כלב תוקפני בשכונה

delipe

New member
כלב תוקפני בשכונה

היי,
קרה לי היום מקרה לא נעים, כבר פעם שניה החודש. קודם כל, אתחיל בכך שהכלב שלי, גולדן מעורב זכר ומסורס, מסתדר עם כל הכלבים, אף פעם לא רב עם אף כלב, ותמיד רוצה לשחק עם כל כלב שהוא פוגש. אני נוהג לצאת איתו לפארק קרוב לבית ששם הוא רץ משוחרר ומשחק עם כלבים אחרים.

יש כלב אחד בשכונה (לא יודע בדיוק מה הגזע, מאלו עם הכתמים הלבנים-חומים [לא פיטבול מן הסתם]), שכל היום סגור במרפסת מטר על מטר (או לפחות ברוב הפעמים שאני עובר באיזור), ופשוט נובח בתסכול על כל מי שעובר. גם יצא לי לראות כמה פעמים את הבעלים יוצא איתו ופשוט נוזף בו בתקיפות על כמעט כל דבר שהוא עושה (נובח על כלבים אחרים, מושך את הרצועה וכו'), שלא לדבר על זה שהטיול עצמו שעושים לו הוא משהו כמו 3 דקות (הליכה של כמה מטרים בפארק וחזרה הביתה).

אחרי כל ההקדמה - היום, כבר פעם שניה החודש, הכלב איכשהו מצא את עצמו משוחרר (בפעם הראשונה הוא פשוט משך את הרצועה מהידיים של הבחורה שהלכה איתו), ובלי שאני בכלל אשים לב, רץ ישירות לעבר הכלב שלי (כנראה ברח מהדלת הראשית של הבית של הבעלים) וניסה לנשוך אותו כמה פעמים תו"כ שהכלב שלי מיילל ומנסה לברוח (היה קשור), והוא הפסיק רק כשרצתי אליו בצורה מאיימת.
אז מה אפשר לעשות במצב כזה? עם הבעלים לא ממש יש מה לדבר (יתכן ובלהט הרגע איימתי שפעם הבאה שזה יקרה זה לא יסתיים רק בתנועה מאיימת כלפי הכלב
), ואת הרגלי הטיול שלי אני לא מתכוון לשנות (גם ככה אחרי הפעם הראשונה שהוא תקף את הכלב שלי אני משתדל לצאת איתו בשעות אחרות ע"מ שלא יפגשו...)

et28

New member
שלוש אפשרויות שאני חושב עליהן

אופציה ראשונה: האם יש אופציה שאתה תצא עם הכלב המאיים? תיגש לבעלים, תגיד שאתה רואה שהוא אוהב בעלי חיים (שלב הליקוק) ושמצד שני אין לו זמן לטייל עם הכלב, ואתה היית רוצה לטייל עם הכלב שלו חצי שעה פעממים ביום.... אפילו בלי תשלום או בתשלום מינורי (תחליט אתה)... יכול להיות שהוא יגיד כן, מי יודע? היתרון: אם תלך בטוב יכול להיות שזה יעזור....

אופציה שנייה: להתייעץ עם צער בעלי חיים או תנו לחיות ליחות מה האפשרויות החוקיות שיש לך.... היתרון: יכול להיות שהכלב יקבל חיים טובים יותר...

אופציה שלישית: אם הכלב תוקף, ברור שאתה חייב להגן על הכלב שלך.... אפשרות אחת כשהכלב תוקף אתה יכול להרים לו את הרגליים האחוריות (זהירות, יש גזעים שזה יגרום לנשיכה יותר חזקה או שהוא ינשוך אותך).... אופציה שנייה היא להתיז עליו גז מדמיע או משהו..... היתרון: אתה לא נכנס לויכוח עם אף אחד...

delipe

New member
תשובות:

קודם כל, הכלב לא מאיים (גם לא מעורב בשום גזע "מסוכן" או עם מוניטין לא טוב, כנראה סוג של כנעני), הוא כנראה סתם "מתוסכל" כי הוא סגור כל היום בבית ומקבל טיולים של דקה וחצי. לא שזה משנה לי מה הסיבה - בשורה התחתונה הוא מנסה (מצליח) לתקוף את הכלב שלי כל פעם שהוא רואה אותו.

אופציה 1: אין שום סיכוי בעולם, ממש אין לי שום כוונה, זמן או רצון להוציא כלב של מישהו אחר

אופציה 2: לא יודע כמה זה פרקטי וכמה באמת יכולים לעשות עם זה משהו, כל עוד הוא לא תקף אותי (חו"ח)...

האופציה השלישית היא האופציה שאני רוצה להמנע ממנה, בגז מדמיע כמובן שאני לא אשתמש כי להתחיל לנסות לכוון עליו זה סתם מסובך ויכול לפגוע גם בי ובכלב שלי, ומצד שני, אם זה יקרה שוב, אני כנראה לא אצליח לשלוט על עצמי ופשוט אבעט בו אפילו עד מוות אם יהיה צורך (כי לשמוע את הכלב שלי שאף פעם לא עשה רע לאף אחד ותמיד נחמד לכולם מיילל ובוכה זה יותר מדי בשבילי).

et28

New member
קח בחשבון דבר אחד

כלב שנמצא בפאניקה ותבעט בו ינשך חזק יותר....

marx04

New member
תשובה

שלום לך,

1. לפעמים כלב מסויים ממש לא אוהב כלב מסויים אחר, ובד"כ אין הרבה מה לעשות (אלא אם כן שני הבעלים מעוניינים להשקיע זמן ומאמץ כדי לשנות זאת).
לפעמים זה הריח של הכלב, לפעמים זה מפגש לא מוצלח מהעבר, לפעמים זו תקשורת לקויה - לא תמיד ברור למה.
אבל כל עוד הכלב העוין אינו משוחרר זו לא אמורה להיות בעיה.
2. לא תיארת מה היה באירוע הראשון, אבל מהתיאור שלך את המקרה השני אני מבין שהבעלים לא שחרר בכוונה את הכלב שלו אלא הכלב ברח לנוהגת שלו.
זה לא בסדר, אבל זה קורה לפעמים.
במקרה כזה צריך לבקש מהבעלים לשמור טוב יותר את הכלב שלו כשהוא מטייל איתו, ושישקול ללכת איתו עם מחסום.
3. אם הכלב העוין יתקוף שוב את הכלב שלך תעשה כל מה שצריך כדי להגן על הכלב שלך - תתפוס את הכלב התוקף ברגלים האחוריות, תבעט בו, תחבוט בו עם מקל, תירה בו - תמיד הכלב שלך חשוב יותר מהכלב התוקף !
אגב, לא בטוח שתצא בשלום מהניסיון שלך להגן על הכלב שלך, אבל זה כבר עניין אחר.
4. אגב, שינוי מסלול טיול הוא אפשרות קלה ופשוטה, ולדעתי לא כדאי למהר לפסול אפשרות זו.

בברכה,

אורי.

אורי, אני לא בטוח שכולם יבינו את הציניות

שהשתמשת בה בסעיף 3... כהכנה לקראת הפתרון בסעיף 4.
נראה לי שכדאי להדגיש את זה לפני שיבוא העליהום.

marx04

New member
לא הייתי ציני, אבל גם לא לגמרי רציני

שלום ערן,

לא הייתי ציני כשכתבתי את סעיף 3, אבל כתבתי את הדברים בחצי חיוך.
אני באמת מתכוון לכך שאם כלב אחר היה תוקף את הכלבה שלי הייתי עושה כל דבר כדי להגן עליה, גם אם זה היה גורם נזק חמור לכלב האחר או אף גורם למותו.
יחד עם זאת, בהחלט אינני קורא לבעלי כלבים להסתובב עם אקדחים או עם אלות בייסבול, ולהתחיל לירות או לחבוט בכלבים תוקפניים.

בברכה,

אורי.

אני מחזיקה כלבים כבר כ20 שנים

א. אם הכלב נשך (אפילו שריטה קטנה), חייבים על פי חוק לדווח אליו למחלקה וטרינרית. (אם לא אתה, אז הבעל חייב להודיע). יקחו את הכלב להסגר למשך 10 ימים והבעלים ישלמו את הקנס. זה מעשה על מנת להיות בטוחים שכלב לא חולה בכלבת (ולא משנה אם חוסן והחיסון בתוקף).
הסגר זה לא מקום נעים. כלוב מטר על מטר עם ריצפת בטון שכלב שוהה בו במשך 10 ימים בלי לצאת בכלל.
ישנם בעלים קמצנים שלא אוספים את הכלב אחרי זה בתקווה שאז לא יצטרכו לשלם קנס (לא, זה לא תופס). ואז מוצאים לכלב אומנה ומאמצים.
ב. תוקפנות של הכלב נובעת ממספר סיבות: מרכיב גנטי (כמו גזעים מסוכנים), פחדנות (כלב פחדני יכול להפוך לתוקפני, לדוגמא אם קיבל טראומה, כמו תקיפה, או אם הרביצו לו), חינוך (כשבכוונה מגדלים כלב תוקפני), או בד"כ ההפך חוסר חינוך (כלב שלא מחנכים אותו נכון, מבולבל וחסר ביטחון, אם משהו אסור - תמיד אסור, אם משהו מותר - תמיד מותר, אחרת כלב לא מזהה ולא מבין על מה מענישים אותו), פעילות וחשיפה - הכלב חייב להיחשף לכמה שיותר כלבים, אנשים, מקומות כבר בגיל של חודשיים-שלוש ולמשך כל חייו. הוא חייב להוציא אנרגיות בטיולים ארוכים ומשחקים. ואז אפשר להתחיל באילוף ולהרגיל את הכלב שלא יתייחס בכלל ויעבור רגוע ליד חתול או כלב אחר ויהיה מרוכז בבעל שנותן לא פקודה. האילוף לא מסתיים בגיל עד שנה, חייבים להזכיר לכלב מידי פעם, אחרת מתפנק ומשמעת מתדרדרת.
ג. ולדעתי, הכי חשוב - יש חוק צער בעלי חיים בארץ. אליך להגיש תלונה במשטרה ולמסור את העדויות. יוציאו את הכלב ויועבר לאומנה ולאימוץ וימצאו לו בית חם ואוהב. והבעלים יקבלו עונש על פי החוק.
ד. אם כלב תוקף אותך או את הכלב שלך ברחוב! קודם כל, אל תנסה להיכנס ביניהם או למשוך תוקף ברגליו. יש סיכוי שהוא יתקוף אותך במקום כלב שלך. לא לקפוץ, לא לצעוק. תשתמש בדברים שאולי יש לך ביד: תיק, מעיל, מטריה (אך לא מקל!!!) וכו'. תנופף אותם מול הכלב שתוקף. לפעמים זה כבר מספיק. תשתדל להסתיר ע"י החפץ את הכלב שלך עד שבעל לא יתפוס ואותו. אם יש לך בקבוק מים, שפוך על הכלב מים, זה ירגיע וירחיק אותו. אם כבר נשך ותופס אותך או את הכלב שלך, תן לו מכה באף. גם מכה לא הכי חזקה אמורה לגרום לו לעיטוש והוא ישחרר.

כמה דברים

1. רואים שאתה בא ממקום של אמפתיה כלפי הכלב ולא מרצון "לנטרל את האיום" בכל אמצעי, שזו גישה נכונה ויפה.
&nbsp
2. הגישה שלך כלפי הכלבים הרשומים בחוק כ"מסוכנים" אינה נכונה. כלב לא הופך למסוכן יותר בגלל שפוליטיקאים כתבו כך בחוק. זה כמו שג'יפ טויוטה לנדקרוזר שחור, שחביב על ערסים אלימים, זה לא רכב מסוכן יותר מיונדאי אקסנט לבנה שכל מנהל זוטר בחברת ביטוח מקבל. נכון שתראה יותר ג'יפים שחורים משתוללים בכבישים ובחופי הים, אבל זה לא בגלל שהרכב מסוכן אלא מי שנוהג בו הוא אדם מסוכן.
כך גם לגבי כלבים. המוניטין הלא טוב שאתה מדבר עליו, שייך לבעלים ולא לגזע הכלב. הכלב שתיארת יכול גם להיות גולדן רטריבר או אפילו פודל. הוא מסוכן, בגלל שבעליו מתנהגים בו בצורה כזו ולא אחרת.
&nbsp
3. הציעו לך כאן להתלונן אצל הוטרינר הרשותי ע"מ שהכלב יישלח להסגר ובעליו יצטרכו לשלם קנס. אני מתנגד להצעה הזו משתי סיבות. האחת היא שהכלב כבר נמצא בסוג של הסגר לפי מה שאתה מתאר אז כנראה 10 ימים בכלוב לא יועילו לו. השניה היא שמרוב אכפתיות ולבביות של בעליו, כפי שתיארת, סביר להניח שהם לא יבואו לאסוף את הכלב מההסגר. פעם אחת הוא יעלה להם יותר מדי (קנס) והם ייפטרו ממנו. משם 99 אחוז שחייו יסתיימו בזריקת הרדמה.
&nbsp
4. הציעו לך לנסות להתנדב ולהוציא את הכלב הזה בעצמך, בהסכם עם הבעלים. זו גישה מאוד יפה ויצירתית אבל היא מסוכנת לך. הכלב הזה תוקפני (לא בגלל שהוא נולד מנייאק אלא בגלל הנסיבות בהן הוא חי). אם הוא יפגע במישהו, האחריות לכך תהיה מוטלת גם עליך.
&nbsp
5. לבעוט בכלב בזמן שהוא תוקף = לדרבן את הכלב להמשיך לתקוף. אתה חוסם כל אפשרות שהוא יקבל החלטה להפסיק את התקיפה מכיוון שהוא בעיצומו של מאבק.
&nbsp
6. הפתרון של גז פלפל עשוי להיות יעיל. אני יודע שיש לו השפעה חריפה ואף מסוכנת על כלבים אבל גם לתקיפה קשה יש השפעות כאלו מסוכנות, ואין לך ברירה אלא לשמור על הכלב שלך. תלמד להשתמש בו באופן חכם.
&nbsp
אם תרצה עוד תמונות של כלבים "עם מוניטין לא טוב" רק תגיד

catchet

New member
תשובה מצוינת

רק תוספת לסעיף 5: גם להרים חפץ מאיים (כמו מטריה או מקל) על כלב תוקף זה רעיון גרוע, זה רק יעשה את הכלב ליותר תוקפני.

הדרך הטובה ביותר להפריד כלבים, לדעתי, זה באמצעות מים: לשפוך מים על הכלב התוקפני (עדיף עם צינור, פשוט למלא לו את הפה במים). זה הפיתרון הכי טוב כי הוא עובד וגם לא פוגע בכלב.

מצ"ב תמונה של כלבה "מסוכנת"

giri

New member
עוד הצעה לשבירת ריכוז במצב של תקיפה

המלצה שקיבלנו ממאלפת לפני זמן מה - אפשר לקנות תרסיס אוויר קטן ולהחזיק אותו בפאוץ' שאתה לוקח בו את השקיות והחטיפים. אם יש סיטואצית תקיפה לרסס. בניגוד לפלפל זה לא מזיק, אבל זה צליל חזק מספיק ורוח בפנים שמבלבלת לרגע ועוזרת לשבור את האמוק של הקרב.

למעלה