חברים יקרים
חשוב לי להסביר דבר אחד: הטכניקות-באיפור כלה אומרות על המאפר מה שאומרות- אם הוא עובד מדוייק, נקי, או מלוכלך ולא מדוייק , אבל שוב- אלו רק הטכניקות. לעומת זאת, הצבעים- זו בחירה של הכלה, ורק שלה. ועוז- אני מקבלת את דעתך שהצבעים מיושנים אבל זו היא שמשלמת לי כסף רב , וקובעת איתי בנסיון בדיוק איזה צבעים היא רוצה. ביום הזה- היא הבוס. הטענה שלך ושל מריצה שממהרת להצטרף לכל מי שמתנגד לי אינה במקום ,לא בגלל שיש לי בעיה לקבל אותה- ההיפך. אם זה היה איפור בסגנון חופשי והייתי מביאה עבודה עם צבעים כאלה- אז אתה צודק במאה אחוז. אבל שוב- הבחורה הזו חלמה כל חייה להתחתן בגוונים כתומים ושכרה את שירותי על מנת להגשים את החלום הזה- מה לעשות עכשיו- להפוך לה את כל האיפור ולהפסיד עבודה, קליינטית וממליצה בעתיד?? אני לא חושבת. אגב, כשהייתי צעירה יותר, הייתי כמוך, מנסה "לחנך" את כל העולם להתאפר בקו חדשני וסופר מודרני עד שהתבגרתי (לא בגיל אלא יותר במנטליות) והבנתי שאם אתה רוצה להיות אומן, זו זכותך אבל הסיכוי שתרוויח כסף הוא הרבה יותר קטן (הסיכוי קיים אבל מזערי) לעומת האופציה להיות קשוב לצרכים של לקוחותיך, ןלהרוחי לקוחות מרוצים. כי לקוחות מרוצים הם לקוחות ממליצים ולקוחות חוזרים, ומה שאני אומרת לך עכשיו בדוק מנסיוני האישי. כשלמדתי שיווק באוניברסיטה נוכחתי דעת שאחד העקרונות הבסיסיים במכירה (גם למכור את עצמך זה נחשב) זה להקשיב לקוח- ואז באמת סגרתי מעגל וידעתי שצדקתי.