתחילה,אבל הגעתי למסקנה שא"א למדוד מצוקה נפשית והיא משתנה מאדם לאדם,לעיתים ההרגשה מצדיקה פעולות קיצוניות.בתכלס תעשה מה שתוכל לחיות איתו,רק אתה יודע איזה מחיר תצטרך לשלם עבור הבחירה שלך.

אל תעזוב

זה לא חייב להיות קשור ליציאה בשאלה. אני מתאר לעצמי שיש תלמידים שמאמינים אבל לא אוהבים את לימוד הגמרא. בחורים רוצים להתקבל כדי לעשות פחות שרות פעיל ואז בא השינוי האוירה הישיבתית נכנסת בהם. לך זה לא קרה! תראה נוכחות ואז תרד לחדר ותלמד קורס באוניברסיטה הפתוחה או שתשלים בגרויות או כל דבר אחר שיכול לעזור לך "ליום שאחרי". בכל מקרה אל תהיה מודאג שנה שתיים עוברות ממש מהר. שמעתי פעם על אחד שהודיע לרב שלו שהוא עובר ישיבה או שהוא בודק ישיבות אחרות כי הוא רוצה לעבור והוא בא רק לביקורות של הצבא אבל זאת רק שמועה.

למעלה